20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γκουαρδιόλα και Κλοπ έξαλλοι με την αγγλική Λίγκα για το πρόγραμμα και τις 5 αλλαγές!

Γκουαρδιόλα και Κλοπ έξαλλοι με την αγγλική Λίγκα για το πρόγραμμα και τις 5 αλλαγές!

By on 9 Νοεμβρίου, 2020 0 406 Views

Ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με τη διοργανώτρια αρχή της Premier League εμφανίστηκαν ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά τη λήξη του Μ. Σίτι – Λίβερπουλ, μιλώντας σε οξείς τόνους για την προστασία των παικτών και όσα (δεν) κάνει η Premier League!

Εξαλλοι ήταν μετά τη λήξη του αγώνα ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Γιούργκεν Κλοπ με τη διοργανώτρια αρχή της Premier League ! Αφορμή για αμφότερους ήταν ο τραυματισμός του Τρεντ – Αλεξάντερ Αρνολντ. Και οι δυο προπονητές υπογράμμισαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της Premier League να μην επιτραπούν οι πέντε αλλαγές (μόνο τρεις στο αγγλικό πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τα ματς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων), ενώ ο Κλοπ εμφανίστηκε εκνευρισμένος και με τον καταρτισμό του προγράμματος, υπερασπιζόμενος τον προπονητή της Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΟλε Γκούναρ Σόλσκιερ για τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Ο Σόλσκιερ είχε εξαπολύσει κεραυνούς πριν από λίγες ημέρες, λέγοντας: «Η Σίτι με τη Λίβερπουλ έπαιξαν την Τρίτη στο Τσάμπιονς Λιγκ και παίζουν την Κυριακή για το πρωτάθλημα. Εμείς παίξαμε Τετάρτη στην Τουρκία για το Τσάμπιονς Λιγκ και μας έβαλαν να παίξουμε το Σάββατο. Αρκετά μ’ όλο αυτό, αρκετά! Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά; Χάσαμε τον Λουκ Σο, πρέπει επιτέλους να σκεφτούν τους παίκτες!».

Ο Γκουαρδιόλα είπε σήμερα: «Μιλήσαμε με τον Γιούργκεν Κλοπ για το πώς θα παλέψουμε ξανά για τον κανονισμό με τις πέντε αλλαγές. Σε όλο τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο εφαρμόζεται ο κανόνας των πέντε αλλαγών αλλά εδώ πιστεύουμε πως είμαστε πιο ξεχωριστοί… Είναι καταστροφή! Απόψε ο δεξιός μπακ της εθνικής Αγγλίας είναι τραυματίας. Είναι πολύ απαιτητικό όλο αυτό για τους παίκτες. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς η Premier League δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Σε όλο τον κόσμο είναι διαφορετικά τα πράγματα. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες σε μία ασυνήθιστη κατάσταση».

Ο Κλοπ από την πλευρά του όχι μόνο συμμερίστηκε τις απόψεις του Γκουαρδιόλα, αλλά ήταν ακόμα πιο οξύς: «Δεν είναι αβαντάζ για κάποια ομάδα να μπορεί να κάνει πέντε αλλαγές, είναι αναγκαιότητα. Συμβαίνει σε όλες τις άλλες χώρες. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται εδώ. Εχω μιλήσει με τους υπεύθυνους της Λίγκας, πρέπει να αλλάξουν! Κάποιος επιτέλους πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται! Δεν είναι θέμα της Λίβερπουλ, της Σίτι, της Τότεναμ, της Γιουνάιτεντ. Το θέμα είναι οι παίκτες! Δεν είναι δυνατόν να παίζει μια ομάδα σε ευρωπαϊκό αγώνα το βράδυ της Τετάρτης εκτός έδρας και εν συνεχεία να παίζει το μεσημέρι του Σαββάτου στο πρωτάθλημα. Δεν είναι δυνατόν να παίζει η Τότεναμ το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλγαρία με τη Λουντογκόρετς και να παίζει Κυριακή μεσημέρι στο πρωτάθλημα! Πρέπει να αλλάξει η Premier League, πρέπει να συζητήσουν με το “Sky Sports”, με το “ΒΤ”, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί άλλο όλο αυτό. Η Premier League πρέπει να εφαρμόσει περισσότερα προς όφελος των ποδοσφαιριστών».