28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Στο 94΄ ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το X με τον ΟΦΗ(2-2)

Στο 94΄ ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το X με τον ΟΦΗ(2-2)

By on 18 Οκτωβρίου, 2020 0 750 Views

Ο Παναθηναϊκός των πολλών λαθών έκανε… δώρο τη νίκη στον ΟΦΗ ως το 94′. Τελικά στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μακέντα (έχασε και πέναλτι) σκόραρε και με το 2-2 οι «πράσινοι» πανηγύρισαν τον βαθμό της ισοπαλίας! Στάρτζεον, Μεγιάδο τα γκολ των Κρητικών, ο Καρλίτος το πρώτο γκολ του «τριφυλλιού». 

Έτσι έπαιξαν

Η απόλυση του Ντάνι Πογιάτος και η καθυστερημένη άφιξη του Λάζλο Μπόλονι στην Αθήνα, έφεραν στον πάγκο του Παναθηναϊκoύ  για το σημερινό παιχνίδι, τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο. Ο νεαρός τεχνικός επέλεξε τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Ζαγαρίτη, στο δεξί τον Σάντσες και τον Βέλεθ με τον Σένκεφελντ στα κέντρο των μετόπισθεν. Κουρμπέλης και Αλεξανδρόπουλος οι δύο κεντρικοί χαφ. Αριστερό εξτρέμ ο Μπουζούκης, δεξί ο Χατζηγιοβάνης και ο Μακέντα πίσω από τον Καρλίτος σε διάταξη 4-4-2.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Σίμος που είχε να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα, παρέταξε τον ΟΦΗ με τον Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια ,στο αριστερό άκρο τον Κοροβέση, δεξί ο Ουές και ο Διαμαντής με τον Γιαννούλη οι δύο στόπερ. Αριστερό χαφ ο Γρίβας, δεξί Στάρτζεον, Μεγιάδο, Σακόρ και Σταϊκος η τριάδα στην μεσαία γραμμή, με τον Αργεντινό να παίζει σε ρόλο εξαριού.  «Φουνταριστός» στο 4-1-4-1 ο Σαρδινέρο.

«Σωτήρας» Βάτερμαν, «τιμωρός» Στάρτζεον!

Ο Παναθηναϊκός πάτησε δυνατά το χορτάρι του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και μέσα σε ένα δίλεπτο έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Ο Βάτερμαν στο 3’ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Χατζηγιοβάνη ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιαννούλης έβαλε σωτήρια προβολή πριν την κεφαλιά του Βέλεθ.

Ο ΟΦΗ μετά το δεκάλεπτο ισορρόπησε και κατάφερε να «μπλοκάρει» τους «πράσινους», πιέζοντας ψηλά και αναγκάζοντας τον αντίπαλο να παίξει με μεγάλες μεταβιβάσεις που τις περισσότερες φορές δεν είχαν καμία τύχη. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι αν και έφταναν με αξιώσεις στο επιθετικό τρίτο, τους έλειψε η σωστή επιλογή, με τον Ουές από δεξιά να δημιουργεί συνέχεια προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Σε μία από τις λίγες φορές που αναπτύχθηκε σωστά ο Παναθηναϊκός, έχοντας σωστές επαφές και κίνηση χωρίς την μπάλα στον χώρο, μετά από «άνοιγμα» του Κουρμπέλη, ο Σάντσες από δεξιά σέντραρε αλλά ο Βάτερμαν με καταπληκτική επέμβαση είπε «όχι» στην προβολή του Καρλίτος.

Όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα του ΟΦΗ, ο οποίος στο 37’ είπε «ευχαριστώ» σε ένα παιδικό λάθος του «τριφυλλιού» και πήρε κεφάλι στο σκορ! Ο Χατζηγιοβάνης αποφάσισε να κάνει ντρίμπλες έξω από την περιοχή σε ακόμη μία ανούσια ατομική ενέργεια, ο Σταϊκος έκλεψε και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Διούδη σε σπουδαία απόκρουση. Ο Στάρτζεον, όμως, πήρε το… ριμπάουντ και εντελώς μόνος του από κοντά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, «τιμωρώντας» το λάθος του Χατζηγιοβάνη.

Δεκάλεπτο… φωτιά ο Παναθηναϊκός!

O Παναθηναϊκός έκανε τρομερή εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο, κυκλοφόρησε πιο γρήγορα και πιο σωστά την μπάλα και έστειλε… μήνυμα ανωτερότητας στον ΟΦΗ, ο οποίος μπήκε με εμφανή έλλειψη συγκέντρωσης, γεγονός που το πλήρωσε! Ο Βάτερμαν έπιασε το τετ-α-τετ με τον Χατζηγιοβάνη στο 47’ αλλά δύο λεπτά αργότερα, ο Καρλίτος πέρασε τον Κοροβέση και με άψογο «τελείωμα» ισοφάρισε και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα!

Η ολοκληρωτική ανατροπή των φιλοξενούμενων θα έπαιρνε σάρκα και οστά στο 54’ αν ο Βάτερμαν δεν είχε βγει από… κόμικ υπερηρώων! Ο πορτιέρε του ΟΦΗ απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα και προσέθεσε ακόμη μία σπουδαία επέμβαση στο ενεργητικό του!

Ματσάρα και λύτρωση από Μακέντα στο 94’!

Ο Παναθηναϊκός μετά το πέναλτι είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να κάνει το 2-1 αλλά ο Βάτερμαν βγήκε και πάλι νικητής σε τετ-α-τετ με τον Χατζηγιοβάνη ενώ ο Μακέντα στο 67’ σούταρε άουτ! Ο ΟΦΗ πατούσε καλύτερα μετά το πέναλτι και κατάφερε να απειλήσει από τον αέρα! Το «τριφύλλι» είχε τραγική διαχείριση των στημένων φάσεων αλλά έναν εξαιρετικό Διούδη που έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο τις κεφαλιές των Κοροβέση και Σαρδινέρο.

Ο Μεγιάδο στο 63’ ήταν μόνος του και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 78’, όμως, στο δεύτερο δοκάρι δεν λάθεψε. Με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 2-1 για τους Κρητικούς. Το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφιά, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον ΟΦΗ στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά δεν είχε φάσεις. Πάλεψε, όμως, μέχρι το τέλος και δικαιώθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα.

Ο Βέλεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κουρμπέλης την δεύτερη και το λάθος διώξιμο του Ουές, έδωσε την ευκαιρία στον Μακέντα να σκοράρει και να σώσει τον βαθμό για τον Παναθηναϊκό.