Like

Θα είναι καταστροφή να διακοπή ξανά το πρωτάθλημα.Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης στην εκπομπή «Χωρίς VAR»

19 Νοεμβρίου, 2020
970 Views
0 Comments
Θα είναι καταστροφή να διακοπή ξανά το πρωτάθλημα.Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης στην εκπομπή «Χωρίς VAR»

Στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet είναι φιλοξενούμενος ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ευγένιος Χαμπουλλάς.

Ο απολογισμός σας μέχρι τώρα: «Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι και απ’ την συγκομιδή βαθμών αλλά περισσότερα απ’ την σταθερότητα που παρουσιάζει η ομάδα ειδικά τα τελευταία παιχνίδι. Πάντοτε θέλουμε κάτι περισσότερο όμως θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να κοιτάζουμε την ουσία και βλέποντας και τις άλλες ομάδες πρέπει να δηλώσουμε την ευχαρίστηση μας για τη δουλειά του προπονητικού τιμ και των ποδοσφαιριστών. Μια δουλειά που μας δίνει και εμάς περισσότερη όρεξη».

Για τις φετινές ιδιαιτερότητες: «Αυτό που βλέπουμε φέτος ιδιαίτερα σε σχέση με την ποιότητα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις ιδιαιτερότητες της φετινής σεζόν. Δηλαδή την απουσία αγωνιστικής δράσης απ’ τον Μάρτη. Τις δυσκολίες στον προγραμματισμό με κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν ξεκίνησαν το ίδιο διάστημα με τους άλλους. Νιώθω όμως ότι αυτό δεν μας άγγιξε ιδιαίτερα. Βλέπουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο σε αρκετούς αγώνες. Μου αρέσουν οι στατιστικές και βλέπω τους πίνακες της Cablenet μετά από κάθε αγώνα και συγκρίνοντας με αυτά των αντιπάλων μας έχουμε πολύ καλούς δείκτες. Και στις ευκαιρίες, και στην κατοχή και στην αμυντική λειτουργία. Είμαστε βέβαιοι πως φέτος έχουμε πολύ βάθος και επιλογές. Κάναμε πιο σωστές προσθήκες σε σχέση με την περσινή σεζόν. Τους επόμενους μήνες αναμένουμε να δούμε την ομάδα να έχει καλύτερες επιδόσεις. Παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα θα βελτιώνεται».

Ποιους βλέπετε να διεκδικούν μαζί σας το πρωτάθλημα; «Η εξάδα θα είναι ίδια με πέρσι με 1-2 το πολύ αλλαγές. Βλέπω Πάφο και Ολυμπιακό να διεκδικούν εξάδα. Για τον τίτλο είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε. Έχω αρκετή εμπειρία στα διοικητικά και πίσω στο 2001 είμασταν πίσω 7-8 βαθμούς και παίζαμε το πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς και αναφέρομαι τώρα και στην Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ που έμειναν πίσω αλλά μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα και αυτό που λέω και θα ξαναπώ ο αντίπαλος της Ανόρθωσης είναι ο κακός της εαυτός και δεν έχει φοβηθεί τίποτα και από κανένα. Αν η Ανόρθωση συνεχίσει να παρουσιάζεται σταθερή και διοικητικά και οικονομικά αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στο αγωνιστικό. Είναι άμεσα συνδεδεμένα. Καθημερινά πρέπει να βελτιωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Κάποιος αλλαγές φαίνονται στο γήπεδο άλλες όχι. Έχουμε αλλαγές στα διάφορα τμήματα και στη διαχείριση του οικονομικού. Όλες οι αλλαγές γίνονται με πρόγραμμα και στοχευμένα με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου που θα επιτρέπει στην ομάδα να εκπληρώνει τους στόχους της».

