20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Μάρκους Ράσφορντ… έχασε από την Κυβέρνηση αλλά κέρδισε τις καρδιές των Βρετανών (pics)

Ο Μάρκους Ράσφορντ… έχασε από την Κυβέρνηση αλλά κέρδισε τις καρδιές των Βρετανών (pics)

By on 24 Οκτωβρίου, 2020 0 568 Views

Η προσπάθεια του Μάρκους Ράσφορντ να πείσει την αγγλική Κυβέρνηση να στηρίξει το πρόγραμμα του για δωρεάν γεύματα στα παιδιά στα σχολεία όταν αυτά κλείσουν για τις Γιορτές, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, απέτυχε αφού η πρόταση του απορρίφθηκε. Αλλά έχει κερδίσει τις καρδιές των Άγγλων.

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πρώτη μέρα της κρίσης του κορωνοϊού, ξεκίνησε μία εκστρατεία για να βοηθήσουν τις οικονομικά ευάλωτες ομάδες με την χορήγηση φαγητού, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει πάνω από 20 εκ. λίρες και επόμενος στόχος του ήταν η εξασφάλιση δωρεάν γευμάτων στα σχολεία για τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, κυρίως για την περίοδο των Γιορτών, όταν τα σχολεία είναι κλειστά. 

Η πρόταση του απορρίφθηκε από την Κυβέρνηση αλλά ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος μάλιστα τιμήθηκε από την Βασίλισσα Ελισάβετ για τις ενέργειες του, κέρδισε τις καρδιές των Άγγλων. 

Μόλις έγινε γνωστό πως η πρόταση απορρίφθηκε, εκατοντάδες εταιρείες και εστιατόρια απ’ όλη την Μ. Βρετανία ανέβασαν στο λογαριασμό του άσου της Γιουνάιτεντ στο twitter τις προσφορές τους για να καλύψουν τις ανάγκες σε διάφορες πόλεις όσον αφορά δωρεάν γεύματα. Και πραγματικά έγινε… πανικός, με τον Ράσφορντ να ευχαριστεί άπαντες για την βοήθεια και να ασκεί κριτική στους; πολιτικούς λέγοντας: «Νιώθω περήφανος σήμερα. Οι σούπερσταρς του έθνους είπαν ψέματα στις τοπικές κοινότητες. Αφού δεχθήκατε αρκετά χτυπήματα, πρέπει να αγκαλιάσετε την κοινότητα σας. Τα παιδιά. Είστε εκπληκτικοί, δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά».