19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αγχώδης νίκη για την Ομόνοια στο Δασάκι.Εντυπώσεις και παράπονα ο Εθνικός

Αγχώδης νίκη για την Ομόνοια στο Δασάκι.Εντυπώσεις και παράπονα ο Εθνικός

By on 18 Οκτωβρίου, 2020 0 10018 Views

Ξεκίνησε καλά και αποτελεσματικά τον αγώνα στο Δασάκι η Ομόνοια και προηγήθηκε 0-2 αλλά εκεί που περίμενε εύκολη νίκη επί των γηπεδούχων που επέστρεψαν με αρκετά προβλήματα από την περιπέτεια του κορονοϊού τελικά μεταράπηκε σε μιά αγχώδη νίκη αφού ο Εθνικός είχε δυνάμεις και κουράγιο να αντιδράσει και μείωσε στο σκορ με πέναλτι που έφερε και την αποβολή του Λανκ έτσι στο τελευταίο ημίωρο αντιστράφηκαν οι ρόλοι στο γήπεδο. Ο Εθνικός με αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε την Ομόνοια που ταμπουρώθηκε στην άμυνα για να κρατήσει το 1-2 και τα κατάφερε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα αφού οι παίκτες του Εθνικού ήταν άστοχοι στο τελικό σουτ αλλά και εκτός φόρμας ο Κονέ που σε 2-3 περιπτώσεις αντί να απειλήσει ενήργησε άτσαλα χαραμίζοντας ευκαιρίες.Το εύθραστο σκορ την άγχωσε αλλά τέλος καλό όλα καλά για την Ομόνοια λίγες μέρες πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.Πέτυχε το πρώτο του γκολ ο Ντούρις και κέρδισε ένα δύσκολο όπως αποδείχθηκε αγώνα με απώλεια τον Λανκ που αντίκρυσε κόκκινη κάρτα.Ο Εθνικός προσπάθησε από την αρχή να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο και παρά τις συνέπειες της αποχής λόγω του κορονοϊού από την αρχή κέρδισε τις εντυπώσεις και δεν θα ήταν άδικο αν έπαιρνε τουλάχιστον ένα βαθμό.Εκφράζει και σφοδρά παράπονα από την διαιτησία.Ερωτηματικά υπάρχουν για το πρώτο γκολ της Ομόνοιας που πιστώθηκε στον Μποτεάκ αλλά ο Ντούρις επενέβη από θέση οφσάιντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα και από τις κάμερες δεν ξεκαθαρίζει αν η μπάλα πριν κάνει την κεφαλιά ο Ντούρις πέρασε την γραμμή ολόκληρη,ενώ λίγο πριν το πέναλτι που δόθηκε υπήρχε άλλη παράβαση που αντί να υποδειχθεί πέναλτι αντίκρυσε κίτρινη ο παίκτης του Εθνικού.Πάντως επαφή υπήρξε οπότε η κίτρινη ήταν εντελώς λάθος έστω και αν η επαφή δεν θεωρήθηκε σοβαρή.Επίσης τα 3 λεπτά καθυστέρησης προκάλεσαν αντιδράσεις από τον Εθνικό

Η Ομόνοια με τη νίκη της ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς, έχοντας αγώνα περισσότερο από τον Απόλλωνα που αγωνίζεται αύριο με τον Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι πήραν τη νίκη με τα γκολ των Μποτεάκ και Ντούρις στο Α’ ημίχρονο, ενώ τελείωσαν το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Λανγκ στη φάση που κέρδισε πέναλτι ο Εθνικός και διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 με το γκολ του Ζάκπα.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ κυριάρχησε μέχρι το ημίωρο, διάστημα στο οποίο πέτυχε τα δύο γκολ, στο 14΄με τον Μποτεάκ σε φάση που δεν ξεκαθάρισε ο τηλεοπτικός φακός αν πέρασε τη γραμμή τέρματος η μπάλα στο πλασέ του Γάλλου και στο 27’ με τον Ντούρις να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ομόνοιας.

Ανέβασε απόδοση στη συνέχεια ο Εθνικός και προσπάθησε να αντιδράσει παρά τα δυσμενή δεδομένα που δημιουργήθηκαν. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ στο 66’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζάκπα, ενώ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Λανγκ που ανέτρεψε τον Κονέ χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια για τη μπάλα. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Εθνικός προσπάθησε για την ισοφάριση, δεν μπόρεσε όμως να αξιοποιήσει 2-3 καλές φάσεις που δημιούργησε.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ντέαν Κλάφουριτς): Στρατηλάτης, Περατικός (47′ Κονέ), Παπαγεωργίου, Χαραλάμπους, Ντος Σάντος, Ντολεζάλ (73′ Μ. Ηλία), Κουντόμπιακ (59′ Μιγκελίτο), Ζάκπα, Γκούρουπετς, Χριστοφή, Σάβιτς.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέζιακς, Σέχου, Γκόμεθ (55′ Κούσουλος), Ασάντε (69′ Γκόμες), Μποτεάκ, Σενέ (61′ Τζιωνής), Ντούρις.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρυσοβαλάντης Θεουλή (Μ. Σωτηρίου, Γ. Σάββα )Ι. Κάττου (Μ. Ιωάννου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοφή, Κονέ / Σέχου, Ντούρις

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:  Λανγκ(66΄)

ΘΕΑΤΕΣ: Κεκλεισμένων των θυρών