Για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: «Δεν μιλήσαμε καθόλου για το θέμα της μεταγραφικής περιόδου. Εκείνο που εισπράττω είναι πως ο προπονητής είναι απόλυτα ικανοποιημένος απ’ το ρόστερ του και δεν θα γίνει αλλαγή για χάρη της αλλαγής. Έχουμε 20 ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές και είναι στην ευχέρεια του προπονητή να κάνει ότι πιστεύει».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια και το συμβόλαιο του: «Το συμβόλαιο του Τιμούρ Κετσπάγια με την Ανόρθωση είναι συμβόλαιο ζωής. Διερωτώμαι γιατί πήρε τόση έκταση αυτή η συζήτηση στα social media. Το μήνυμα που θα στείλω σε συναδέλφους σας και οπαδούς είναι πως αν ένας προπονητής θα είναι εκεί και μετά το τέλος της χρονιάς είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια και να ψάξουν αλλού για ειδήσεις».

Για τα πρόστιμα από τον αθλητικό δικαστή προς τον Γεωργιανό τεχνικό: «Είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει την ομοσπονδία. Πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας. Έχουμε δημιουργήσει κάποιους κανονισμούς που είναι αυτοματοποιημένοι οι οποίοι ξεπερνούν και καταργούν τη δημοκρατία και μιλώντας και με άλλους προέδρους ομάδων είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Πέρσι θέλαμε να γίνει η αλλαγή αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία γιατί αναλώσαμε όλη μας την ενέργεια και τις προσπάθειες άλλοι για να παίξουν μπάλα όπως η Ανόρθωση και άλλοι για να διακόψουν το πρωτάθλημα. Για τον Τιμούρ τώρα, μιλήσαμε με τον ίδιο και θα ήταν αδιανόητο για εμάς να τον «φιμώσουμε». Το όλα καλά δηλαδή δεν είναι δήλωση δηλαδή; Η αντίδραση του ήρθε γιατί είπε κάποιες αλήθειες και δέχθηκε πρόστιμο. Γιατί δεν τον κάλεσαν να μιλήσουν και να διορθώσουμε αυτά που επισημαίνει, είτε είναι ο Κετσπάγια, είτε άλλος, τον τιμωρούμε; Ελπίζω να γίνουν κάποιες αλλαγές που εντόπισαν αρκετοί παράγοντες, προπονητές και δημοσιογράφοι».

Πως βλέπετε να εξελίσσεται η φετινή χρονιά; «Εξελίσσεται καλά αλλά υπάρχουν πολλά θέματα. Είναι μέτρα, οι περιορισμοί. Δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα και αυτό που ευχόμαστε είναι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα κανονικά και να μην έχουμε άλλες εκπλήξεις και αν αρχίσουν κάποιοι να μιλούν ξανά για διακοπή θα είναι καταστροφή».

Για το θέμα της πανδημίας και τα πρωτόκολλα: «Υπάρχει ένα πρωτόκολλο που δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές απ’ το πρώτο πρωτόκολλο που είχε παρουσιαστεί και αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την στάση παραγόντων. Αυτά έχουν τελειώσει και είμαστε στο νέο πρωτάθλημα και μας αρέσει ότι κερδίζουμε να το κερδίζουμε στο γήπεδο».

Για το οικονομικό: «Έχει προχωρήσει το θέμα και έχουμε απαιτήσεις από διάφορους φορείς και πριν το τέλος του Νοεμβρίου θα έχουμε εξελίξεις σε σχέση με την διεκδίκηση οικονομικών. Για παράδειγμα η Cablenet, είχε ζημιές απ’ τις αποκοπές και θα διεκδικήσουμε αυτές τις ζημιές μέχρι τέλους απ’ το χώρο του ποδοσφαίρου».

Για τη διαιτησία: «Είναι σαφέστατα βελτιωμένη φέτος σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι. Αναμένουμε επίσης το VAR που θα βοηθήσει. Λέγοντας αυτά δεν σημαίνει πως διαγράφουμε λάθη και έχουμε επισημάνει ξανά σφυρίγματα που μας στέρησαν βαθμούς. Το μήνυμα που στέλνω όμως της ομάδα είναι πως πρέπει να επικεντρωνόμαστε στη δική μας ομάδα και πρέπει να έχουμε μια τόσο ισχυρή δομή που να μην μας επηρεάζουν λάθη διαιτησίας. Αν δεν μας στερούσαν βαθμούς διαιτητικά λάθη θα είχαμε μεγαλύτερη διαφορά».

