19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άστον Βίλα – Λιντς 0-3: Τέλος στο απόλυτο με… χατ τρικ του Μπάμφορντ

Άστον Βίλα – Λιντς 0-3: Τέλος στο απόλυτο με… χατ τρικ του Μπάμφορντ

By on 24 Οκτωβρίου, 2020 0 355 Views

Με… ιστορικό χατ τρικ του Μπάμφορντ, η Λιντς διέλυσε 3-0 εκτός έδρας την Άστον Βίλα και της έσπασε το σερί νικών!

Απόλυτο νικών ήταν και… τελείωσε για την Άστον Βίλα! Η Λιντς με τον εντυπωσιακό Μπάμφορντ να πετυχαίνει χατ τρικ επικράτησε 3-0 των Βίλανς εκτός έδρας και πλησίασε την κορυφή της Premier League. O φορ της Λιντς έχει έξι γκολ σε ισάριθμα φετινά ματς στην Premier League, κάτι που είχε πετύχει μόνο ο Ερίκ Καντονά για τα «παγώνια» τη σεζόν 1992-93.

Γρήγορος ρυθμός με το… καλημέρα στο Βίλα Παρκ, οι δυο ομάδες μπήκαν επιθετικά και μόλις στο 3ο λεπτό η Λιντς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Αλιόσκι έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια έβγαλε στον Μπάμφορντ, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι και στο 12ο λεπτό ο Αλιόσκι έχασε ακόμα μια ευκαιρία. Η Άστον Βίλα άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και στο 26′ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ του Γκρίλις πέρασε μόλις άουτ. Τρία λεπτά αργότερα οι «Βίλανς» είχαν ακόμα μια ευκαιρία, αλλά ο Γκρίλις δεν κατάφερε να νικήσει τον Μεσλιέ. Εξαιρετικός ρυθμός στο ματς με αρκετές φάσεις και τη Βίλα να ζητά πέναλτι στο 42′ σε πέσιμο του Γκρίλις. Η τελευταία καλή φάση του α’ μέρους ήταν για τη Λιντς, όμως ο Μπάμφορντ από καλή θέση αστόχησε.

Οι Βίλανς μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και σε δυο λεπτά είχαν δυο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά στο 52′ ο Γκρίλις αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 54′ ο Μεσλιέ έκανε μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Μινγκς. Ωστόσο, η Λιντς είχε την ουσία και στο 55′ ο Μπάμφορντ με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0. Στο 67′ οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν την αμυντικά αδράνεια της Βίλα και από ασίστ του Κλιτς, ο Μπάμφορντ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ κάνοντας το 2-0. Ο 27χρονος Βρετανός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού στο 74′ από πάσα του Κόστα σημείωσε χατ τρικ διαμορφώνοντας το 3-0. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Λιντς στην PL που σημειώνει χατ τρικ έπειτα τον Βίντουκα τον Απρίλιο του 2003.