25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ:Άλλο η κριτική και άλλο ο οχετός υβρεολόγιων.Το ΑΠΟΕΛ ξαναπέρασε τέτοιες δυσκολίες

ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ:Άλλο η κριτική και άλλο ο οχετός υβρεολόγιων.Το ΑΠΟΕΛ ξαναπέρασε τέτοιες δυσκολίες

By on 6 Οκτωβρίου, 2020 0 11043 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για όλα όσα αφορούν την ομάδα. Στάθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση, στην κριτική από τα ΜΚΔ, απάντησε στην άποψη ότι ο Ουζουνίδης υποτίμησε το ματς με τον Ερμή, μίλησε για το οκκονομικό και για την μεταγραφή Μούσα Τάμαρι.

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση: «Ο σκοπός της ανακοίνωσης εδράζεται σε δύο πυλώνες. Ο ένας είναι το διοικητικό-οικονομικό κομμάτι για να απαντήσει στα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν το ΑΠΟΕΛ σαν μια ομάδα που έχει χρεοκοπήσει. Ο άλλος πυλώνας ήταν η στήριξη προς προπονητή και ποδοσφαιριστές».
Γιατί υπάρχει αυτή η ενόχληση από την διοίκηση; «Αυτό που συμβαίνει πάντα είναι ότι σε περιόδους κρίσης δημιουργείται μια ατμόσφαιρα η οποία είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο του ΑΠΟΕΛ αλλά πολλών των μεγάλων ομάδων. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει η ενόχληση και να εκφράζεται μέσα από την ανακοίνωση. Όποιος γνωρίζει πολύ καλά τι είναι το ΑΠΟΕΛ ξέρει ότι η εσωτερική αμφισβήτηση είναι στο DNA του ΑΠΟΕΛίστα. Την ίδια ώρα μπορεί να πει κάποιος ότι μέσα από τέτοιες καταστάσεις βγαίνουν και θετικά. Τα πάντα για μια διοίκηση είναι εύκολα όταν όλα πάνε καλά. Πραγματική πρόκληση είναι όταν έρθει μια αγωνιστική αποτυχία τέτοιας μορφής όπως ένας αποκλεισμός από ομίλους όπου φέρνει μειωμένα έσοδα. Το έζησε ξανά το ΑΠΟΕΛ αυτό και είναι πρόκληση για κάθε διοίκηση να το αντιμετωπίσει και εδώ θα δείξει την αξία της. Εγώ ποτέ δεν χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς αλλά αν κάποιος κοιτάξει το τι συμβαίνει  σε όλα τα ΜΚΔ θα ενοχληθεί σίγουρα. Δεν μπορώ να δέχομαι ότι είπε κάποιος έτσι και κάποιος κάτι άλλο. Το σωστό είναι να υπάρχει μια ηθική και όταν υπάρχουν κατηγορίες και ειδικά προς τον πρόεδρο είναι φυσιολογικό να υπάρχει ενόχληση. Ο κάθε ένας που γράφει και χρησιμοποιεί ένα οχετό πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εγώ βγάζω το καπέλο σε όποιον ασκεί κριτική επώνυμα, με επιχειρήματα και έχει να πει κάτι. Για όλους τους άλλους που χρησιμοποιούν οχετό υβρεολόγιων και ξεπερνούν το όριο της ηθικής δεν μπορώ να δώσω σημασία».
Στάλθηκε ένα μήνυμα καθησυχαστικό στο οικονομικό αν και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν δυσκολίες; «Δυσκολίες υπάρχουν σε ότι αφορά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη καθώς δεν θα υπάρξουν κάποια έσοδα. Το ΑΠΟΕΛ βρέθηκε σε τέτοια κατάσταση και στο παρελθόν και αυτή είναι η πρόκληση, να βρεθούν οι λύσεις για να προχωρήσει μπροστά. Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση. Ότι η διοίκηση επεξεργάζεται τις λύσεις, ότι έκανε ένα πλάνο για τους μήνες που θα ακολουθήσουν και προχωράμε μπροστά».