Έγιναν λάθη υπέρ της Ανόρθωσης; «Λάθη υπέρ της Ανόρθωσης δεν έγιναν. Αμφισβητούμενες φάσεις υπήρξαν αλλά όχι λάθη».

Για το οικονομικό κομμάτι: «Η ζημιά απ’ την πανδημία από τον Μάρτη στον Μάη που έρχεται θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια. Τώρα όμως αυτό που είναι πρόβλημα για όλους μας δεν είναι τόσο η ζημιά όσο η φορολογία. Έχουμε συμβάσεις με το κράτος και δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από αυτές. Θα ζητήσουμε όμως διευκολύνσεις όπως έγιναν σε άλλους κλάδους και άλλες επιχειρήσεις. Εμείς πληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις που κληρονομήσαμε. Έχουμε ζητήσει συνάντηση με την πολιτεία η οποία είχε υποσχεθεί να μας βοηθήσει και θα απαιτήσουμε τη βοήθεια. Συνεχίζουμε να λειτουργούμε και να προσφέρουμε ψυχαγωγία με 40% μείωση. Πρέπει το υπουργείο παιδείας που είναι υπεύθυνο για τον αθλητισμό να μας βοηθήσει».

Για τον προϋπολογισμό: «Είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρσι και λίγο πιο πάνω. Και είναι αυτό που έλεγα στους άλλους προέδρους ότι οι ποδοσφαιριστές είναι κατοχυρωμένοι. Επειδή η διακοπή δεν έγινε απ’ το κράτος αλλά από εμάς χάσαμε το όποιο νομικό επιχείρημα. Εμείς πετύχαμε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές απ’ την αρχή και τους ευχαριστούμε για την κατανόηση. Η συμφωνία ήταν καλή για την εταιρεία αλλά δεν μας απάλλαξε απ’ τις ζημιές».

Τι γίνεται με το χρέος της Ανόρθωσης; «Είναι διαχειρίσιμο γιατί κάναμε αυστηρότατους ελέγχους για τις δαπάνες, γιατί καταφέραμε να αυξήσουμε τις χορηγίες και γιατί έχουμε ένα μεγάλο ευεργέτη τον κύριο Πουλλαΐδη που είναι αγνός Ανορθωσιάτης και δεν έχω χρόνια να περιγράψω την προσφορά του και δεν πιστεύω να υπάρχει άλλος παράγοντας που να πρόσφερε παραπάνω, όχι μόνο στην Ανόρθωση αλλά και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο».

Πόσα χρήματα πήρε η Ανόρθωση από την Ευρώπη; «Πήραμε 280 χιλιάδες ευρώ και 40 για τα έξοδα ταξιδιού».

Για τη συμφωνία κυρίων και το αν η Ανόρθωση πρέπει να αποζημιώσει ΑΕΚ και ΑΕΛ: «Αν ισχύει ο λόγος του ανθρώπου ισχύει και η συμφωνία που έγινε. Κάτσαμε σε στρογγυλή τράπεζα και ρωτηθήκαμε αν συμφωνούμε να αποζημιώσουμε αυτούς που δεν θα παν Ευρώπη. Εγώ ήμουν ξεκάθαρος γιατί πρώτα απ’ όλα έλεγα πως έπρεπε να παίξουμε και πως δεν πρόκειται να δώσω λεφτά ακόμη και αν δεν παίξουμε. Δεν υπέγραψαν κάτι αλλά συμφώνησαν πως θα αποζημιώσουν τον κύριο Καραπατάκη και τον κύριο Σοφοκλέους».

