28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΒΑΓΚΝΕΡ:Στην Κύπρο υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο!Υπέροχη ομάδα η Σαλαμίνα

ΒΑΓΚΝΕΡ:Στην Κύπρο υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο!Υπέροχη ομάδα η Σαλαμίνα

By on 3 Δεκεμβρίου, 2020 0 1701 Views

Απόλυτα ευχαριστημένος με την ποιότητα της Νέας Σαλαμίνας, του κυπριακού πρωταθλήματος και τη ζωή στην Κύπρο δήλωσε ο Τόμας Βάγκνερ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα gol.cz. Ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» με τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα μετέφερε στους συμπατριώτες του στην Τσεχία την εξάρτηση των Κυπρίων με το ποδόσφαιρο.

«Ταίριαξα καλά στην ομάδα όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού. Η ποιότητα της ομάδας με βοηθά. Έχουμε μια υπέροχη ομάδα. Αμφιβάλλω αν οι μισές ομάδες της Τσεχθας μπορούσαν να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη εξάδα. Αλλά, και οι σύλλογοι που δεν είναι γνωστοί στη Τσεχία είναι πολύ δυνατοί. Για παράδειγμα, το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στη δεύτερη εξάδα», ανέφερε αρχικά ο επιθετικός της Νέας Σαλαμίνας και ακολούθως στάθηκε στις ιδανικές συνθήκες που προσφέρουν οι κυπριακές ομάδες.

«Υπάρχουν πολλοί Βραζιλιάνοι, Ισπανοί και Πορτογάλοι στις ομάδες. Σε κάθε περίπτωση το επίπεδο είναι υψηλό. Οι σύλλογοι διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους και δεν φοβούνται να επενδύσουν για να χτίσουν μια ισχυρή ομάδα. Επίσης, προσφέρουν στους παίκτες όλες τις ανέσεις που έχουν οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ», σημείωσε ο Βάγκνερ .

«Οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας ήταν πέντε βδομάδες πιο μπροστά από μένα σε σχέση με την προετοιμασία και έτσι άρχισα ως δεύτερος επιθετικός. Αλλά, σκοράροντας γκολ κέρδισα τη θέση στο αρχικό σχήμα. Στην Τσεχία υπάρχει χόκεϊ, ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα. Στην Κύπρο, υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο. Οι αγώνες είναι ορισμένοι ώστε όλοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τα πάντα ζωντανά στη τηλεόραση. Οι εφημερίδες ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το κύριο θέμα παντού. Μετά από ένα νικηφόρο παιχνίδι που είχαμε μου κέρασαν καφέ σε μία καφετέρια και σε ένα άλλο κατάστημα ένα μπουκάλι κρασί. Θα σύγκρινα τη Νέα Σαλαμίνα με τη Μποέμκα. Ένα μικρότερο κλαμπ με ένα μικρό γήπεδο, χωρητικότητας πέντε χιλιάδων ατόμων, είπε στην ιστοσελίδα gol.cz ο Τσέχος επιθετικός.

Για τη ζωή στην Κύπρο, είπε: «Οι Κύπριοι είναι κοινωνικοί. Είναι απίστευτα θετικό. Ήμασταν τελευταίοι στη βαθμολογία και ο πρόεδρος μας μίλησε στα αποδυτήρια. Χωρίς φωνές ή πρόστιμα. Μας ενθάρρυνε να πιστέψουμε ότι είμαστε καλοί και ήταν βέβαιος ότι θα ανακάμψουμε. Υπάρχει, επίσης, ένας αθλητικός διευθυντής που εκπαιδεύεται καθημερινά».