29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΑΟΚ-Κρασνοντάρ: Ετοιμος για το μεγάλο βήμα ο «Δικέφαλος»!

ΠΑΟΚ-Κρασνοντάρ: Ετοιμος για το μεγάλο βήμα ο «Δικέφαλος»!

By on 30 Σεπτεμβρίου, 2020 0 704 Views

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε το βράδυ (22.00 – Cytavision SPORT 1HD) στην Τούμπα την Κρασνοντάρ, σ’ ένα ραντεβού με την ιστορία και το χρυσάφι του UEFA Champions League.Ο ΠΑΟΚ εν μέρει έχει πετύχει τον στόχο του. Οι επόμενοι μήνες θα τον βρουν στα ευρωπαϊκά σαλόνια, όμως μετά από δύο προκρίσεις, άνοιξε την όρεξη για κάτι πολύ μεγάλο.

Τώρα είναι η μεγάλη ώρα του!

Ο «Δικέφαλος», έχοντας αφήσει έξω Μπεσίκτας και Μπενφίκα, καλείται να ανατρέψει μέσα στο σπίτι του, το εις βάρος του 2-1 για πρώτη φορά να περάσει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και να γεμίσει με περισσότερα από 26 εκατομμύρια ευρώ το ταμείο του.

Η προσέγγιση του Αμπέλ

Ο Αμπέλ Φερέιρα ρωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας (Τσόλακ – Ουαγκέ) και αν σκέφτεται να τους έχει στο αρχικό σχήμα. «Είναι στη λίστα και είναι στη διάθεσή μου, εφόσον κρίνω ότι πρέπει να παίξουν, θα παίξουν», απάντησε ο Πορτογάλος αποφεύγοντας να πει περισσότερα.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έμεινε εκτός αποστολής, όπως και οι Μάτος-Ζαμπά, με τους δύο νεοαποκτηθέντες να είναι στην 18αδα που πήρε ο Φερέιρα για το αποψινό παιχνίδι. Σ’ αυτά που έχει δείξει και δοκιμάσει στις τελευταίες προπονήσεις στο μυαλό του Πορτογάλου είναι η τριάδα των Πέλκα, Ζίβκοβιτς και Τζόλη, όπως και στον πρώτο αγώνα, για την επίθεση, δίχως να αλλάζει κάτι άλλο στην προσέγγιση των «ασπρόμαυρων».

«Τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες της Ευρώπης. Θα παίξουμε με μια ομάδα που έχει μεγάλη ποιότητα, πάνε πολλές φορές στο ένας εναντίον ενός, ο δικός μας τρόπος αντιμετώπισης θα είναι ομαδικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η μεγάλη μας δύναμη έχει να κάνει με το σύνολο και όχι στις μονάδες. Εδώ μας έχει φέρει η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία και το ταλέντο των ποδοσφαιριστών μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου».

Υπάρχει και το σενάριο να πάρει ο Τσόλακ φανέλα βασικού, τότε αυτός που θα μείνει στον πάγκο είναι ένας εκ των Α. Ζίβκοβιτς ή Τζόλη, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιος από τους δύο θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ένα δίλημμα υπάρχει και για το δεξιό άκρο της άμυνας, Κρέσπο ή Ουαγκέ, με τον Ισπανό αμυντικό να έχει ξεκάθαρα το προβάδισμα.

Χωρίς Βάντερσον η Κρασνοντάρ

Ο Μάρκους Μπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση της Κρασνοντάρ και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, με τον προπονητή της ρωσικής ομάδας, Μουράντ Μουσάεφνα μην υπολογίζει στον Βάντερσον, ο οποίος δεν ταξίδεψε καν στην Θεσσαλονίκη.

Ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του (θλάση) και θα είναι απών από τον αποψινό «τελικό» της Τούμπας. Εκτός από τον Μπεργκ προβλήματα τραυματισμών αντιμετώπιζαν τις προηγούμενες μέρες και οι Κάιο, Πετρόφ, οι οποίοι πάντως συμμετείχαν στη χτεσινή προπόνηση.