20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Στην Μολβαδία για τη νίκη η Ελλάδα με τη σκέψη στην πρώτη θέση

Στην Μολβαδία για τη νίκη η Ελλάδα με τη σκέψη στην πρώτη θέση

By on 15 Νοεμβρίου, 2020 0 587 Views

Μία θέση διεκδικείται από δύο παίκτες του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή της Εθνικής Ελλάδας για το σημερινό (15/11) ματς εναντίον της Μολδαβίας και αυτό φαίνεται ότι αποτελεί το μοναδικό ερωτηματικό του Τζον Φαν’τ Σχιπ για την ενδεκάδα.

H απουσία του τιμωρημένου λόγω καρτών, Δημήτρη Κουρμπέλη, περιορίζει τις επιλογές του Τζον Φαν’τ Σχιπ ενόψει της (21.45, Cytavision) εκτός έδρας αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδας εναντίον της Μολδαβίας και ταυτόχρονα… μειώνει και τα ζητούμενα για την αρχική ενδεκάδα της. Το μοναδικό ερωτηματικό φαίνεται ότι εντοπίζεται σε μια θέση της μεσαίας γραμμής, την οποία διεκδικούν οι δυο συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, Κώστας Φορτούνης και Ανδρέας Μπουχαλάκης. Αμφότεροι αγωνίστηκαν από ένα ημίχρονο στο πρόσφατο φιλικό εναντίον της Κύπρου και όποιος επιλεγεί τελικά θα πλαισιώσει τους Ζέκα – Μπακασέτα.

Στην άμυνα, η τετράδα φαίνεται «κλειδωμένη» με Μαυρία – Τσιμίκα στα άκρα, Τζαβέλλα – Χατζηδιάκο στόπερ, ενώ ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει προβάδισμα έναντι του Βασίλη Μπάρκα ο οποίος είχε παίξει εναντίον της Κύπρου. Οι Ζέκα – Μπακασέτας και ένας εκ των Μπουχαλάκη – Φορτούνη θα συνθέσουν την τριάδα της μεσαίας γραμμής και οι Τζόλης – Λημνιός είναι… ακλόνητα φαβορί ως εξτρέμ. Φαβορί επίσης για τη θέση του σέντερ φορ είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης που έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αδιευκρίνιστο παραμένει επίσης αν ο Ολλανδός τεχνικός θα παρατάξει την εθνική Ελλάδας σε διάταξη 4-3-3 ή με 4-5-1. Τεράστιες διαφορές δεν υπάρχουν, βεβαίως, αλλά σε 4-5-1 είναι σαφές πως οι Ζέκα – Μπουχαλάκης θα είναι οι κεντρικοί χαφ με τον Μπακασέτα σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Γιώργο Γιακουμάκη και τους Λημνιό – Τζόλη στις δυο πτέρυγες. Στο 4-3-3 ο Ζέκα θα είναι το αυθεντικό «εξάρι» μπροστά από την τετράδα της άμυνας και ο Μπακασέτας με έναν εκ των Φορτούνη – Μπουχαλάκη τα δύο «οκτάρια».

Επισημαίνεται ότι ο Μασούρας δεν είναι υποψήφιος για την αρχική ενδεκάδα διότι έχει χάσει αρκετές προπονήσεις και ότι μικρές πιθανότητες για το αρχικό σχήμα έχει και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ Γ΄ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ LEAGUE C – NATIONS LEAGUE

1. Σλοβενία 10 (6-0)

2. Ελλάδα 8 (4-1)

3. Κόσσοβο 2 (2-4)

4. Μολδαβία 1 (1-8)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15/11)

Μολδαβία – Ελλάδα

Σλοβενία – Κόσοβο

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/11)

Ελλάδα – Σλοβενία

Κόσοβο – Μολδαβία