20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

Πάθος,δύναμη,θέληση αλλά χωρίς γκολ Εθνικός -ΑΠΟΕΛ

By on 7 Νοεμβρίου, 2020 0 3203 Views

Ήταν ντέρμπι τελικά με πάθος,δύναμη ,θέληση αλλά οχι γκολ το παιχνίδι στο Δασάκι ανάμεσα στον Εθνικό και το ΑΠΟΕΛ. Και το 0-0 μπορεί να είναι θετικό αλλά για το ΑΠΟΕΛ συνέχεια της κακής πορείας.

Ούτε ο Μικ Μακάρθι κατάφερε να βάλει στον δρόμο των επιτυχιών το ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πρόσθεσαν άλλη μια μέτρια εμφάνιση στο Δασάκι και μοιραία έμειναν στο 0-0 με τον Εθνικό αφήνοντας άλλους δύο βαθμούς. και παραμένουν καθηλωμένοι στο β΄ γκρουπ του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας μάλιστα αρκετά από την πρώτη 6άδα.
Το ματς…
Ναι μεν δεν απειλήθηκε το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος από τον Εθνικό αλλά δεν έκανε και πολλά πράγματα επιθετικά. Έπρεπε να κατέβει σε δύο φάσεις ο Νσούε από την άμυνα στην αντίπαλη περιοχή για να νιώσει τους «γαλαζοκίτρινους» ο Μπογκαντίνοφ. Οι δύο φάσεις του πολιτογραφημένου Ισπανού στο 29΄ και στο 32΄ ήταν οι καλύτερες για το ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Νσούε πήγε και για ένα ανάποδο αλλά δεν βρήκε την μπάλα από καλή θέση στο 19΄. Ο Εθνικός απείλησε με τον Μάριο Ηλία στην φάση του 30΄ σε ένα πρώτο μέρος που δεν χάρισε πολλά από πλευράς θεάματος, με το ΑΠΟΕΛ να κρατά την μπάλα αλλά να μην βάζει την πίεση που θα περιμέναμε στον αντίπαλο.
Όλοι περίμεναν με το ξεκίνημα της επανάληψης το ΑΠΟΕΛ να βάλει πίεση στον αντίπαλο όπως μας συνήθισε να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι το φετινό… δεν είναι ΑΠΟΕΛ. Μια φλύαρη κατοχή και μια ανορθόδοξη προσπάθεια να δημιουργήσει φάσεις η ομάδα του Μακάρθι ήταν το σκηνικό και δεν έφτανε όλο αυτό, σε 1-2 περιπτώσεις με κάποια καλά σουτ και κάποιες προϋποθέσεις λίγο έλειψε να δεχθούν και γκολ από τον Εθνικό ο οποίος για άλλο ένα ματς στάθηκε καλά και πήρε βαθμό. Όσο παράξενο και αν ακούγεται  το ΑΠΟΕΛ δεν έκανε ευκαιρία για γκολ καθώς οι φάσεις που έγιναν ήταν απλά προϋποθέσεις. Μοιραία άφησε άλλους δύο βαθμούς στο Δάσακι και τεράστια σεισαπογοήτευση.

ΦΑΣΕΙΣ

17΄ Έπιασε την κεφαλιά ο Νούχιου αλλά ο Μπογκαντίνοφ πρόλαβε να διώξει προτού βάλει το πόδι ο Ντογκαλά.

19΄ Ο Νσούε προσπάθησε για το ανάποδο ψαλίδι αλλά δεν βρήκε την μπάλα από καλή θέση στην μικρή περιοχή.

28΄ Πάει να απειλήσει το ΑΠΟΕΛ. Το γύρισμα του Γουίλερ έδιωξε ο Ντέιβισον.

29΄ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Νούχιου έπιασε την κεφαλιά αλλά από κοντά ο Νσούε δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

30΄ Αντεπίθεση από τον Εθνικό. Ο Μάριος Ηλία έφυγε γρήγορα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά έπεσε στα πόδια του την τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ ο Αρτούρ Ζόρζε.

32΄ Από καλή θέση ο Νσούε έπιασε το σουτ αλλά έπεσε σωστά και απέκρουσε ο Μπογκαντίνοφ.

48΄ Φάουλ του Ζαχίντ από αριστερά, κεφαλιά του Νσούε πάνω από τα δοκάρια.

50΄ Μετά από μελέ που πήγε να δημιουργηθεί, ο Μπογκαντινοφ έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα μπροστά από τον Ζαχίντ.

57΄ Απειλεί ο Εθνικός. Ο Παπαγεωργίου έπιασε ένα πολύ καλό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

61΄ Βγήκε ο Μπογκαντίνοφ, προσπάθησε να τον κρεμάσει ο Ντογκαλά αλλά η μπάλα έφυγε πολύ έξω.

70΄ Λάθος γύρισμα στην άμυνα του Εθνικού, έτρεξε ο Ντογκαλά αλλά τον πρόλαβε ο Μπογκαντίνοφ.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μπ.Μαρκόσκι): Μπογκαντίνοφ, Κ.Ηλία (85΄ Χαραλάμπους), Μιγκελίτο (83΄ Περατικός), Μ.Ηλία, Παπαγεωργίου, Ντέιβισον, Ζάκπα, Κυπριανού, Χριστοφή, Κουσιάππα (70΄ Κοστόφσκι), Σάβιτς
Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Ιωάννου,  Ντος Σάντος, Πρόγιτς, Α. Ηλία, Κουμής

ΑΠΟΕΛ (Μ.Μακάρθι): Σίλβα, Νσούε, Γουίλερ, Μερκής, Ζόρζε, Ανουάρ, Γένσεν, Ζαχίντ, Γαβριήλ (77΄ Εφραίμ), Ντογκαλά (77΄ Ατζίλι), Νούχιου (79΄ Σαχάρ)
Στον πάγκο: Ουζόχο, Σάντος, Ντίας,  Λουντέμο, Ζεράλδες, Σιέλης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κ.Ηλία, Σάβιτς/Μερκής, Ζόρζε, Νούχιου, Ατζίλι

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
 Βασίλης Δημητρίου (Νίκος Εγγλέζου, Χαράλαμπος Γεωργίου) Μ. Αντωνίου (Μ. Τσαγγάρης).