Το ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε από μια ομάδα στην Ευρώπη που δεν ήταν του επιπέδου του: «Πέρασε η καλύτερη ομάδα; Όχι. Πέρασε η ομάδα με τις περισσότερες ευκαιρίες και κατοχή; Όχι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ποιός φταίει; Εμείς φταίμε».
Για την εικόνα στο ματς με τον Ερμή: «Όταν  μια ομάδα αποκλείεται ή όταν έχει ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, το πιο επικίνδυνο ματς ακόμα και από μια τεράστια επιτυχία είναι το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Όταν αποκλειστήκαμε από την Αστάνα στα πέναλτι το 2018 χρειάστηκε ένας μήνας για να βρει η ομάδα τα πόδια της και έκανε στην συνέχεια την πορεία μέχρι τον τίτλο».
Για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε Ντογκαλά και Ατζίλι: «Δεν μπορώ να καταλάβω ότι γίνεται θέμα όταν το ΑΠΟΕΛ βάζει πρόστιμα. Είναι η μοναδική ομάδα που βάζει πρόστιμα; Εφαρμόστηκε εσωτερικός κανονισμός που έχει να κάνει με την αντίδραση ποδοσφαιριστών στις αλλαγές καθώς υπάρχουν κανόνες σε κάθε οργανισμό».
Για την άποψη ότι ο Ουζουνίδης υποτίμησε το παιχνίδι με τον Ερμή: «Ο Νσούε δεν μπορούσε να αρχίσει το ματς, είχε καταπόνηση, μίλησε με τον προπονητή και του είπε ότι δεν μπορεί να τα δώσει όλα. Όταν πριν από το παιχνίδι είπα ότι η αναχώρηση του Νούχιου ήταν προγραμματισμένη από την ημέρα της υπογραφής του για να κλείσει κάποιες προσωπικές εκκρεμότητες δεν μπορείς να γράφεις ότι εκτίμησε ο Ουζουνίδης ότι ο Ερμής είναι εύκολος αντίπαλος και γι’ αυτό άφησε τον ποδοσφαιριστή να φύγει»
Ο προπονητής τα έριξε στους ποδοσφαιριστές και πως μετά από αυτό θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα; «Ένας προπονητής βλέπει τις προπονήσεις, μιλά με τους ποδοσφαιριστές, δεν θεωρείται λογικό να μην είναι ευχαριστημένος μετά από ένα παιχνίδι; Όταν λέει σε έναν παίκτη να μπει να δείξει την ποιότητα του, να τρέχει, να καλύπτει και δεν το βλέπει δεν θα είναι ευχαριστημένος».
Θα γίνει κάποιο φιλικό για τον Ουζόχο; «Όχι δεν θα γίνει κάποιο φιλικό. Θα υπάρξουν κάποιες προπονήσεις ειδικής τακτικής και το Σαββατοκύριακο θα δοθεί ρεπό. Έχουμε έξι παίκτες εκτός λόγω Εθνικών και με την επιστροφή τους προσδοκούμε στην επιστροφή θετικών αποτελεσμάτων».
Για τους ποδοσφαιριστές που είναι εκτός πλάνων: «Μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές περίοδοι όλα είναι ανοικτά. Είναι και θέμα επιλογής. Μπορεί κάποιος να θέλει να κάτσει χωρίς να αγωνίζεται μέχρι τον Δεκέμβριο».
Για την μεταγραφή Τάμαρι στην Λέουβεν: «Θα απαντήσω με τα γεγονότα. Σαφώς και το ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να καρπωθεί περισσότερα λεφτά από τον Μούσα αν το τάιμινγκ το ευνοούσε αυτό. Κάποιες στιγμές έδειχνε η προοπτική ότι ήταν καλύτερη. Την περασμένη Παρασκευή η Λέουβεν επέστρεψε και αύξησε το ποσό προσφοράς της. Δόθηκε η δυνατότητα στον παίκτη να μπει σε διαπραγματεύσεις, κατέληξε και αυτός σε συμφωνία. Το ΑΠΟΕΛ έχει και ποσοστό μεταπώλησης 10% όπως και άλλα ποσά από κάποια μπόνους».