29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Τα εύκολα έγιναν δύσκολα για την ΑΕΛ(2-1).Ο Ερμής άγγιξε το Χ στο τέλος

By on 31 Οκτωβρίου, 2020 0 4322 Views

Στην αρχή των δυο ημιχρόνων φάνηκε να έχει εύκολο απόγευμα αφού προηγήθηκε 2-0 αλλά καρδιοχτύπησε η ΑΕΛ μέχρι να πανηγυρίσει στο φινάλε κόντρα στον Ερμή ο οποίος μείωσε και παραλίγο στο φινάλε να αφήσει «αγάλματα» όλους στο «στρατόπεδο» των γηπεδούχων αν ο Κύπρου έβρισκε στόχο στις καθυστερήσεις. Το 2-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, η ΑΕΛ συνέχισε την ανοδική της πορεία, ενώ ο Ερμής έδειξε ξανά ότι δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για καμιά ομάδα.
Το ματς…
Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το α΄ ημίχρονο, με την ΑΕΛ να επικρατεί κατά κράτος του αντιπάλου, να ανοίγει το σκορ και να έχει τις ευκαιρίες για περισσότερα.
Η ομάδα του Κέρκεζ προειδοποίησε με την μεγάλη ευκαιρία του 5΄με Παπαφώτη αρχικά και τον Τόρες στην εξέλιξη να μην το βάζει από τα δύο μέτρα. Βέβαια οι δύο τους ήταν οι πρωταγωνιστές και στην επόμενη μεγάλη φάση της ομάδας τους η οποία αυτή την φορά είχε την επιθυμητή κατάληξη. Ο Παπαφώτης με εντυπωσιακό τακουνάκι έδωσε τον Ισπανό ο οποίος από κοντά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Καϊκέ ανοίγοντας το σκορ στο 14΄.
Με το… καλημέρα της επανάληψης ο Παπαφώτης από δημιουργός έγινε εκτελεστής, πήρε την μπάλα από τον Μπάμπιτς και μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 στο 47΄.Ο Μπάμπιτς δεν έκανε το 3-0 και η ΑΕΛ το… πλήρωσε με την μείωση του σκορ από τον Ρουσιά στο 62΄, ένα γκολ που έβαλε άγχος και πίεση στην μεριά των γηπεδούχων ενώ ο Ερμής ανέβηκε και προσπάθησε να φθάσει στην ισοφάριση. Ο Καραγκούνης δεν τα κατάφερε να κάνει το 2-2, ο Καϊκέ είπε δύο φορές «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο στον Αντωνίου και κράτησε τον Ερμή στο παιχνίδι μέχρι το τριπλό σφύριγμα του Λούκα Σωτηρίου για να φτάσουμε στο 90+2΄ όπου παραλίγο ο Θεοδόσης Κύπρου να δημιουργήσει… έφραγμα στο Τσίρειο. Απώλεσε την μεγάλη ευκαιρία και το 2-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

 Διπλή ευκαιρία για την ΑΕΛ. Σέντρα σουτ του Παπαφώτη, έδιωξε με γροθιές ο Καϊκέ, επανέφερε ο Τόρες, έδιωξαν οι αμυντικοί, η μπάλα στρώθηκε στον Τόρες ο οποίος από εξαιρετική θέση εντός περιοχής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

10΄ Σέντρα του Σάντος από δεξιά, ο Μπάμπιτς δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή.

13΄ Σέντρα του Ντανίλο από αριστερά, εντυπωσιακό αλλά πολύ φιλόδοξο ανάποδο του Ριέρα, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

14΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ο Παπαφώτης έδωσε πολύ όμορφα με τακουνάκι στον Τόρες εντός της αντίπαλης περιοχής και ο Ισπανός με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Καϊκέ.

17΄ Σουτ του Παπαφώτη έξω.

36΄ Απειλεί ο Ερμής. Σουτ στη κίνηση από τον Κυριακίδη, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

42΄ Γυριστό σουτ του Ντανίλο, η μπάλα κόντραρε κόντρα στο σώμα του Γαβριήλ και έφυγε έξω. Η επαναληπτική προβολή δείχνει την μπάλα να χτυπά στο χέρι του αμυντικού του Ερμή και κακώς δεν υποδείχθηκε πέναλτι.

47΄ ΓΚΟΛ. 2-0. Ο Παπαφώτης υποδέχθηκε την μπάλα από τον Μπάμπιτς στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ καθώς ο Μπάμπιτς ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε την μπάλα.

51΄ Από πολύ κοντά ο Μπάμπιτς δεν έβαλε όπως θα ήθελε την προβολή και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

62΄ ΓΚΟΛ. 2-1. Μειώνει ο Ερμής με ωραίο συρτό σουτ του Ρουσιά μέσα από την περιοχή.

71΄ Καλό σουτ του Καραγκούνη λίγο έξω.

83΄ Κεφαλιά του Αντωνίου, απέκρουσε δύσκολα ο Καϊκέ με το δεξί του χέρι.

85΄ Σουτ του Μηνά Αντωνίου, απέκρουσε δύσκολα ο Καίκέ.

90+2΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Ερμή. Ο Κύπρου μέσα από την περιοχή από καλή θέση έστειλε την μπάλα έξω.

Δυο φάσεις θα αυζητηθούν για την διαιτησία στο Τσίρειο. Στο 42΄η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι αφού η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Γαβριήλ αλλά ίσως ο διαιτητής να είδε ότι πρώτα κτύπησε στο πόδι του αμυντικού.ήταν μια δύσκολη φάση.
Στο 47΄δεν έπρεπε να μετρήσει το 2-0 επειδή ο Μπάμπιτς πήρε την μπάλα από θέση οφσάιντ και έδωσε την πάσα στον σκόρερ Βασίλη Παπαφώτη.

ΑΕΛ (Ντ.Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Μπουνόζα, Σάντος, Κυριάκου, Μεντόγεβιτς, Ριέρα, Παπαφώτης (63΄ Α. Αβραάμ), Τόρες (80΄ Αντωνίου), Ντανίλο, Μπάμπιτς (60΄ Μαίντεβατς)
Στον πάγκο: Πρόσεκ,  Ζτραβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Κέρκεζ, Μαέ, Δ.Αβραάμ

ΕΡΜΗΣ (Ν.Ανδρονίκου): Καϊκέ, Καραγκούνης, Γαβριήλ, Μέιρα (76΄ Παραγκούλκοφ), Ντίας, Κυριακίδης, Χολντ, Σιντιμπέ, Κονέ, Ρουσιάς (67΄ Κύπρου), Παπαθανασίου (56΄ Βαλλιάνος)
Στον πάγκο: Φιρινίδης, Αντωνίου, Οκόχ,  Καισερλίδης, Αλαμπρίτης,  Παντελή

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάντος (3η), Μπουνόζα/ Παπαθανασίου, Κυριακίδης

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας