24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ντόρτμουντ – Κολωνία 1-2: Έκπληξη και «στραπάτσο» 29ετίας

Ντόρτμουντ – Κολωνία 1-2: Έκπληξη και «στραπάτσο» 29ετίας

By on 28 Νοεμβρίου, 2020 0 371 Views

Χωρίς νίκη στις 9 πρώτες αγωνιστικές, χωρίς διπλό στη Βεστφαλία για 29 χρόνια, κι όμως η Κολωνία έκανε το «μπαμ» επί της Ντόρτμουντ (1-2) και έσπασε το αρνητικό της σερί. Ανέβηκε 2η η Λειψία, ματσάρα για Ουνιόν-Άιντραχτ.

Η τελευταία ήττα της Μπορούσια Ντόρτμουντ από την Κολωνία εντός έδρας είχε… παραγραφεί. 29 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το έσχατο διπλό των Τράγων, οι οποίοι στην παραπαίουσα πορεία που διανύουν φέτος, με 8 σερί ματς χωρίς νίκη, δύσκολα έπειθαν ικανοί για την έκπληξη.

Ωστόσο, κατέρριψαν κάθε δυσπιστία με την ψυχωμένη τους εμφάνιση στο χορτάρι του «Βεστφάλεν», υποβάλλοντας την Μπορούσια Ντόρτμουντ σε μια εντελώς απροσδόκητη ήττα. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν σκόραρε, είχε την ευκαιρία της-ως τώρα- ζωής του στο 90+5’ για να αποτρέψει το στραπάτσο, αλλά κι ο Νορβηγός είναι… άνθρωπος κι έτσι το 1-2 έμεινε ως το τέλος, στην έκπληξη της αγωνιστικής.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Τράγους ήταν ο αμυντικός τους χαφ, ο Ελιγιές Σκιρί, ο οποίος πέτυχε το πιο σπουδαίο δίδυμο γκολ του σε μια αναμέτρηση, με τον ίδιο, σχεδόν τρόπο. Από τη μικρή περιοχή μετουσίωσε σε γκολ το πάρε-βάλε μετά από εκτέλεση κόρνερ μόλις στο 9’ δίνοντας προβάδισμα, ενώ στο 60’ και πάλι ξεχασμένος από τους αμυντικούς, σκόραρε σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας, υψώνοντας κι άλλο το βουνό που καλούντο να ανεβούν οι γηπεδούχοι.

Ο 16χρονος Μουκοκό πέρασε στο ματς, απείλησε κι άρχισε τη φάση του γκολ, με το οποίο ο Αζάρ μείωσε στο 74’, όμως στο φινάλε, το κυνήγι της ισοφάρισης δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο άνθρωπος των 10 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, Έρλινγκ Χάαλαντ, αστόχησε εξ επαφής στη φάση της καριέρας του. Ήταν το πρώτο ματς που αγωνίζεται αλλά μένει «άσφαιρος», μετά από 7 σερί ματς με γκολ σε Γερμανία κι Ευρώπη.

Έτσι, η Μπορούσια υποχώρησε στην 3η θέση, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Λημνιού ανέπνευσε πανηγυρικά, ξεφεύγοντας στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Μενιέ (61’ Μενιέ), Χούμελς, Ακάντζι, Πάσλακ (67’ Ρέινα), Βίτσελ, Τσαν, Μπραντ (67’ Μουκοκό), Ρόις, Σάντσο, Χάαλαντ

Κολωνία (Μάρκους Γκίσντολ): Χομ, Βολφ, Μπόρναου, Τσίχος (66’ Χορν), Σέστιτς, Σκιρί, Ρέτζμπετσαϊ (74’ Ντρέξλερ), Ντούντα, Οζκάν, Γιάκομπς, Τίλμαν

Ζορίστηκε, αλλά ανέβηκε δεύτερη η Λειψία

Η Αρμίνια Μπίλεφελντ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, αλλά η Λειψία επέβαλλε την ανωτερότητά της, επικράτησε με 2-1 (29′ Ανχελίνιο, 47′ Νκουνκού – 75′ Κλος), επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στην δεύτερη θέση, εκμεταλλευόμενη την ήττα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στην ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν στοίχισε το χαμένο πέναλτι του Αλεξάντερ Σέρλοθ (73′).

Μοιράστηκαν τη ματσάρα Ουνιόν και Άιντραχτ

Η μεν ανάμεσα στις 3 καλύτερες επιθέσεις της Bundesliga, η δε ποτέ δεν είπε «όχι» σε ματς υψηλού ρυθμού, σε «ροντέο». Κι έτσι, Ουνιόν Βερολίνου και Άιντραχτ Φρανκφούρτης χάρισαν μια ματσάρα στο «Άλτε Φέρστεραϊ», με 6 γκολ και μοιρασιά από έναν βαθμό (3-3). Η κόντρα τους προσωποποιήθηκε στους Μαξ Κρούζε-Αντρέ Σίλβα, που μετά το αρχικό 1-0 του Άντριχ στο 2’, ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ο αναγεννημένος Γερμανός επιθετικός έκανε το 2-0 με πέναλτι μόλις στο 6’, ο Πορτογάλος, όμως, στράικερ ισοφάρισε άμεσα με δύο γκολ στο 27’ και το 37’, με τον Ντοστ να κάνει την ολική ανατροπή στο 79’ για τους Αετούς. Ωστόσο, ο Κρούζε μίλησε τελευταίος στο 82’ και με φοβερό σουτ με το εξωτερικό, χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του, που συνεχίζει να βρίσκεται εντός πρώτης εξάδας.

Σταθερά χωρίς νίκη η Φράιμπουργκ

Μετά την νικηφόρα πρεμιέρα, το αρνητικό σερί της Φράιμπουργκ συνεχίζεται χωρίς σταματημό, για 8ο σερί παιχνίδι αυτή τη φορά στην έδρα της Άουγκσμπουργκ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 60’ με τον διεθνή Ιταλό, Γκρίφο, όμως, δεν κράτησαν το προβάδισμα και στο 80’ ο Βάργκας ισοφάρισε για τους Βαυαρούς, στερώντας σε ακόμη μια περίπτωση το τρίποντο την ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ.