26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΕΡΓΚ:Προς το παρόν το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα

ΜΠΕΡΓΚ:Προς το παρόν το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα

By on 3 Οκτωβρίου, 2020 0 1457 Views

Ο Χένινγκ Μπεργκ μίλησε για το αυριανό (04/10) ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Μίλησε για το πώς περιμένει το παιχνίδι και τα χαρακτηριστικά των «γαλαζοκιτρίνων» της Λεμεσού. Αναφέρθηκε στις απουσίες, στις διπλές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και τι σημαίνει για την ΟΜΟΝΟΙΑ η πορεία της στα προκριματικά του Champions League.

Πώς περιμένετε τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ;

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα άλλωστε. Θα είναι ίδιο παιχνίδι όπως και τα περσινά απέναντι στην ΑΕΛ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και στο καλύτερο μας επίπεδο για να κερδίσουμε».

Πιστεύετε πώς η ΑΕΛ θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την πέρσι ή άλλαξε τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού της;

«Η φιλοσοφία τους θα είναι η ίδια, όπως και ο τρόπος που θα αγωνιστούν. Έμεινε ο ίδιος προπονητής, σχεδόν όλοι οι παίκτες από την περσινή σεζόν. Είναι μία καλή ομάδα, με φυσική δύναμη και αρκετά επιθετική».

Για να έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στο κορυφαίο επίπεδο και να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχουμε πετυχημένη πορεία και στο πρωτάθλημα. Είναι αυτή η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης της ομάδας μας;

«Στην αρχή η προτεραιότητα μας ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Αποκλείσαμε τρεις ομάδες και πετύχαμε τον στόχο μας. Στα πλέι οφ του Champions League αντιμετωπίσαμε μία πολύ ποιοτική ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και μπάτζετ 10 φορές πιο μεγάλο από το δικό μας. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και στα δύο παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάναμε μεγάλα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Συνεχίζουμε στο Europa League που ήταν στην αρχή η προτεραιότητα μας. Τώρα το αφήνουμε στην άκρη και σκεφτόμαστε μόνο το πρωτάθλημα. Πρέπει να παρουσιαστούμε στο καλύτερο μας επίπεδο και στο πρωτάθλημα για να τερματίσουμε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Όταν έρθει η ώρα για τα παιχνίδια των ομίλων θα συγκεντρωθούμε σε αυτά. Προς το παρόν το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα».

Το πρόγραμμα μας είναι αρκετά βεβαρημένο και επίσης πρέπει να αντιμετωπίσουμε απουσίες πολύ καλών ποδοσφαιριστών. Πιστεύετε πώς αυτό αποτελεί πρόβλημα ή έχουμε το ρόστερ για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες;

«Στο ποδόσφαιρο είναι φυσιολογικό να υπάρχουν απουσίες. Λείπουν δύο παίκτες που προσβλήθηκαν με τον ιό και θα πρέπει να το δεχθούμε και να ζήσουμε με αυτό το γεγονός. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτά, όπως και οι τραυματισμοί. Όμως, έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ και ποιοτικούς παίκτες. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό οι δύο που αγωνίστηκαν ήταν πολύ καλοί και βοήθησαν την ομάδα. Συνεπώς, έχουμε το ρόστερ για να αντεπεξέλθουμε στις απουσίες».

Τι κρατάτε από τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό;

«Κρατάω το γεγονός ότι ήμασταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί και στα δύο παιχνίδια. Στον πρώτο αγώνα δεχθήκαμε ένα γκολ από ένα πέναλτι που δεν ήταν και από ένα σουτ εκτός περιοχής στις καθυστερήσεις. Αν δεν δινόταν το πέναλτι, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν 0-0 ή έστω 1-0. Ήταν δύσκολο για τον Ολυμπιακό να σκοράρει. Στον επαναληπτικό παίξαμε πιο επιθετικά, όπως θέλαμε εξ αρχής. Πιέσαμε, είχαμε καλά διαστήματα και κάποιες ευκαιρίες. Ήταν δύσκολο απέναντι στον Ολυμπιακό να πετύχουμε κάποιο γκολ γιατί έχει πολύ καλούς παίκτες. Ήταν δύο πολύ δυνατά τεστ για εμάς στο ψηλότερο επίπεδο. Μειώσαμε την απόσταση από αυτές τις ομάδες και αυτό είναι πολύ καλό. Επίσης, το καλύτερο κομπλιμέντο για εμάς ήταν ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια με την καλύτερη ομάδα που διαθέτει. Μας σεβάστηκαν, κατάλαβαν ότι δεν θα ήταν εύκολο για αυτούς και αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για εμάς. Ακόμη και στον επαναληπτικό που είχαν το υπέρ τους σκορ, πάλι αγωνίστηκαν από την αρχή με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές τους. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, επιθετικοί και είχαμε τις ευκαιρίες μας για να σκοράρουμε. Στην επανάληψη όταν ρισκάραμε, βρήκαν χώρους, όμως ο Φαμπιάνο έκανε ένα τοπ παιχνίδι. Τα πήγαμε πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε απέναντι σε μία ομάδα του κορυφαίου επιπέδου που κερδίζει συνεχώς το πρωτάθλημα στη χώρα της, αγωνίζεται ανελλιπώς στους ομίλους του Champions League και πέρσι έφτασε μέχρι τους 16 του Europa League».

Τι σημαίνει για την ΟΜΟΝΟΙΑ η φετινή της πορεία στα προκριματικά του Champions League;

«Σημαίνει πως η ανάπτυξη και η πρόοδος μας βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Να είμαστε ανταγωνιστικοί τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Europa League γιατί έτσι θα γίνουμε μία ομάδα του κορυφαίου επιπέδου. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, πολύ βοηθητικό προσωπικό και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος, την Κυριακή θα έχουμε μαζί μας τον κόσμο μας. Ποιο είναι το μήνυμα σας;

«Το μήνυμα μου είναι το ίδιο όπως κάθε φορά. Να έρθουν μας στηρίξουν. Ξέρω ότι είναι χαρούμενοι με την πορεία μας, την προσπάθεια των παικτών, τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία τους. Θέλουμε να μας βοηθήσουν. Δυστυχώς δεν τους είχαμε μαζί μας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσαν να βάλουν πίεση στον αντίπαλο, να μας μεταδώσουν ακόμη περισσότερη πίστη και να μας δώσουν μεγαλύτερη ενέργεια. Επίσης θα ζούσαν από κοντά μία υπέροχη εμπειρία όπως αυτή στα πλέι οφ του Champions League. Να έρθουν την Κυριακή στο γήπεδο, να στηρίξουν την ομάδα και εμείς ξανά πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».