Για την επιτροπή Δεοντολογίας: «Διερωτώμαι για την μακαρίτισσα την επιτροπή Δεοντολογίας πως μπορεί να τα παρακολουθεί αυτά και να μην ασχολείται και να ασχολείται για τα mind games. Ένας απ’ τους λόγους που χάθηκε η πρόκριση στη Βασιλεία είναι και τα προβλήματα που μας δημιούργησε η επιτροπή και ο κύριος Παπαχαραλάμπους που έπληξε το κύρος ποδοσφαιριστή μας και της Ανόρθωσης. Διερωτώμαι γιατί το υπουργικό συμβούλιο δεν έχει διαλύσει αυτή την επιτροπή. Αναμένουμε και κάνουμε υπομονή όχι ένεκα αδυναμίας αλλά ένεκα σεβασμού προς το υπουργικό που έχει να διαχειριστεί πολλά. Η υπομονή όμως θα εξαντληθεί. Αυτή η επιτροπή πρέπει να διαλυθεί όχι ως επιτροπή αλλά από πλευράς προσώπων γιατί έχει αποτύχει».

Για τη γενική συνέλευση και ποια θέματα θα συζητηθούν: «Τρία θέματα θα συζητηθούν. Το ένα είναι η βοήθεια απ’ το κράτος και ο διάλογος που ξεκίνησε πριν μήνες. Το δεύτερο είναι η βοήθεια της Ομοσπονδίας προς τα σωματεία είτε μέσω δανείου, είτε μέσω ιδίων πόρων. Υπάρχει επιστολή απ’ την UEFA που λέει πως τα χρήματα απ’ το hat trick μπορούν φέτος να δοθούν στα σωματεία. Πιστεύω πως η Ομοσπονδία έχει διάθεση να βοηθήσει και θα το πράξει. Το τρίτο θέμα είναι η ανάγκη διαφοροποίησης των εσόδων και της διανομής στα σωματεία απ’ το στοίχημα. Είναι πολλά τα εκατομμύρια που εισπράττει η κυβέρνηση απ’ τους παίκτες στοιχημάτων και είναι πολύ λίγα αυτά που επιστρέφονται σε εμάς και τα οποία πάνε αμέσως στις οφειλές προς το κράτος. Δικαιούνται τα σωματεία πολύ περισσότερα».

Ποια η θέση της Ανόρθωσης για τα όσα ακούγονται για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος με 14 ομάδες: «Η διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος δεν εξαρτάται μόνο απ’ τον αριθμό των ομάδων. Οι ομάδες πρέπει να μειωθούν, και δώδεκα αλλά και δέκα. Όχι μόνο στην πρώτη κατηγορία αλλά και στην δεύτερη και στη τρίτη για να είναι βιώσιμο. Αν υπάρχει κάποιος με μελέτη που να μπορεί να μας αποδείξει πως με 18 ομάδες μπορεί να είναι προς το συμφέρον του πρωταθλήματος δεν είμαστε δογματικοί για να πούμε όχι. Δεν μου αρέσει η λογική των αριθμών και είναι τεράστιο θέμα και δεν μπορούμε να το διαχειριζόμαστε ανάλογα με το ποιου συμφέρει τι. Πρέπει να ξεχάσουμε το ποιοι πάνε διαβάθμιση και να δούμε ποιο είναι το συμφέρoν. Θεωρώ μεγάλο λάθος να γίνεται συζήτηση από τώρα για αλλαγή . Πρέπει να ρωτήσετε την ίδια την ομοσπονδία ποια είναι η πρόθεση της. Είναι πάγια η θέση μας για τις 12 ομάδες και για να αλλάξει θα πρέπει να μας πείσουν. Δεν παίρνουμε θέσεις για να ικανοποιήσουμε φίλους και γνωστούς. Παίρνουμε θέσεις γιατί έχουμε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και το σύνολο».

Comments are closed.

echo do_shortcode( '[contact-form-7 id="891" title="Newsletter"]' ); ?>