20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Επιστροφή στην κορυφή.Ο Απόλλωνας κέρδισε στην Αρένα την ΑΕΚ με Πίττα και Ντικινί

Επιστροφή στην κορυφή.Ο Απόλλωνας κέρδισε στην Αρένα την ΑΕΚ με Πίττα και Ντικινί

By on 22 Νοεμβρίου, 2020 0 2808 Views

Ο Απόλλωνας ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ. Οι «γαλάζιοι» επικράτησαν με 2-1 στην Αρένα και επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 23 βαθμούς, όσους έχει και η Ανόρθωση που έχασε από την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Από την άλλη, η ΑΕΚ με 16 βαθμούς, παρέμεινε στην 6η θέση. Ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο του Απόλλωνα έκανε ο Γιάννης Πετράκης.
Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί στο 29΄ με ωραίο συρτό σουτ του Πίττα.
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Τρισκόφσκι και Ακοράν. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 66΄ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή μετά από ατομική ενέργεια.
Η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν άμεση με τον Ντιγκινί να σκοράρει στο 73΄ με πλασέ έπειτα από ασίστ του Φιλιώτη σε ιδανική αντεπίθεση.

ΑΕΚ (Ζοάν Καρίγιο): Τέουνκενς, Φερνάντες, Τάντι (80΄ Κωνσταντίνου), Γκονζάλεθ, Τρουγιόλς, Σπιρόφσκι, Χέιτλι, Σπόλιαριτς (46΄ Ακοράν), Νάντο (67΄ Αναστασίου), Ναράνχο, Μακρής (46΄ Τρισκόφσκι)
Στον πάγκο: 
Τόνιο, Αντωνιάδης, Μοϊσόφ, Ανδρέου, ΤόρεςΑΠΟΛΛΩΝ (Γιάννης Πετράκης): Δημητρίου, Πέδρο (55΄ Φιλιώτης), Γιούστε, Σάλαϊ, Αγκίρε, Ντένιτς (88΄ Νταμπό), Μάρκοβιτς (46΄ Κυριάκου), Πίττας, Γιαννιώτας (88΄ Βασιλείου), Ντιγκινί, Μπένσοπ (63΄ Σακέτι)
Στον πάγκο: 
Γιοβάνοβιτς, Κατελάρης, Ματέι, ΓκακπέΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λούκας Σωτηρίου (Χαράλαμπος Γεωργίου – Παύλος Γεωργίου), 4ος: Βασίλης Δημητρίου, Παρ.: Χρίστος Νικολαΐδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χέιτλι (3η), Σπιρόφσκι, Τάντι Ντιγκινί, Σάλαϊ (3η)
ΓΗΠΕΔΟ: 
ΑΕΚ Αρένα