24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κέρδισε (4-2) με Κβιλιτάια και περιμένει η Ανόρθωση.(Δεν πλήρωσε τα λάθη και τα πειράματα η Κυρία κόντρα στην Ένωση σε αγώνα με 3 πέναλτι)

Κέρδισε (4-2) με Κβιλιτάια και περιμένει η Ανόρθωση.(Δεν πλήρωσε τα λάθη και τα πειράματα η Κυρία κόντρα στην Ένωση σε αγώνα με 3 πέναλτι)

By on 28 Νοεμβρίου, 2020 0 621 Views

Χωρίς να πραγματοποιήσει την εμφάνιση που περίμενε ο κόσμος της η Ανόρθωση επέστρεψε στις νίκες επίο της Ένωσης με 4-2 σε ένα αγώνα με παράξενη τροπή που εξελίχθηκε σε δύσκολο για τους πρωτοπόρους που ναι μεν κέρδισαν αλλά καρδιοχτύοησαν. Ο Κβιλιτάια ήταν ο παίκτης που δικαιολόγησε απόλυτα την παρουσία του στην 11αδα με χατ-τρικ. Δύο πέναλτι εύστοχα(το δέυτερο το κέρδισε ο ίδιος )και ένα γκολ με ψύχραιμο δυνατό σουτ την ώρα που απειλούσε η Ένωση για να ισοφαρίσει τον αναδεικύουν σε πρόσωπο του αγώνα ενώ και ο Δ.Χριστοφή έδειξε την κλάση τπου όταν μπήκε στο β΄ημίχρονο.Έδωσε μετά από μεγάλη κούρσα ασιστ στον Κβιλιτάια για το 3-1 ενώ το ίδιο έκανε πιο πριν και με τον Ελουντού που σκόραρε αλλά ξεκ΄λινησε από θέση οφσάιντ.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε πειράματα στο ξεκλινημα αφού παράταξε την ομάδα του χωρίς καθαρόαιμο ακραίο επιθετικό, δίνοντας τον ρόλο αυτό στους Χουσμπάουερ(εναλλάξ με τον Μαργκάσα)και Ντορ Μίχα και η έμπνευση του δεν βγήκε. Η «κυρία» δυσκολευόταν στο γήπεδο δεν ήταν δημιουργική και η απόδοση της κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Κατάφερε ωστόσο να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 13’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκεόργκι Κβιλιτάϊα στην παράβαση που έγινε από τον Μπαρμπόσα στον Χουσμπάουερ. Η «κυρία» παρά το προβάδισμα που πήρε στο σκορ, δεν μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, με την ΕΝΠ να καταβάλλει αξιόλογη προσπάθεια και να έχει κάποιες καλές προϋποθέσεις στον αγώνα.

Από το ξεκίνημα της επανάληψης ο Τιμούρ Κετσπάγια προσπάθησε με διορθωτικές κινήσεις να παρατάξει πιο ορθόδοξο σχήμα με την είσοδο των Χριστοφή και Ελουντού που πήραν θέση στα επιθετικά άκρα. Η «κυρία» διπλασίασε τα τέρματα της στο 53’ με νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κβιλιτάια, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Φαν Άνχολτ. Το 2-0 εφησύχασε την Ανόρθωση με τον Κετσπάγια να βγάζει τον Μίχα και να ρίχνει στον αγώνα τον Πηλέα .Η ΕΝΠ όχι μόνο δεν παράτησε το ματς παρά τα εις βάρος της δεδομένα, αλλά κατάφερε να αξιοποιήσε τα λάθη της Ανόρθωσης στο κέντρο και στην άμυνα στο 63’ να μειώσει στο σκορ και πάλι με πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Φελίπε. Οι φιλοξενούμενοι μετά τη μείωση του σκορ είχαν ένα καλό διάστημα, αλλά έβαλε τέλος στο ματς ο Κβιλιτάϊα με το τρίτο δικό του γκολ στο 73’. Η ΕΝΠ μείωσε στο 86′ με τον Μπαλοτέλι, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Σελίν πέτυχε το τελικό 4-2 και η Ανόρθωση επέστρεψε στις νίκες και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής αναμένοντας το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα σε Απόλλων και ΑΕΛ.Σημασία έχουν μόνο οι τρεις βαθμοί για την Ανόρθωση και το Χατ-τρικ του Κβιλιτάια. Στην Ένωση κρατούν την καλή προσπάθεια και τα δυο γκολ μέσα στο Α.Παπαδόπουλος.

-Σωστά και τα τρία πέναλτι που έδωσε ο Γ.Αναστασίου.Στην κίτρινη του Νταουσβίλι αν έδειχνε και κόκκινη δεν θα ήταν λάθος ενώ στο φινάλε του αγώνα ένα δυνατό φάουλ που απέφερε τον σοβαρό τραυματισμό του Ελουντού δεν έφερε πειθαρχική ποινή στον αμυντικό της Ένωσης.

ΤΑΝ ΓΚΟΛ-ΦΑΣΕΙΣ

88′ ΓΚΟΛ 4-2 Ο Σελίν με το γόνατο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Νταουσβίλι και η Ανόρθωση πετυχαίνει τέταρτο γκολ.

86′ ΓΚΟΛ 3-2 Ο Μπαλοτέλι πιο γρήγορος από τον Σίλντενφελντ, βρέθηκε απέναντι από τον Λόρια και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

76΄Έδιωξε σε κόρνερ ο Λόρια στο γύρισμα του Σελίν με τη μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα.

73′ ΓΚΟΛ 3-1 Με σκόρερ και πάλι τον Κβιλιτάϊα που έκανε το χατ τρικ, μετά από ασίστ του Χριστοφή, η Ανόρθωση πετυχαίνει τρίτο γκολ. 

67′ Πολύ καλή ευκαιρία για την ΕΝΠ με τον Θεοιδώρου να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λόρια.

65′ Σκόραρε ο Ελουντού μετά από μπαλιά του Χριστοφή, αλλά σωστά δεν μέτρησε το γκολ αφού ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης ήταν σε θέση οφ σάιντ.

63′ ΓΚΟΛ 2-1 Εύστοχος από το σημείο του πέναλτι ο Φελίπε που μείωσε για την ΕΝΠ.

63′ Πέναλτι για την ΕΝΠ σε χέρι του Σίλντενφελντ, σε σέντρα του Μαρκόφσκι.

53′ ΓΚΟΛ 2-0 Εύστοχος για δεύτερη φορά από τα έντεκα βήματα ο Κβιλιτάϊα και η Ανόρθωση διπλασίασε τα γκολ της. 

52′ Ανατροπή του Κβιλιτάια από τον Φαν Άνχολτ εντός περιοχής και νέο πέναλτι για την Ανόρθωση.

30′ Κεφαλιά του Ντένινγκ η μπάλα έφυγε έξω.

13′ ΓΚΟΛ 1-0 Εύστοχος από τα έντεκα βήματα ο Γκεόργκι Κβιλιτάια, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για την Ανόρθωση.

12′ Πέναλτι για την Ανόρθωση σε ανατροπή του Χουσμπάουερ από τον Μπαρμπόζα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος (84΄Κορρέα), Σίλντενφελντ, Σελίν, Κορέια, Νταουσβίλι, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ (46′ Χριστοφή), Μίχα (56′ Πηλέας), Μαργκάσα (46′ Ελουντού), Κβιλιτάια (80′ Μανιάς).

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Κορρέα, Πηλέας, Παρούτης, Ελουντού, Μανιάς, Καλτσάς, Χριστοφή.
ΕΝΠ (Κάρλος Φερέρ): Πέτρου, Ιρέπ (60′ Ουντόζι), Φαν Άνχολτ (67′ Μουλαζίμης), Μπαρμπόσα, Μπάλαζιτς, Μπελόνε (78′ Κοσμά), Λουσέρο, Φελίπε, Μαρκόφσκι (78′ Κολοκούδιας), Θεοδώρου, Ντένινγκ (60′ Μπαλοτέλι).
Στον πάγκο: Γκασέφσκι, Μουλαζίμης, Κυριάκου, Κοσμάς, Μαϊσουράαντζε, Κοτσώνης, Ουντόζι, Κολοκούδιας, Μπαλοτέλι.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιάννης Αναστασίου (Μάριος Δημητριάδης – Κυριάκος Σωκράτους), 4ος: Κωνσταντίνος Φωτίου, Παρ.: Μιχάλης Ιωάννου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νταουσβίλι (3), Μίχα / Ντένινγκ, Μπελόνε

ΓΗΠΕΔΟ: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΡΤΩΝ
Ανόρθωση: Γκαλίτσιος, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Καλτσάς (2)
ΕΝΠ: Μπαρμπόσα, Ιρέπ (2)