26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τριάρα η Ομόνοια.Βαρύ το σκορ για την ΑΕΛ που λύγισε μετά το πρώτο

Τριάρα η Ομόνοια.Βαρύ το σκορ για την ΑΕΛ που λύγισε μετά το πρώτο

By on 4 Οκτωβρίου, 2020 0 3120 Views

Με σκόρερ τους Ασάντε,  Κακουλή και Μποτεάκ με πέναλτι η Ομόνοια ήταν νικήτρια στο ντέρμπι επικρατώντας της ΑΕΛ στο ΓΣΠ με 3-0 και επέστρεψε με ιδανικό τρόπο στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι με τη νίκη τους έφτασαν στους 11 βαθμούς και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΛ που παρουσιάστηκε απαιτητική, έχασε σε άλλο ένα ντέρμπι, γνωρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη και τρίτη συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Το σκορ δείχνει μια άνετη νίκη αλλά η αλήθεια είναι ότι η Ομόνοια δυσκολεύτηκε γιατί η ΑΕΛ μέχρι το δοκάρι που είχε μετά το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Ασάντε ήταν ισάξιος αντίπαλος με τον Φαμπιάνο να χρειάζεται να δείξει την κλάση του στο Α’ημίχρονο.Ο Τζωνής ήραν ο παίκτης που έλαμψε στο γήπεδο και το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ αλλά με δική του ενέργεια ήρθε το 1-0.

Το ντέρμπι δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά είχε καλό ρυθμό και ήταν αρκετά ανταγωνιστικό. Η Ομόνοια ήταν ανώτερη στο ξεκίνημα και κυριάρχησε μέχρι το 20λεπτο, χωρίς όμως να μπορέσει να εξαργυρώσει την υπεροχή της, ενώ η ΑΕΛ ανέβασε στροφές στη συνέχεια και ισορρόπησε το ματς, έχοντας τα δικά της καλά διαστήματα.

Από μια μεγάλη ευκαιρία έχασαν στο Α’ ημίχρονο οι δύο ομάδες, πρώτα η Ομόνοια με τον Ντούρις στο 40’ και στη συνέχεια στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η ΑΕΛ με τον Ντανίλο.   Στην επανάληψη το ντέρμπι συνεχίστηκε με καλό ρυθμό και η Ομόνοια έφτασε στο «χρυσό» γκολ με τον Ασαντέ στο 64’, αξιοποιώντας την εξαιρετική ενέργεια του Μαρίνου Τζιωνή που του έδωσε έτοιμο γκολ. Η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 70’ με το σουτ του Ντανίλο να σταματά στο κάθετο δοκάρι, ενώ στο 89’ ο Κακουλής με εξαιρετικό πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Βοζίνια και έγραψε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μποτεάκ.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ):  Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέζιακς, Κούσουλος, Γκόμες, Ασάντε (86′ Λοίζου), Μποτεάκ, Τζιωνής (90’+5′), Ντούρις (73′ Κακουλής).

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Σεχού, Σενέ, Παναγιώτου, Μαυρίας, Λοϊζου, Χαραλάμπους, Κακουλλής, Κίκο.

ΑΕΛ (Ντ.Κέρκεζ): Βοζίνια, Κυριάκου (86′ Τόρες), Σάντος, Τεϊσέιρα, Ράσο, Μεντόγεβιτς, Ριέρα (70′ Μπάμπιτς), Παπαφώτης, Ντανίλο, Αντωνίου (76′ Δ. Αβραάμ), Μαέ.

Στον πάγκο: Κεραυνός, Πρόσεκ,Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Κέρκεζ, Τόρες, Δ. Αβραάμ, Μπάμπιτς.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάντος, Παπαφώτης 

ΘΕΑΤΕΣ: 5607 εισιτήρια
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας