19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 2-1:Λύτρωση στο 92΄με Ελ Καντουρί

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 2-1:Λύτρωση στο 92΄με Ελ Καντουρί

By on 22 Νοεμβρίου, 2020 0 573 Views

Το θρίλερ που έγινε… συνήθεια για τον ΠΑΟΚ! Στο 92′ ο Ελ Καντουρί βρίσκει δίχτυα, κάνει την ανατροπή και ο Δικέφαλος επικρατεί με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα που είχε προηγηθεί με τον Εραμούσπε, ο οποίος αποβλήθηκε στο 57′! Ο Σφιντέρσκι είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους.

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ έφτασε δύσκολα στην επικράτηση με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πάμπλο Γκαρσία μετράει πλέον τέσσερίς σερί νίκες στον πάγκο του «Δικεφάλου».

Η εμφάνιση στο δεύτερο μέρος ήταν άκρως πειστική και έφτανε για να φέρει τη νίκη, έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να έρθει το γκολ της λύτρωσης από τον Ομάρ Ελ Καντουρί.  

Με Βιεϊρίνια στο αρχικό σχήμα

Ο Πάμπλο Γκαρσία όχι μόνο συμπεριέλαβε τον Αντρέ Βιεϊρίνια στην αποστολή του «Δικεφάλου», ύστερα από 127 μέρες, αλλά του εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού! Όχι σαν αριστερό μπακ, αν και θα μπορούσε να το κάνει ελλείψει του τραυματία Δημήτρη Γιαννούλη, αλλά στη φυσική θέση του Πορτογάλου, αυτή του αριστερού εξτρέμ.

Στα μάτια του Ουρουγουανού προπονητή του ΠΑΟΚ, ο πρώην συμπαίκτης του μπορεί να αποδώσει πολλά περισσότερα ως εξτρέμ, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Άντριαν Νίλσεν Περέιρα.

Ασφαλώς και στο μυαλό του Γκαρσία ήταν και το επερχόμενο παιχνίδι για το Europa League κόντρα στην PSV Αϊντχόφεν, εκεί όπου Βιεϊρίνια και Περέιρα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας πλήρη κυριαρχία στο γήπεδο, με μια ανούσια κατοχή της μπάλας, που ναι μεν ξεπερνούσε το 60%, αλλά οι παίκτες του δεν μπορούσαν να φέρουν σωστά και με καλές προϋποθέσεις (εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Α. Ζίβκοβιτς) την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, την ώρα που ο ΠΑΣ μπορεί να έχασε νωρίς τον Κρίζμαν (αναγκαστική αλλαγή στο 25’), ωστόσο πιέζοντας ψηλά και σωστά κρατούσε σχετικά εύκολα το 0-0.

Παιδικό λάθος και… 0-1

Όμως, ένα τραγικό λάθος του Ροντρίγκο έφερε τους «ασπρόμαυρους» σε δύσκολη θέση. Ο Ερασμούσε έκλεψε την μπάλα, ο Λεό έκανε σωστά την τελική πάσα και ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός των Ηπειρωτών, δίκην… σέντερ φορ, με πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1) στο 31ο λεπτό!

Ο ΠΑΟΚ όφειλε να ξυπνήσει και να αντιδράσει. Το έκανε και άγγιξε στο 38’ την ισοφάριση, αλλά ο Χουτεσιώτης με εντυπωσιακή απόκρουση στέρησε τη χαρά του πρώτου γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στον προωθημένο Εσίτι.

Τρεις αλλαγές ο Γκαρσία και… 1-1

Στο ημίχρονο ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στον αγώνα τρεις φρέσκους ποδοσφαιριστές (Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Τζόλης) και αφήνοντας στα αποδυτήρια τους Βιεϊρίνια, Εσίτι και Μουργκ.  

Ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε πολύ νωρίς (52’) στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Κλασική κίνηση του Άντρια Ζίβκοβιτς, κλασικό γκολ με μια επαφή σε κενή εστία του Κάρολ Σφιντέρσκι (από κανονική θέση) και το ματς ήρθε στα ίσια.   

Με 10 ο ΠΑΣ, δοκάρι ο Τζόλης

Η αποβολή του σκόρερ  Ερασμούσπε, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Μπίσεσβαρ, άφησε τον ΠΑΣ με δέκα παίκτες από το 57’ και διαφοροποίησε τις ισορροπίες στο χορτάρι.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να πολιορκεί την άμυνα των φιλοξενούμενων αγγίζοντας το 2-1 με τον Τζόλη, αλλά το σουτ του νεαρού επιθετικού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Χουτεσιώτη (59’).

Λύτρωση από Ελ Καντουρί

Με την άμμο να αδειάζει στην κλεψύδρα ο Γκαρσία έριξε στον αγώνα και τον Τσόλακ, γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 και έψαξε το δεύτερο γκολ απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα.  

Ο Σφιντέρσκι στο 86’ «τυφλώθηκε» από τους προβολείς, ναι έγινε και αυτό, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 2-1, το οποίο πέτυχε με γυριστό σουτ ο Ελ Καντουρί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων λυτρώνοντας τους «ασπρόμαυρους».