20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΕΤΡΑΚΗΣ:Πιστεύω στο πρωτάθλημα γιαυτό ήρθα ΚΙΡΖΗΣ:Ξέρει πολύ καλά που ήρθε και γιατί ήρθε!

ΠΕΤΡΑΚΗΣ:Πιστεύω στο πρωτάθλημα γιαυτό ήρθα ΚΙΡΖΗΣ:Ξέρει πολύ καλά που ήρθε και γιατί ήρθε!

By on 20 Νοεμβρίου, 2020 0 3019 Views

Ο Απόλλωνας παρουσίασε το νέο προπονητή της ομάδας, τον Γιάννη Πετράκη.
Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Νίκος Κίρζης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Σωφρόνη Αυγουστή που έδωσε τα πάντα για αυτήν την ομάδα. Λίγοι έχουν δώσει αυτά που έδωσε αυτός στον Απόλλωνα. Σήμερα αρχίζει μία καινούργια μέρα με τον Γιάννη Πετράκη. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο διακατέχει η σοβαρότητα. Ξέρει πολύ καλά που ήρθε και γιατί ήρθε. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί συμφωνήσαμε πως τα κύρια συστατικά για να πετύχουμε τον στόχο μας, το πρωτάθλημα, είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά όλοι μαζί».
Το αρχικό σχόλιο του Πετράκη: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του Ολυμπιακού που μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω στην Κύπρο και για τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε. Θεωρώ πως βοηθήσαμε την ομάδα στα μέγιστα. Εγώ όσα χρόνια κάνω προπονητική δεν έκοψα την ευκαιρία από κάποιον να πάει παραπάνω. Είμαστε εγώ και οι συνεργάτες μου χαρούμενοι. Ήρθαμε σε ομάδα που έχει άλλο επίπεδο. Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ να βοηθήσουμε τον Απόλλωνα να πετύχει τους στόχους μας».
Για το πώς νιώθει για τη νέα του ομάδα: «Στη ζωή μου, όπου και να βρίσκομαι, όποιος και να είναι ο στόχος, όλα γίνονται όταν κερδίζεις στόχους κάθε μέρα. Να γίνουμε ομάδα με σκληρή δουλειά, να βελτιωνόμαστε και να είναι ορατό κάθε Κυριακή. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό επακόλουθο. Να είμαστε συνεπείς στην καθημερινότητα. Όλα τα άλλα είναι θέμα δουλειάς. Ο Απόλλωνας θέλει να πάρει το πρωτάθλημα εδώ και 10 χρόνια. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε την διαφορά. Αυτή είναι η διαδικασία».
Για το αν είναι φαβορί για το πρωτάθλημα: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουνα εδώ. Δεν υπάρχει χρόνος και μέτρο. Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ. Δεν θέλω να λέω πολλά, να βλέπουμε πράξεις».
Για την ένταση που προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω και κάνω. τήρησα το πρωτόκολλο. Σέβομαι την άλλη πλευρά, προκλήθηκε ναι αναστάτωση, αλλά δεν θέλαμε να γίνει».
Για την ανάρτηση του Τορναρίτη ο οποίος κάνει λόγο για οικονομικές κι άλλες εκκρεμότητες: «Κανένα σχόλιο».

Για τα χρήματα που δόθηκαν στον Ολυμπιακό: “Εγώ από την μεριά την δικιά μου δεν ήθελα να τηρηθεί η ρήτρα. Όχι ότι δεν είχα το δικαίωμα. Σαν ανταποδοτικότητα. Τα υπόλοιπα λεφτά θα τα βάλω εγώ, σαν επιστροφή. Μια προκαταβολή συν. Παρ’ ότι θεωρώ ότι η παρουσία μας εκεί ήταν πολύ ανταποδοτική, σαν άνθρωπος αισθανόμουν ότι προκαλέσαμε αναστάτωση, δέχθηκα προσωπικά να δοθούν κι άλλα λεφτά στον Ολυμπιακό. Στην ουσία, μέσα από αυτή την διαδικασία εμείς εκεί δουλέψαμε και αυτά που πήραμε τα επιστρέψαμε”.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΙΡΖΗ

Για την αποδέσμευση του Αυγουστή: «Μετά από τέσσερα χρόνια, φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν εξελισσόμασταν. Υπήρχε διάσταση απόψεων πάνω σε σοβαρά θέματα. Σε μια οικογένεια, όταν διαφωνούν οι δύο γονείς, την πληρώνουν τα παιδιά. Τα παιδιά, είναι η ομάδα. Είπαμε πως είναι το καλύτερο να χωρίσουμε, ώστε να μην επηρεαστεί η ομάδα. Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ, ήταν θέματα ποδοσφαιρικά».
Για τις κατηγορίες Τορναρίτη: «Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο. Να μπω σε αυτό τον διάλογο. Δεν μου το επιτρέπει η μόρφωση και ο χαρακτήρας μου. Πρέπει να πω, γιατί είμαι υπόλογος στον κόσμο του Απόλλωνα, πως όπως ενεργεί η διοίκηση τα τελευταία χρόνια, έτσι ενεργήσαμε και τώρα. Με τον σωστό και νόμιμο τρόπο. Όταν καταλήξαμε πως ο Πετράκης είναι ο κατάλληλος, πήρα τηλέφωνο τον κ. Σεραφείμ και τον ενημέρωσα πως μας ενδιαφέρει, πως είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε. Ο όρος υπήρχε στο συμβόλαιο. Από’ κει και πέρα, δεν θέλω να σχολιάσω τι ακολούθησε. Κάποιοι παράγοντες ή ομάδες, δεν αντιλαμβάνονται όταν υπογράφουν, ότι δεν είναι α λα καρτ και δεν αποφασίζουν όταν τους βολεύει ή όχι. Δεν φταίει ο Απόλλωνας ούτε εγώ, αν η συμφωνία με τον Πετράκη, επέτρεπε στον Απόλλωνα να ενεργήσει με την νόμιμη οδό. Μόλις άρχισε η συνάντηση των προέδρων, άρχισε η αντιπαράθεση και εγώ αποχώρησα αμέσως. Όταν πήραμε την απόφαση για αποδέσμευση με τον Σωφρόνη, τότε καταλήξαμε ότι ο άνθρωπος που θα ήταν ο καταλληλότερος είναι ο Πετράκης. Έτυχε να είναι στον Ολυμπιακό. Έτυχε το ίδιο με τον Μάγκλιτσα και μείναμε χωρίς τον κύριο μας παίκτη, λίγο πριν τα πλέι οφ. Στην Κίνα δεν έβρισκαν άλλο επιθετικό και βρήκαν τον Μάγκλιτσα; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
Για τον Ντένιτς: «Θα εξασκήσουμε το όψιον. Ο νέος προπονητής χθες ήρθε, ακόμα δεν κάναμε αυτή την συζήτηση. Η πρόθεση μας είναι αυτή. Ο άρχοντας όμως είναι ο Πετράκης».