29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Η Ελλάδα προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε…Το 0-0 με την Σλοβενία την άφησε στάσιμη!

Η Ελλάδα προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε…Το 0-0 με την Σλοβενία την άφησε στάσιμη!

By on 18 Νοεμβρίου, 2020 0 582 Views

Η Ελλάδα πάλεψε για τη νίκη, αλλά δεν κατάφερε να «γκρεμίσει το τείχος Όμπλακ» στον τελικό με την Σλοβενία (0-0). Στη «μεγάλη εικόνα» δεν πέτυχε τον στόχο της ανόδου και παραμένει στα… χαμηλά ράφια της Ευρώπης! Kόκκινη ο Χατζηδιάκος στο 90′. 

Τους τελικούς δεν τους παίζεις. Τους κερδίζεις. Η Εθνική Ελλάδας έπαιξε τον τελικό, όσο μπορούσε καλύτερα. Πίεσε, προσπάθησε, έπαιξε σχεδόν μονότερμα, έκανε φάσεις, αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Η Σλοβενία παίζοντας πίσω από την μπάλα σχεδόν για 90 λεπτά, πήρε το 0-0 στην Ριζούπολη και άφησε την αήττητη στον όμιλο Εθνική Ελλάδας στην δεύτερη θέση!

Πίεση από νωρίς

Το σκηνικό στήθηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η ομάδα που έψαχνε την νίκη – πρόκριση είχε την επιθετικότητα, την ενέργεια, την διάθεση να δημιουργήσει, η ομάδα που βολευόταν και με την ισοπαλία ήταν πίσω από την μπάλα, προσεκτικά τακτοποιημένη.

Το σκηνικό του αγώνα πήγε να αλλοιωθεί από πολύ νωρίς, αλλά η ελληνική ομάδα έμεινε με το «αχ». Το υπέροχο αριστερό φαλτσαριστό σουτ του Μπακασέτα από το ύψος της περιοχής «έξυσε» το δοκάρι του Όμπλακ (3’), ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Γιακουμάκης έφυγε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον επερχόμενο Λημνιό, όμως το συρτό σουτ του εξτρέμ της Κολωνίας λες και σημάδεψε τον Όμπλακ!

Το Ελληνικό συγκρότημα είχε στο επιθετικό του πλάνο να σημαδεύει τα τρεξίματα του Τσιμίκα και από ένα τέτοιο προήλθε η επόμενη ευκαιρία, όμως η κεφαλιά του Γιακουμάκη (14’) στο πρώτο δοκάρι κόντραρε στο κεφάλι του Μπλάζιτς και έφυγε κόρνερ.

Καθαρές φάσεις

Αυτή η φούρια στο πρώτο τέταρτο, έσβησε σχετικά γρήγορα και σταδιακά οι Σλοβένοι άρχισαν να βγαίνουν από το καβούκι τους. Όχι, με πολλά άτομα, αλλά με προσοχή και στόχευση από τα αριστερά. Ωστόσο, με εξαίρεση ένα πολύ άστοχο σουτ του Ίλιτσιτς (26’) δεν κατάφεραν επουδενί να απειλήσουν την εστία του Βλαχοδήμου. Ο βασικός τους στόχος, που ήταν το μηδεν, επετεύχθη, όχι πάντως χωρίς κινδύνους.

Από νέα σέντρα του Τσιμίκα στο πίσω δοκάρι, ο Φορτούνης με καρφωτή κεφαλιά σημάδεψε το πλαϊνό δίχτυ, όμως ο Μπλάζιτς πάνω στην γραμμή έσωσε το σίγουρο γκολ (29’), που δεν ήρθε ούτε δύο λεπτά αργότερα.

Ο Φορτούνης με σλάλομ σε μικρό χώρο, έβγαλε τον Μαυρία μόνο του από τα δεξιά, όμως το τελείωμα του Γιακουμάκη στην συρτή σέντρα από τα δεξιά ήταν πολύ άσχημο (31’).

