27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΟΥΜΑΣ:Διακοπή του πρωταθλήματος για δεύτερη χρονιά θα είναι καταστροφική

ΚΟΥΜΑΣ:Διακοπή του πρωταθλήματος για δεύτερη χρονιά θα είναι καταστροφική

By on 23 Οκτωβρίου, 2020 0 657 Views

Στο περιθώριο της διάσκεψης για απρουσίαση του χορηγού διατροφής ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού:
«Σίγουρα η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Η Κυπριακή κοινωνία βλέπει την αύξηση των κρουσμάτων. Είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί όλη την Κύπρο αλλά και το ποδόσφαιρο. Εμείς σαν ΚΟΠ μετά την περσινή εμπειρία που μας βρήκε όλους ανέτοιμους, χρησιμοποιήσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος, φτιάξαμε τα δικά μας πρωτόκολλα, δημιουργούμε τα σενάρια σε περίπτωση της μεγάλης επιδείνωσης με μοναδικό στόχο την φετινή αγωνιστική περίοδο να τελειώσουν τα πρωταθλήματά μας. Διακοπή του πρωταθλήματος για δεύτερη χρονιά θα είναι καταστροφική»

Σε ερώτηση για το ότι επιτρέπεται για τον κόσμο να πάει σινεμά αλλά απαγορεύεται να πάει γήπεδο, ο κ. Κούμας ανέφερε:

“Θα μπορούσαν κάποια μέτρα να ήταν καλύτερα όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Όταν βλέπουμε την κατάσταση τις τελευταίες ημέρες δεν έχουμε επιλογή. Αν στο ΓΣΠ έχουμε 4 χιλιάδεςφιλάθλους, να μην είναι το 30% που συμφωνήσαμε με το Υπουργείο, αλλά 20% ή και το 15%, είναι πιο ακίνδυνο παρά να έχει 100 άτομα σε ένα χώρο όπως ο κινηματογράφος. Αλλά είναι απόφαση της κυβέρνησης, την σεβόμαστε. Ελπίζουμε ότι θα τελειώσει γρήγορα αυτή η αυξητική τάση και θα μπορέσουν οι φιλάθλοι να επανέλθουν στα γήπεδα. Θα έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό, σεβόμαστε τις αποφάσεις του κράτους, πάνω απ’ όλα η υγεία αλλά θα κάνουμε τις δικές μας εισηγήσεις”. 

Σε ερώτηση για τις πέντε αλλαγές, ο κ. Κούμας ανέφερε:

“Στην τελευταία συνεδρία της εκτελεστικής της ΟΥΕΦΑ πάρθηκε απόφαση στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ να δικαιούνται πέντε αλλαγές. Είναι ένα θέμα που το συζητάμε εσωτερικά στην ΚΟΠ, το τεχνικό μας τμήμα και η εκτελεστική. Θα μετρήσουμε τα συν και τα πλην, διότι υπάρχουν πολλά συν αλλά και πλην και αν χρειαστεί θα πάρουμε απόφαση, αν θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευχέρεια που μας δίνει η τελευταία απόφαση της εκτελεστικής της ΟΥΕΦΑ”.