20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Περίπατος του Ολυμπιακού στην Κρήτη.Άνετα κέρδισε τον ΟΦΗ

Περίπατος του Ολυμπιακού στην Κρήτη.Άνετα κέρδισε τον ΟΦΗ

By on 8 Νοεμβρίου, 2020 0 447 Views

Με τον… αγαπημένο του τρόπο, με γκολ στο 2ο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το Ηράκλειο καθώς επικράτησε με 2-0 του ακίνδυνου ΟΦΗ και πάτησε την κορυφή της βαθμολογίας. Χασάν και Μασούρας τα γκολ των Πειραιωτών. 

Με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός από το Ηράκλειο, καθώς μετά από ένα όμορφο παιχνίδι κέρδισε τον ΟΦΗ με 2-0. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν … συνέχεια στον φετινό τους «κανόνα», καθώς δεν σκόραραν (ξανά) στο πρώτο ημίχρονο φετινής τους αναμέτρησης.

Ο Γιώργος Σίμος ξεκίνησε με τον Βάτερμαν στο τέρμα, τους Λυμπεράκη, Σελίμοβιτς, Διαμαντή τριάδα στα στόπερ, τον Ουές δεξιό μπακ-χαφ, τον Κοροβέση αριστερό, τους Σακόρ, Μεγιάδο, Μπαλογιάννη στον άξονα (ο πρώτος «τραβιόνταν» δεξιά, ο Αργεντινός «εξάρι» και ο τελευταίος αριστερά) και τον Στάρτζεον πίσω από το «9άρι» Γιάννου. Τα χαφ των Κρητικών ήταν σε διάσταξη «ρόμβος».

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εμβιλά, Καμαρά στα «6αρο-8άρια», τους Μπρούμα, Μασούρα στα άκρα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και τον Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Χασάν.

ΩΡΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΠΑΡΑ ΤΟ 0-0 ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ και αν μάλιστα προσέξει κάποιος και την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, μπορεί εύλογα να θεωρήσει πως το ματς δεν ήταν καλό. Οσοι όμως παρακολούθησαν την αναμέτρηση είδαν ένα «χορταστικό» 45λεπττο. Στα γενικά, ως εκείνα, ο Ολυμπιακός πρέσαρε ψηλά, είχε την κατοχή και ο Μπρούμα μας προσέφερε 2-3 εξαιρετικές, φαντεζί, ατομικές ενέργειες. Την ίδια στιγμή όμως και ο ΟΦΗ έβαλε την μπάλα κάτω, «έφτιαξε» παιχνίδι κυρίως από τα δεξιά του και παρουσιάστηκε απειλητικός.

Πάμε τώρα στα «ειδικά». Οι «ερυθρόλευκοι» με το «καλημέρα» έμειναν ψηλά και επεδίωξαν να «μπλοκάρουν» την ανάπτυξη των γηπεδούχων. Κάτι που πέτυχαν και μάλιστα απείλησαν με τους Εμβιλά στο 4′ («στρώσιμο» του Χασάν ύστερα από ενέργεια του Μπρούμα) και Χασάν δις. Αρχικά στο 10′ («κόψιμο» του Μασούρα και τελική πάσα του Βαλμπουενά) και ύστερα στο 12′ (σουτ με τη μία, η μπάλα λίγο άουτ ύστερα από λάθος του Μπαλογιάννη).

Κάπου εκεί οι Κρητικοί άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Ο ρόμβος στον άξονά τους ξεκίνησε να «λειτουργεί» και ο Μπαλογιάννης που τραβιόνταν δεξιά και ντουμπλάριζε τον Ουές, δημιουργούσαν ρήγματα. Ετσι ο ΟΦΗ «φλέρταρε» στο 13′ με το 1-0, όταν μετά από παράλληλη του Μπαλογιάννη ο Γιάννου έκανε ωραίο και έξυπνοι τελείωμα, όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σα.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΥ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΟΥΜΑ

Στο 20′ οι τελικές ήταν 3-2 υπέρ των γηπεδούχων δείγμα πως έβγαιναν μπροστά με αξιώσεις, ενώ στο 22′ και το 23′ ο Βάτερμαν αντέδρασε σωστά στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και στην κεφαλιά του Χασάν αντίστοιχα, μετά από κόρνερ του Γάλλου μεσοεπιθετικού.

Ετσι φτάσαμε στο 29′ όταν μετά από σέντρα του Κοροβέση ο Χολέμπας ανέτρεψε τον Γιάννου στο δεύτερο δοκάρι και ο ρέφερι Παπαδόπουλος καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ομως μετά από 5λεπτη εξέταση στο VAR, οι ρέφερι αποφάνθηκαν πως ο φορ των Κρητικών βρίσκονταν σε θέση οφ σάιντ (ήταν εκτεθειμένος) και άλλαξε η απόφαση.

Ετσι μπήκαμε στην τελική ευθεία του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Ολυμπιακός πήρε πάλι τα «ηνία» και στο 42′ βρέθηκε «κατάφατσα» με το 1-0, σε σέντρα του Ραφίνια και κεφαλιά του Μπρούμα, που όμως σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν.

Η ανάπαυλα βρήκε το ματς χωρίς σκορ, αλλά οι δύο ομάδες είχαν αθροιστικά 11 τελικές (8-3 υπέρ των Πειραιωτών) και από ένα δοκάρι.

ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΧΑΣΑΝ

Σέντρα στο δεύτερο μισό και οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν, όπως και στα πρώτα λεπτά του αγώνα, πολύ ψηλά. Με πρέσινγκ στο 1/3 του γηπέδου δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να αναπτυχθυούν και ο αγώνας παίζονταν στο μισό τους. Στο 53′ ο Ουές έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μασούρα και δευτερόλεπτα μετά ο Χασάν άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Καμαρά, όταν και «νίκησε» τον Σελίμοβιτς στον αέρα. Λίγο αργότερα (57′) οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 2-0, όταν ο Μασούρας πήρε την κατοχή από τον Βάτερμαν (οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν ψηλά), «έκοψε» για τον Χασάν αλλά ο Σελίμοβοβιτς τον «έκλεισε» και «έσβησε» τη φάση.

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο. Ο Σίμος διέκρινε πως η ομάδα του είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και με την είσοδο του Ντε Γκούζμαν θέλησε να της δώσει «ηρεμία» στο παιχνίδι της. O Ολλανδός πέρασε στον άξονα και οι γηπεδούχοι ισσορόπησαν τον αγώνα. Αρχισαν να κρατούν μπάλα και να μεταφέρουν το παιχνίδι στο «μισό» του Ολυμπιακού, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια «»καθαρή» φάση. Παρουσιάζονταν ωστόσο ανταγωνιστικοί.

Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2-0 ΠΟΥ «ΕΦΤΙΑΞΕ» Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ!

Βέβαια απέναντί τους ήταν μία ομάδα με πάρα πολλές επιλογές και πολύ ταλέντο/ποιότητα. Μετά τις πρώτες αλλαγές του Μαρτίνς ο Καμαρά πέρασε πίσω από το «9άρι», ο Βαλμπουενά στα άκρα και ύστερα πέρασε (και) ο Φορτούνης στο ματς. Ο διεθνής χαφ «διάβασε» σωστά τη φάση του 80′, έκλεψε από τον Σελίμοβιτς, έβγαλε τους «ερυθρόλευκους» στο τρανζίσιον και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον επερχόμενο Μασούρα, που διπλασίασε τα «ερυθρόλευκα» τέρματα.

Μάλιστα η φάση έχει ξεκινήσει από το μετέπειτα σκόρερ πίσω από τη σέντρα, καθώς ο Μασούρας ήταν που πήρε την κεφαλιά πίσω από τη σέντρα σε διεκδίκηση, κατέληξε στον στόπερ του ΟΦΗ που απώλεσε την κατοχή και ο 26χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ακολούθησε τον συμπαίκτη του μέχρι τα αντίπαλα καρέ, καλύπτωντας σε αντεπίθεση τα 2/3 του γηπέδου!