23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024

Διπλό με τριάρα και άγχος…ο ΠΑΟΚ

By on 8 Νοεμβρίου, 2020 0 514 Views

Νίκη… φωτοτυπία με αυτή του Αγρινίου για τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη! Προηγήθηκε με Σφιντέρσκι, χαλάρωσε, ισοφαρίστηκε και μετά πάλι από στημένες μπάλες (πέναλτι από Σβαμπ, Αουγκούστο) πήρε το αγχωτικό αλλά πολύτιμο διπλό με 3-1 κόντρα στον μαχητικό Απόλλωνα.

Στον έναν βαθμό πίσω από την κορυφή βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να δυσκολεύτηκαν περισσότερο από όσο δείχνει το τελικό 1-3, ωστόσο πέρασαν από την Ριζούπολη επικρατώντας του μαχητικού Απόλλωνα Σμύρνης, φτάνοντας τους 15 βαθμούς σε 7 αγώνες και όπως αναφέραμε βρίσκεται 1 πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Άρη που είναι στην 1η θέση με 6 αγώνες. Από την άλλη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έμεινε στους 3 βαθμούς και την προτελευταία θέση, σε μια αναμέτρηση που όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο.

Με 4-3-3 ο ΠΑΟΚ

Ο Πάμπλο Γκαρσία κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3, συνεχίζοντας το αγαπημένο του σύστημα με τους 4 αμυντικούς πίσω. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια του «Δικεφάλου» ήταν σ’ ένα ακόμα παιχνίδι ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Από την τετράδα της άμυνας θα απουσιάζει και ο Φερνάντο Βαρέλα που έμεινε εκτός αποστολής, λόγω αποφόρτισης και την δυάδα των στόπερ αποτέλεσαν οι Κρέσπο και Ίνγκασον, με τον Ροντρίγκο δεξί μπακ και τον Λύρατζη αριστερό. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ντάγκλας Αουγκούστο μαζί με τους δύο Αυστριακούς, Στέφαν Σβαμπ και Τόμας Μουργκ, ενώ στην επίθεση ξεκίνησε η τριάδα των Τζόλη, Α. Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι.

Με 3-5-2 ο Απόλλωνας

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε τον Απόλλωνα με 3-5-2 που γινόταν και 3-4-2-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βέρχουλστ, με τους Λισγάρα, Μπρούσιτς και Ντομίνγκες να αποτελούν την τριάδα του κέντρου. Ο Τσαμπούρης είχε όλη την δεξιά πλευρά και ο Μπαξεβανίδης αριστερά. Στο κέντρο ως αμυντικά χαφ ήταν οι Φατιόν και Σλίβκα και μπροστά οι Μπετινέλι, Τσιλούλης και Ιωαννίδης.

Δυνατό ξεκίνημα με γκολ για ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πιέσουν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και κατάφεραν με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου να προηγηθούν. Συγκεκριμένα μετά από φάση που πήγε να κάνει ο Απόλλωνας, οι Θεσσαλονικείς έφυγαν ιδανικά στην κόντρα, άλλαξαν ωραία την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Σβαμπ, μετά στον Σφιντέρσκι και με πλασέ του Πολωνού στα δίχτυα του Βέρχουλστ για να γίνει το 0-1.

Πέναλτι που ακυρώθηκε στο VAR ως οφσάιντ

Με την ψυχολογία υπέρ του, ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση και στο 23′ έφτασε ακόμα μία φορά κοντά στο γκολ. Για την ακρίβεια κέρδισε πέναλτι όταν ο Ζίβκοβιτς μετά από πάσα του Ίνγκασον μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπρούσιτς. Ένα πέναλτι που ποτέ δεν εκτελέστηκε, καθώς υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ πριν την ανατροπή.

Μεγάλες ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο

Μετά και την φάση του ακυρωμένου από το VAR πέναλτι, ο ρυθμός έπεσε για λίγο μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο τέταρτο όπου και είχαμε πολλές και σημαντικές φάσεις. Αρχικά στο 30′ ο Ιωαννίδης κατάφερε να πάρει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με τους φιλοξενούμενους όμως να χάνουν αυτοί με την σειρά τους ευκαιρία, με τον Μουργκ να κάνει το σουτ και τον Βέρχουλστ να διώχνει στο 41′. Αυτή δεν ήταν η τελευταία φάση του ημιχρόνου, καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ίνγκασον έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Βέρχουλστ βγήκε νικητής.

Ξεκίνημα με ακυρωμένο γκολ για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Μετά το πέναλτι, ο ΠΑΟΚ είδε το VAR να του στερεί και ένα γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 49′ ο Ζίβκοβιτς έφυγε ωραία απέναντι από τον Βέρχουλστ και κατάφερε να σκοράρει με το τέρμα όμως να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Ανέβασε στροφές ο Απόλλωνας και ισοφάρισε με τον Τσιλούλη

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Απόλλωνας ανέβαζε στροφές και προσπαθούσε να απειλήσει τον ΠΑΟΚ. Κάτι που τελικά κατάφερε στο 63′. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ με τον Τσιλούλη να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και να κάνει το 1-1 με προβολή.

Πέναλτι με υπόδειξη VAR και 1-2 για τον ΠΑΟΚ

Στο ματς είχαμε και τρίτη υπόδειξη του VAR, αυτή την φορά αυτός που χαμογέλασε ήταν ο ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα στο 75′ υπήρξε μια ύποπτη φάση με τον Σφιντέρσκι να διαμαρτύρεται για πάτημα από τον Λισγάρα. Την φάση αυτή πήγε και είδε και ο ίδιος ο Παπαπέτρου δίνοντας το πέναλτι, καθώς ο αμυντικός του Απόλλωνα πάτησε τον αντίπαλό του. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Σβαμπ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 1-2 για τον ΠΑΟΚ, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Νέο πέναλτι και 1-3 για τον ΠΑΟΚ

Αυτή ουσιαστικά θα λέγαμε πως ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, καθώς στις καθυστερήσεις ο Τσιλούλης άργησε, δεν γύρισε και έτσι δεν είχαμε κάτι, μέχρι να φτάσουμε το 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο συγκεκριμένο λεπτό μετά από σουτ του Τσόλακ ο Μπρούσιτς βρήκε την μπάλα με το χέρι, το πέναλτι δόθηκε, δεν υπήρξε παρέμβαση από το VAR και ο Αουγκούστο το εκτέλεσε κάνοντας το τελικό 1-3. Έτσι ο ΠΑΟΚ έστω και πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ, πέρασε από την Ριζούπολη επικρατώντας με 3-1 του μαχητικού Απόλλωνα Σμύρνης.