28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ:Είναι μία τρελή κατάσταση.Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη έχουν το ίδιο πρόβλημα

ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ:Είναι μία τρελή κατάσταση.Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη έχουν το ίδιο πρόβλημα

By on 24 Οκτωβρίου, 2020 0 441 Views

O Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έκρυψε τα παράπονά του για το πολύ βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα που έχουν όλες οι ομάδες στην Ευρώπη εν μέσω κορονοϊού ενώ αποκάλυψε πως ίσως ο Φερναντίνιο ξεπεράσει τον τραυματισμό του σε λιγότερο από έναν μήνα.

ΗΜάντσεστερ Σίτι έχει δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ποιοτικά και γεμάτα ρόστερ στην Ευρώπη, παρόλα αυτά ο Πεπ Γκουαρδιόλα μόνο ήρεμος δεν είναι. Αιτία τα συνεχή ματς που είναι υποχρεωμένη να δώσει η ομάδα του σε Premier League και Champions League βάσει του προγράμματος που έχει διαμορφωθεί ελέω της πανδημίας του κορονοϊού, με τον Καταλανό να έχει μάλιστα αρκετά προβλήματα τραυματισμών να διαχειριστεί.

“Είναι μία τρελή κατάσταση. Όταν έχεις πλήρες ρόστερ, έχεις περισσότερες πιθανότητες να παίρνεις τις νίκες στα ματς. Όταν έχεις απουσίες δεν μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση.

Θέλουν να φτιάχνουν νέες διοργανώσεις και είναι πάντα το ίδιο, μας μένουν 2-3 εβδομάδες το χρόνο για να ξεκουραστούμε. Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς.

Το πρόγραμμα είναι απολύτως τρελό για όλους”, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει για το ματς με την Γουέστ Χαμ (24/10, 14:30) τους τραυματίες Ζεσούς, Φερναντίνιο και Μεντί και θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθει αν μπορεί να υπολογίζει στους Λαπόρτ και Ντε Μπράινε.

Ο Γκουαρδιόλα συνομιλεί με τον Ντε Μπράινε. (Miguel A. Lopes/Pool via AP)

Ίσως χρειαστεί για τρία με τέσσερα παιχνίδια στη σειρά να χρησιμοποιήσω την ίδια 11άδα και ίσως μετά να κάνω 4-5 αλλαγές. Η Γουέστ Χαμ έχει εκπληκτικά ποιοτικούς παίκτες στην επιθετική γραμμή της.

Έπαιξαν πραγματικά καλά απέναντι στην Τότεναμ, όχι μόνο στα τελευταία λεπτά. Όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-0, έδειξαν μεγάλη προσωπικότητα”, υπογράμμισε ο Καταλανός, και συμπλήρωσε:

Η Premier League είναι τόσο δύσκολο πρωτάθλημα που φαίνεται από το γεγονός πως όλοι μπορούν να χάσουν παντού. Κάποιοι έχουν οκτώ ημέρες για να προετοιμάσουν ένα ματς και αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα.

Από την άλλη πλευρά, οι ομάδες που διεκδικούν την κορυφή έχουν μάθει να ζουν παίζοντας σερί παιχνίδια. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το πιο αμφίρροπο στον κόσμο.

Τις τρεις τελευταίες σεζόν, δύο ομάδες κυριάρχησαν έχοντας μεγάλη διαφορά από τις άλλες ομάδες. Αυτό είναι εξαίρεση για το πρωτάθλημα, η κανονικότητα θα επιστρέψει”.

Ο Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε επίσης για το μέγεθος του τραυματισμού του Φερναντίνιο (χτύπησε στο ματς με την Πόρτο) και πόσο θα τον κρατήσει εκτός (σ.σ η Σίτι θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στις 3 και 25 Νοεμβρίου για την 3η και 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League) και ανέφερε τα εξής:

“Ο Φερναντίνιο μπορεί να είναι ηγέτης τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Μπορεί να μας βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα οποία υποβλήθηκε μας κάνουν να πιστεύουμε πως το διάστημα της απουσίας του θα είναι μικρότερο του ενός μήνα”.