25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Aπόδραση με ανατροπή.Ο Ολυμπιακός πήρε διπλό στο Δασάκι(1-3).Κέσελ και Μιχαήλ οι πρωταγωνιστές της νίκης

Aπόδραση με ανατροπή.Ο Ολυμπιακός πήρε διπλό στο Δασάκι(1-3).Κέσελ και Μιχαήλ οι πρωταγωνιστές της νίκης

By on 25 Οκτωβρίου, 2020 0 444 Views

Με έναν εκπληκτικό Φαν Κέσελ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έφυγε με διπλό από το Δασάκι επικρατώντας 3-1 του Εθνικού. Ο Ολλανδός δημιούργησε το πρώτο γκολ της ομάδας του με το οποίο ήρθε η ισοφάρισε, πέτυχε τα άλλα δύο και εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της ανατροπής.

Σταθερά καλός και ο τερματοφύλακας Μιχαήλ που σε κρίσιμες φάσεις είπε όχι στον Εθνικό συμβάλλοντας στην μεγάλη επιτυχία των μαυροπράσινων.
Οι «μαυροπράσινοι» μπήκαν καλά στο παιχνίδι, έδειχναν να ελέγχουν, είχαν τρεις καλές στιγμές με Φαν Κέσελ στο 2΄, Μάντζη στο 6΄ και Γκουστάβο στο 17΄, δεν πέτυχαν γκολ και κόντρα στην ροή του αγώνα ο Εθνικός άνοιξε το σκορ με τον Ζάκπα στο 23. Μάλιστα το διαχειρίστηκαν πολύ καλά οι γηπεδούχοι και χωρίς να κινδυνέψουν πήγαν με το υπέρ τους σκορ στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη το παιχνίδι άνοιξε πολύ και έπαιξε ρόλο σε αυτό η γρήγορη ισοφάριση από τον Ολυμπιακό με τον Μάντζη στο 51΄ μετά από ασιστ του Φαν Κέσελ. Στο 56΄ ο Ολλανδός πέτυχε ακόμα ένα γκολ που δεν μέτρησε για φάουλ που έδωσε ο διαιτητής σε άλλο ειθετικό του Ολυμπιακού.Ακολούθησε χαμένη ευκαιρία του Κονέ για να βάλει τον Εθνικό μπροστά. Δεν το έβαλε ο επιθετικός του Εθνικού, το έβαλε ο Φαν Κέσελ στο 83΄ με ένα τελείωμα μετά από στροφή 180 μοιρών γύρω από τον εαυτό του και αυτός που πήρε προβάδισμα ήταν ο Ολυμπιακός. Στο 85΄ ο Μιχαήλ πάλει είπε όχι στον Κονέ. Και ο Φαν Κέσελ μετά από ασίστ του Χάνι στο 90+3΄ διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 3-1.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

17΄ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Σάλι έστρωσε στον Γκουστάβο ο οποίος έπιασε ένα ωραίο σουτ αλλά ο Μπογκαντίνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

19΄ Κεφαλιά του Περατικού, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

22΄ Κεφαλιά του Σαμπίνια πάνω από τα δοκάρια του Μπογκαντίνοφ.

23΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Εθνικός άνοιξε το σκορ. Ο Μάριος Ηλίας έπιασε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Μιχαήλ και ο Ζάκπα που ακολούθησε την φάση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

32΄ Καλή ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Κουσιάππα έδωσε στον Κωνσταντίνο Ηλία ο οποίο από καλή θέση έκανε το πλασέ αλλά σε ετοιμότητα ο Μιχαήλ μπλόκαρε την μπάλα.

51΄ ΓΚΟΛ. 1-1. Ο Μάντζης ισοφαρίζει για τον Ολυμπιακό. Ο Φαν Κέσελ του έβγαλε την παράλληλη μπαλιά και ο Ελλαδίτης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

56΄ Σκόραρε ο Φαν Κέσελ αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι προηγήθηκε φάουλ και ακύρωσε το γκολ.

81΄ Κεφαλιά του Κονέ, απέκρουσε ο Μιχαήλ.

83΄ ΓΚΟΛ. 1-2. Παίρνει προβάδισμα ο Ολυμπιακός. Ο Φαν Κέσελ κατέβασε την μπάλα στην περιοχή, έκανε στροφή 180 μοιρός, έπιασε το σουτ και νίκησε τον Μπογκαντίνοφ.

85΄ Από κοντά ο Κονέ δεν μπορεί να νικήσει τον Μιχαήλ.

90+3΄ ΓΚΟΛ. 1-3. Ο Χάνι μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα αριστέρα, γύρισε στον Φαν Κέσελ ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ντ.Κλάφουριτς): Μπογκατίνοφ, Περατικός, K.Ηλία (66΄ Χαραλάμπους), Μιγκελίτο, M.Ηλία, Ντος Σάντος, Κουντόμπιακ, Ζάκπα (82΄ Κοστόφσκι), Κυπριανού, Χριστοφή, Κουσιάππας (57΄ Κονέ)
Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Παπαγεωργίου, Ντεϊβίσον, Πρόγιτς, Κοστόφσκι, Μωυσέως, Σάβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ.Πετράκης): Μιχαήλ, Ψάλτης, Σαμπίνια, Σάλι (63΄ Σαρφό), Μάντζης (86΄ Γαρουφαλιάς), Γκουστάβο, Μανρίκε, Ζαχαρίου (78΄ Χάνι) , Ανδρέου, Νάνι, Φαν Κέσελ
Στον πάγκο: Καράδαης, Μίλετιτς , Πεχλιβάνης, Σωτηρίου, Κοστόφ, Κυριάκου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουσιάππα, Κλάφουριτς (προπονητής)/ Σαμπίνια

Διαιτητής: 
Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής:
 Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Παρατηρητής:  Νικολαϊδης Χρίστος