29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Λίβερπουλ – Σέφιλντ 2-1: Με άγχος στην κορυφή και φωνές για το VAR οι Reds

Λίβερπουλ – Σέφιλντ 2-1: Με άγχος στην κορυφή και φωνές για το VAR οι Reds

By on 25 Οκτωβρίου, 2020 0 439 Views

Η Λίβερπουλ δεν έπεισε, ωστόσο κατάφερε να πάρει μια αγχωτική εντός έδρας νίκη  με 2-1 κόντρα στη Σέφιλντ και να πιάσει την Εβερτον στην κορυφή.  H Λίβερπουλ βρήκε απέναντί της την καλύτερη φετινή Σέφιλντ, αγχώθηκε, δεν έπεισε, ωστόσο ένα δεκάλεπτο έντονης πίεσης έφερε τη νίκη… κορυφής. Οι Reds επικράτησαν 2-1 με ανατροπή κι έπιασαν την Έβερτον στην κορυφή, αν και τα «Ζαχαρωτά» έχουν ματς λιγότερο. Φωνές της Λίβερπουλ για το πέναλτι του Φαμπίνιο, στον πάτο της βαθμολογίας με έναν βαθμό οι «Λεπίδες». 

Γκολ η Σέφιλντ, φωνές των Reds για το VAR

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο το γρήγορο γκολ και πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού είχε ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το πλασέ του Μανέ έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Ίγκαν. Δυο λεπτά αργότερα, ο Άρνολντ βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ της χρονιάς, όταν με σουτ πίσω από τη σέντρα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ράμσντεϊλ, ο οποίος όμως έδιωξε σωτήρια. Η Σέφιλντ στην πρώτη της προσπάθεια για γκολ κέρδισε πέναλτι, μιας και στο 11ο λεπτό ο Φαμπίνιο στη γραμμή της περιοχής βρήκε μπάλα και ΜακΜπέρνι.

O Ντιν πήρε τη βοήθεια του VAR και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στην άσπρη βούλα, με τους Reds να διαμαρτύρονται έντονα. Ο Μπέργκε στο 13′ ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν. Παράλληλα, τα 14 τέρματα παθητικό που έχει στις 6 πρώτες «στροφές» είναι από τις χειρότερες επιδόσεις τους σε εκκίνηση πρωταθλήματος. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η Σέφιλντ ήταν αυτή που είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ! Στο 21′ το πλασέ του ΜακΜπέρνι πέρασε μόλις άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Αλισον με εντυπωσιακή επέμβαση νίκησε τον Οσμπορν. Οι «Λεπίδες» φώναξαν δυο φορές για πέναλτι σε χέρι του Ρόμπερτσον και σε πέσιμο του Μπέργκε, χωρίς όμως ο Ντιν να δείξει κάτι. Οι Reds κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» τη Σέφιλντ στο 41′ και να φέρουν το ματς στα ίσα. Εξαιρετική μπαλιά του Χέντερσον, ο Μανέ νικήθηκε από τον Ράμσντεϊλ, αλλά ο Φιρμίνο πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για πρώτη φορά έπειτα από 94 ημέρες. 

Εντονη πίεση της Λίβερπουλ και ανατροπή!

Η Λίβερπουλ πίεσε αρκετά στην επανάληψη, μετά το 55′ ο ρυθμός της ήταν αρκετά γρήγορος, έβαλε δύσκολα στη Σέφιλντ και στο 62′ πανηγύρισε για… λίγο ένα δεύτερο γκολ. Υπέροχη ασίστ του Αρνολντ, άψογο κοντρόλ και τέλειο πλασέ από τον Σαλάχ, αλλά ο Αιγύπτιος ήταν σε θέση οφσάιντ και το VAR έδειξε την παράβαση. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ της λύτρωσης! Εξαιρετική σέντρα του Μανέ, πολύ ωραία κεφαλιά του Ζότα που έγινε ο πρώτος παίκτης των Reds από το 2016 (Μανέ) που σκοράρει στις δυο πρώτες εντός έδρας εμφανίσεις στην Premier League!

Το ματς άνοιξε περισσότερο, η Σέφιλντ προσπάθησε να ρισκάρει, βρήκε χώρους και στο 77′ στην πρώτη του επαφή ο ΜακΓκόλντρικ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο απρόσεκτοι στην άμυνα και στο 81′ οι Reds άγγιξαν ένα τρίτο γκολ, αλλά το πλασέ του Σαλάχ βρήκε το δοκάρι!

Λίβερπουλ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Γκόμες, Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Φιρμίνο (83′ Μιναμίνο), Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (83′ Μίλνερ)

Σέφιλντ: Ράμσντεϊλ, Μπάσαμ, Στίβενς, Μπάλντοκ, Ίγκαν, Αμπαντού, Λούντστραμ (76′ ΜακΓκόλντρικ), Οσμπορν, Μπέργκε, ΜακΜπέρνι, Μπρούστερ (54′ Μπερκ)