Μίλησε η κλάση του Όμπλακ

Το πρώτο μέρος ήταν καλό, όμως όχι τόσο καλό. Η Εθνική Ελλάδας δεν ρευστοποίησε με ένα γκολ την πίεση και την αμυντική ασφάλεια, επομένως ο χρόνος άρχισε να πιέζει.

Η αλλαγή του Γιακουμάκη με τον Παυλίδη στην ανάπαυλα, μάλλον αφαίρεσε, αντί να προσθέσει, με την ομάδα του Τζόνι Φαν’τ Σχιπ να πατάει όλο και αραιά την αντίπαλη περιοχή. Ο Όμπλακ βγήκε έγκαιρα στην κάθετη του Φορτούνη στον Παυλίδη (50’), ενώ είχε απάντηση και στο συρτό σουτ του Ζέκα (54’). Ωστόσο, εκεί που ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης έδειξε όλη του την κλάση ήταν στην φάση του 65ου λεπτού. 

Ο Μπακασέτας πήρε την μπάλα με πλάτη εκτός περιοχής, γύρισε άμεσα και σούταρε με το δεξί, όμως ο Σλοβένος τερματοφύλακας απογειώθηκε και με εκπληκτικό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ.

All-in από τον Φαν’τ Σχιπ

Ο Τζόλης, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο αντί του Ζέκα,  έγινε ο τρίτος διαφορετικός σέντερ-φορ που δοκίμασε ο Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος τράβηξε τον Παυλίδη αριστερά και έκανε τον Μπακασέτα οκτάρι, όμως το ματς είχε σβήσει για τα καλά.

Ακόμα κι έτσι όμως, η Εθνική Ελλάδας άγγιξε το γκολ, όταν ο Φορτούνης έκανε το μπάσιμο από τα δεξιά κι έξοψε για τον Κουρμπέλη, όμως το διαγώνιο συρτό σουτ πέρασε βασανιστικά άουτ, με τον Όμπλακ να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας.

Ο Φαν’τ Σχιπ έκανε all in με την αλλαγή του Μασούρα αντί του Τζαβέλλα με ένα 4-4-2 και κεντρικά χαφ Μπακασέτα – Φορτούνη (και τον Κουρμπέλη στόπερ), ψάχνοντας την μία φάση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι ούτε στο καλοτραβηγμένο φάουλ του Φορτούνη (82’), που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η μπάλα όμως δεν έλεγε να μπει. Στο ανάποδο ψαλίδι του Παυλίδη (85’) ο Όμπλακ άπλωσε το τεράστιο κορμί του και πέταξε την μπάλα κόρνερ (βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι), ενώ δύο λεπτά αργότερα, η σέντρα του Τζόλη βρήκε τον Λημνιό σε θέση φορ, όμως το πλασέ στην κίνηση πέρασε και πάλι ελάχιστα έξω.

Το σύστημα «όλοι μπροστά» έφερε την αποβολή του Χατζηδιάκου (90’) στην απέλπιδα προσπάθεια του να ανακόψει τον Σπόραρ που έβγαινε φάτσα με την αντίπαλη εστία, με το 0-0 να μένει ως το τέλος και να μην δικαιώνει την προσπάθεια που κατέθεσαν στο χορτάρι οι Έλληνες διεθνείς…

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (78’ Μασούρας), Τσιμίκας (90’ Κυριακόπουλος), Ζέκα (66’ Τζόλης), Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Φορτούνης, Λημνιός, Γιακουμάκης (46’ Παυλίδης).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλιγια, Μπάλκοβετς, Κούρτιτς, Μπίγιολ (75’ Βούτριχ), Μπόχαρ (66’ Βέρμπιτς), Λόβριτς (90’ Μπάιριτς), Ίλιτσιτς (90’ Σκούμπιτς), Βούκτσιτς (75’ Σπόραρ).