19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Δόξα έγραψε ιστορία(2-1).Η Ανόρθωση πλήρωσε τα λάθη και τα νεύρα.Tα 10 καλά λεπτά δεν είναι αρκετά

H Δόξα έγραψε ιστορία(2-1).Η Ανόρθωση πλήρωσε τα λάθη και τα νεύρα.Tα 10 καλά λεπτά δεν είναι αρκετά

By on 4 Δεκεμβρίου, 2020 0 653 Views

Η Δόξα δεν θυμάται πότε κέρδισε πριν το σημερινό παιχνίδι την Ανόρθωση αλλά στην 13η αγωνιστική της φετινής περιόδου έγραψε ιστορία κερδίζοντα για πρώτη  φορά στο Μακάρειο την Ανόρθωση 2-1 ίσως πιο εύκολα από όσο θα φανταζόταν .Είχε και πολλές απουσίες η Δόξα οπότε η νίκη  της ξεπερνά τις διαστάσεις θριάμβου απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

 Η Ανόρθωση δεν δικαιολόγησε την θέση της στην βαθμολογία. Άσχημη εμφάνιση στο Α΄ ημίχρονο  με πολλά λάθη μεσοαμυντικά και καμιά οργάνωση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Έχασε νωρίς ,στο 24΄τον Κβιλιτάια που αποχώρησε τραυματίας αλλά δεν είναι αυτό που της στοίχισε αφού ο Μανιάς που μπήκε στην θέση του σκόραρε και ισοφάρισε και άσχετα και έχασε άλλες δυο  καλές ευκαιρίες που ίσως να άλλαζαν  την ροή του αγώνα. Αυτό που επηρέασε την εικόνα της Ανόρθωσης ήταν η τοποθέτηση του Μίχα στην αριστερή πλευρά της επίθεσης όπου ήταν ανύπαρκτος όπως και στον αγώνα με την Ένωση πουν έπαιξε δεξιά. Αντι να γίνει διορθωτική κίνηση και να περάσει στον ρόλο του οργανωτή για τον οποίο  αποκτήθηκε έγινε βεβιασμένα αλλαγή στο ημίωρο και παρέμεινε στο γήπεδο ο Χουσμπάουερ που δεν έδειξε ούτε αυτή την φορά ότι είναι παίκτης που μπορεί να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής.

 Χάθηκε το πρώτο 45λέπτο για την Ανόρθωση και μπήκε αλλαγμένη στο β΄ ημίχρονο όπου για ένα δεκάλεπτο έδειχνε ικανή να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Ο Μανιάς πέτυχε νωρίς το 1-1 από ασίστ του Χρσιτοφή ενώ απείλησε ξανά με τον Μανιά να πάρει προβάδισμα σε μια ανύποπτη φάση η άμυνα της κοιμήθηκε και  ο Λόρια δέχθηκε ένα εύκολο γκολ σε πλασέ του Μέσκα ,στην κλειστή  του γωνία και χωρίς να έχει ιδιαίτερη δυσκολία. Μετά το 2-1 η Δόξα πήρε ψυχολογία ενώ η Ανόρθωση μετά από αρκετή ώρα συνήλθε από την ψυχρολουσία με τον Κετσπάγια να κάνει αλλαγές και να ρίχνει πολλές δυνάμεις στην επίθεση ωστόσο το γκολ δεν ήρθε και δέχθηκε την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα με προβληματική εμφάνιση ,χωρίς ηρεμία και φαντασία στο παιχνίδι της. Πολλές σέντρες, πολλά στημένα με τον ίδιο τρόπο εκτέλεσης ήταν εύκολη λεία για την διαβασμένη άμυνα της Δόξας.

Η Δόξα πήρε το τρίποντο με την τακτική της και το πάθος της ,την συγκέντρωση στο παιχνίδι της . Από την άλλη η Ανόρθωση με πολλά νεύρα και  άγχος δεν ηρέμησε το παιχνίδι της δεν είχε επιλογές ανάπτυξης και έχασε την ευκαιρία να σταθεροποιηθεί στην κορυφή. Η προσπάθεια του β΄ ημιχρόνου δεν ήταν αρκετή ούτε ουσιαστική και χρειάζεται δουλειά για να συνέλθει και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

 Κόρνερ του Χουσμπάουερ από αριστερά, πρώτη κεφαλιά από τον Σίλντενφελντ, ο Πάντιτς πρόλαβε να διώξει μπροστά από τον Κβιλιτάια.

13΄ Πρώτη καλή στιγμή για την Ανόρθωση. Κόρνερ του Χουσμπάουερ, ο Βργκοτς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

21΄ Προϋπόθεση για την Δόξα. Γύρισμα του Σαντίκ στην περιοχή, ο Φιρμίνο δεν πρόλαβε να μπει σφήνα στην φάση.

24΄ Κερδίζει πέναλτι η Δόξα μετά από χέρι του Βργκοτς σε κεφαλιά του Σαντίκ.

25΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ο Σαντίκ ευστοχεί από τα 11 βήματα και ανοίγει το σκορ για την Δόξα.

47΄ Προβολή του Μανιά, η μπάλα έφυγε έξω.

50΄ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει η Ανόρθωση. Μπαλιά του Χριστοφή από δεξιά και ο Μανιάς με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

53΄ Ευκαιρία για την Ανόρθωση. Κόρνερ του Χουσμπάουερ, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Μανιάς δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

55΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Χριστοφή έκανε την μπαλιά και η κεφαλιά του Μανιά έφυγε λίγο έξω.

58΄ ΓΚΟΛ. 2-1. Η Δόξα παίρνει εκ νέου προβάδισμα. Ο Φιρμίνο έβγαλε την μπαλιά στον Μέσκα ο οποίος κέρδισε στο σπριντ τον Σίλντενφελντ και από θέση μέσα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην κλειστή γωνία του Λόρια ο οποίος έκανε τραγικό λάθος καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του.

73΄ Ο Φιρμίνο δοκίμασε το σουτ από μακριά και ανάγκασε τον Λόρια σε δύσκολη απόκρουση.

76΄ Έφυγε η μπάλα από τα χέρια του Παρασκευά, ο Μανιάς έκανε το πλασέ αλλά ο Μιντίκκης σαν από μηχανής Θεός σταμάτησε την μπάλα και την έδιωξε.

ΔΟΞΑ (Κ.Σακκάς): Παρασκευά, Μιντίκκης, Πάντιτς, Μουκτάρης, Χριστοφή, Μπόλιεβιτς, Τραϊτσέφσκι (46΄ Γκίλσον), Ολιβέιρα (16΄ Φιρμίνο), Οικονομίδης (90+2΄ Άδωνη), Μέσκα, Σαντίκ
Στον πάγκο: Κωνσταντίνου, Κωμοδίκης, Μιχαήλ, Φασουλιώτης,  Καραμόκο, Κίκας.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Σελίν, Γκαλίτσιος (66΄ Καλτσάς), Σίλντενφελντ, Βργκοτς (66΄ Μαργκάσα), Νταουσβίλι, Κ.Αρτυματάς, Μίχα (35΄ Κορέια), Χούσμπαουερ, Χριστοφή, Κβιλιτάια (24΄ Μανιάς)
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος,  Πηλέας, Παρούτης, Κορρέα, Α.Χρυσοστόμου.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκίλσον, Φιρμίνο/ Βργκοτς

Διαιτητής:
 Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος