28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Μερκής έδειξε τον δρόμο για την επιστροφή του ΑΠΟΕΛ στις νίκες

Ο Μερκής έδειξε τον δρόμο για την επιστροφή του ΑΠΟΕΛ στις νίκες

By on 25 Νοεμβρίου, 2020 0 4461 Views

Με ένα γκολ του Γιώργου Μερκή στο 57’ με κεφαλιά και ένα εύστοχο πέναλτι του Γκαγιάς Ζαχίντ στο 64’, το ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο και κάτι μήνες (η προηγούμενη ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου επί της ΕΝΠ εκτός έδρας) επικρατώντας με 2-0 της Δόξας στο ΓΣΠ στον εξ’ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής και έβαλε τέλος στον κατήφορο, δημιουργώντας καλύτερη βαθμολογική προοπτική για τη συνέχεια.

Οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν στην επιτυχία από μια στατική φάση, με τον έμπειρο αμυντικό να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαγιάς Ζαχίντ, ο οποίος λίγο αργότερα κέρδισε το πέναλτι το οποίο αξιοποίησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.Πάντως το πέναλτι χρειάζεται κάποια ανάλυση για να δούμε ποιά παράβαση είδε ο διαιτητής και το σφύριξε αφο΄λυ από την τηλε’όραση δεν φάνηκε ξεκάθαρα τι παράβαση έγινε.

Δεν ήταν καλό το ματς στο Α’ ημίχρονο με τη Δόξα να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο και να δείχνει απαιτητική, αλλά μετά το δεκάλεπτο ισορρόπησαν οι γηπεδούχοι και σταδιακά ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, χωρίς όμως να μπορέσουν να γίνουν ιδιαίτερα απαιτητικοί. Απλά είχαν κάποιες προϋποθέσεις που δεν εξελίχθηκαν σε ευκαιρίες.

Στην επανάληψη στην πρώτη καλή στιγμή το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με την κεφαλιά του Μερκή στο 57’ ενώ στο 64΄ «κλείδωσε» τη νίκη με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζαχίντ.

Το ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από ένα μεγάλο σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων, σκόραρε μετά από 25 μέρες και πέτυχε μια σημαντικότατη νίκη που το ανεβάζει κάπως στη βαθμολογία και κυρίως του δίνει πίσω λίγη από τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

ΑΠΟΕΛ: Σίλβα, Ζόρζε, Νούχιου, Ζαχίντ (78′ Λουντέμο), Κλωναρίδης (71′ Σαχάρ), Ατζίλι, Ζεράλδες, Μερκής, Γιένσεν, Σιέλης, Ντονγκαλά (84′ Γαβριήλ).

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Πάντιτς, Εγγλέζου, Μουκτάρης, Ολιβέιρα, Σαντίκ (37′ Κίκας), Οικονομίδης, Κάρλος (68′ Φιρμίνο), Τραϊσέφσκι, Καραμόκο (78′ Ασαμόα), Μέσκα.