20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • To ταξίδι έχει συνέχεια…Η Ομόνοια είπε αντίο Champions League με το κεφάλι ψηλά (το 0-0 με τον Ολυμπιακό δεν ήταν αρκετό)

To ταξίδι έχει συνέχεια…Η Ομόνοια είπε αντίο Champions League με το κεφάλι ψηλά (το 0-0 με τον Ολυμπιακό δεν ήταν αρκετό)

By on 29 Σεπτεμβρίου, 2020 0 3107 Views

Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ η Ομόνοια η οποία όσο μπορούσε το πάλεψε κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ αλλά το 0-0 το οποίο σφράγισε τις προσπάθειες τω δύο ομάδων έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τους «πράσινους» στην κλήρωση της Παρασκευής για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Όπως και να έχουν τα πράγματα η πορεία είναι επιτυχημένη, η Ομόνοια δεν είχε τίποτα να χάσει , ήταν το αουτσάιντερ από την στιγμή της κλήρωσης και πλέον θα ετοιμαστεί για την πρόκριση του κυρίως ταμπλό του Γιουρόπα στην παρθενική της παρουσία στην φάση των ομίλων.

Η Ομόνοια μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι και προσπάθησε να δείξει στον Ολυμπιακό ότι θα προσπαθήσει να το παλέψει για την πρόκριση. Τα δύο απανωτά κόρνερ στα πρώτα λεπτά αποδεικνύουν ότι οι πράσινοι έβαλαν πίεση αλλά δεν έφεραν κάτι το ουσιαστικό. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε χώρο, έκανε υπομονή προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί βρήκαν σε ετοιμότητα τον Φαμπιάνο. Ο Λούφτνερ δεν σκόραρε με το κεφάλι στην πιο σημαντική ευκαιρία της Ομόνοιας για να ακολουθήσει  η τεράστια ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον Ρατζέλοβιτς. Αν δεν αιφνιδιαζόταν ο Μποτεάκ στην φάση του 33΄ ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Κάπως έτσι κατηφόρισαν τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για την ανάπαυλα.
Ο Ολυμπιακός μπήκε στην επανάληψη για να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση και να «σκοτώσει» την Ομόνοια. Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν πίεση και μετά από δυο προϋποθέσεις της Ομόνοιας (φάουλ Μποτεάκ και σουτ του Κούσουλου) έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα αυτήν του Ρατζέλοβιτς στο 65΄ αλλά και αυτήν του Μασούρα στο 81΄. Βρήκαν και οι δύο απέναντι τους τον ανίκητο Φαμπιάνο ο οποίος κράτησε ζωντανή την Ομόνοια η οποία όμως από ένα σημείο και μετά έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει. Σιγά, σιγά όσο περνούσε ο χρόνος τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, η Ομόνοια «συμφιλιώθηκε» πλήρως με τον αποκλεισμό (ήταν που ήταν εξαιρετικά δύσκολο) και ο Ολυμπιακός άρχισε να σκέφτεται την αυριανή κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Γκόμες, Κούσουλος, Παπουλής (69΄ Ασάντε), Μποτεάκ, Τζιωνής (84΄ Σενέ), Ντούρις (69΄ Κακουλλής)
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Κίκο, Μαυρίας, Λοίζου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π.Μαρτίνς):  Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά (90+2΄), Βαλμπουενά (90+1΄ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (75΄ Μασούρας), Ελ Αραμπί
Στον πάγκο: Τζολάκης,   Χασάν, Μπρούνο, Σισέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μποτεάκ, Χούμποτσαν/Καμάρα, Ραφίνια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ματέου Λάοθ
ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντέβις-Ντε Παλομάρ
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Μοντέρο