20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μπήκε και λύτρωσε την Κυρία ο Κβιλιτάια.Νίκη(0-1) με άγχος και είδε κορυφή

Μπήκε και λύτρωσε την Κυρία ο Κβιλιτάια.Νίκη(0-1) με άγχος και είδε κορυφή

By on 28 Οκτωβρίου, 2020 0 4641 Views

Aγχώθηκε η Ανόρθωση στο Δασάκι Άχνας όπου ο Εθνικός αντιστάθηκε και στάθηκε καλά στο γήπεδο αλλά τελικά πανηγύρισε τη νίκη με σκόρερ τον Κβιλιτάια που μπήκε αλλαγή και με δικό του γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Κετσπάγια που ισοβάθμισε με τον Απόλωλνα στην πρώτη θέση έστω με περισσότερο αγώνα.Ο Κβιλιτάια εκόςς από το γκολ είχε άλλες δυο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ αλλά το πλασέ του πρώτα έφυγε λίγο άουτ και στη δεύτερη το ανάποδο σουτ που έκανε αποκρούστηκε από το Στρατηλάτη.Ο Κετσπάγια έκανε εκτεταμένο ροτέισιον λόγω των πολλών μαζεμένων αγώνων ενώ στο ζέσταμα έχασε και τον Λόρια που περισσότερο για προληπτικούς λόγους έμεινε εκτός και την θέση του πήρε ο Ισραηλινός Τζουρ που δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι εντυπωσιακό στο ντεμπούτο του αλλά έδειχνε άνετος κάτω από τα δοκάρια.

Η Ανόρθωση είχε και στο Α΄ημίχρονο πλήρη υπεροχή όμως δεν δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ και δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι της.Στο β΄ημίχρονο με την είσοδο του Μίχα βελτίωσε την ποιότητα της με εξαιρετικές πάσες του Ισρηλινού ενώ ο Μαργκάσα που γύρισε στο αριστερό άκρο της άμυνας ανέβηκε και βοήθησε περισσότερο.Μπήκε και ο Κβιλιτάια και δεν άργησε να σκοράρει και να λυτρώσει την Ανόρθωση στο διάστημα που και ο Εθνικός διεκδικούσε με περισσότερες απαιτήσεις το γκολ.Ο Οκρισαβίλι μπήκε καιμ αυτός αλλαγή αλλά παρά την διάθεση που έδειξε δεν μπόρεσε να γίνει ουσιαστικός αφού δεν ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Η Ανόρθωση είχε τον έλεγχο του αγώνα κόντρα στον Εθνικό στο α΄ ημίχρονο, όμως, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την κατοχή, ανωτερότητα και τις ευκαιρίες τις κι έτσι το ημίχρονο έμεινε στην ισοπαλία χωρίς τέρματα.
Η ομάδα της Αμμοχώστου έκλεισε στα καρέ τον Εθνικό, κατέγραψε καλές προϋποθέσεις αλλά και ευκαιρίες, όμως, σε κάποιες από αυτές ήταν άστοχη και σε άλλες βρήκε σ’ ετοιμότητα τον Στρατηλάτη.
Με αλλαγή ξεκίνησε στο β’ ημίχρονο η Ανόρθωση αφού ο Τιμούρ Κετσπάγια έριξε στον αγώνα τον Μίχα στην θέση του Σελίν σε μια προσπάθεια να δώσει μεσοεπιθετικά περισσότερη δυναμική στην ομάδακαι πέρασε τον Μαργκάσα στομ αριστερό άκρο
Καλύτερος ο Εθνικός τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Ανόρθωση με τον Μ. Ηλία, όμως, να μην μπορεί να νικήσει τον Τζουρ σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις.
Οι αλλαγές του προπονητή της Ανόρθωσης ο οποίος έδωσε θέση στους Κβιλιτάϊα και Οκριασβίλι έφεραν τελικά αποτέλεσμα.
Η «Μεγάλη Κυρία» πήρε προβάδισμα στο 69’ με πλασέ του Κβιλιτάϊα εκμεταλλευόμενος την πάσα του Ελουντού και την πορεία που πήρε η μπάλα μετά το κτύπημα της στον Σάβιτς. Ο Εθνικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 74′ όμως ο διαιτητής ήταν κοντά στην φάση κι έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας ενώ η κάμερα δεν διαφώτισε ούτε έδιξε αν έγινε παράβαση.
Η Ανόρθωση κατάφερε και διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Κβιλιτάια που τέλειωσε καλά δυο φάσεις αλλά όχι εύτοχα και με τον Μίχα να μοιρράζει όμορφα παιχνίδι αλλά μην έχει φίνις ο Οκριασβίλι.

Εθνικός: Στρατηλάτης, Κυπριανού, Χριστοφή, Σάβιτς, Περατικός, Χαραλάμπους (53′ Μιγκελίτο), Κ. Ηλία (86′ Κουσιάππας), Χουντόμπιακ, Παπαγεωργίου (77′ Κοστόφσκι), Ζάκπα, Μ. Ηλία.
Στον πάγκο: Μπογκαντίνοφ, Ιωάννου, Σάντος, Ντεϊβίσον, Πρόγιτς, Κουμής.

Ανόρθωση: Τζουρ, Κ. Αρτυματάς, Σίντενφελντ, Νταουσβίλι, Μανιάς (66′ Οκριασβίλι), Αμπαρτζουμιάν, Βργκοτς, Μαργκάσα, Σελίν (46′ Μίχα), Χριστοφή (57′ Κβιλιτάϊα), Ελουντού.
Στον πάγκο:Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Κορέϊα, Οκριασβίλι, Πηλέας, Χουσμπάουερ, Κορρέα.

Κίτρινες: Σάβιτς, Χουντόμπιακ/Σελίν, Οκριασβίλι.

Στάδιο: Δασάκι Άχνας
Θεατές: Κεκλεισμένων των θυρών

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης