16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Champions League: Στ’ αστέρια Ντιναμό Κιέβου και Φερεντσβάρος

Champions League: Στ’ αστέρια Ντιναμό Κιέβου και Φερεντσβάρος

By on 29 Σεπτεμβρίου, 2020 0 592 Views

Ντιναμό Κιέβου και Φερεντσβάρος στους ομίλους του Champions League! Οι Ουκρανοί επικράτησαν 3-0 στο Κίεβο της Γάνδης, ενώ οι Ούγγροι απέσπασαν… χρυσή ισοπαλία (0-0) από τη Μόλντε στη Βουδαπέστη!

Το πρώτο βήμα πρόκρισης είχε γίνει στο Βέλγιο, χάρη στη νίκη με 2-1 και στο Κίεβο η Ντιναμό ολοκλήρωσε τον θρίαμβο. Οι Ουκρανοί επικράτησαν 3-0 της Γάνδης στον επαναληπτικό και βρέθηκαν στους ομίλους του Champions League. H ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου έκανε ό,τι ήθελε τους Βέλγους και δε δυσκολεύθηκε να βρεθεί στ’ αστέρια. Ιδανικό ξεκίνημα, μιας και στο 9ο λεπτό από τη σέντρα του Σιπριάγα, ο Μπουγιάλσκι με απίθανο τακουνάκι πέτυχε το 1-0. Η Γάνδη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 34΄ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Ντεπουάτρ. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων. Ο Πλαστουν έκανε χέρι και ο Ντε Πένα από την άσπρη βούλα σημείωσε το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα η Ντιναμό κέρδισε κι άλλο πέναλτι, αλλά το VAR… ακύρωσε την ποινή, μιας και ο Μπουγιάλσκι είχε αρχίσει τη φάση από θέση οφσάιντ. Ιδανικό ξεκίνημα και στο 49΄ήρθε το τρίτο τέρμα. Ο Φορτούνα ανέτρεψε τον Σιπριάγα και ο Ροντρίγκες διαμόρφωσε το 3-0 από την άσπρη βούλα.

Εγραψε ιστορία η Φερεντσβάρος!

Στη Νορβηγία η Φερεντσβάρος έκανε το μεγάλο βήμα με το 3-3 και στη Βουδαπέστη με τη λευκή ισοπαλία κόντρα στη Μόλντε έγραψε ιστορία! Επειτα από 25 χρόνια, ο ιστορικός σύλλογος κατάφερε να επιστρέψει στο Champions League! Oι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, τον έλεγχο και 13 (!) σουτ, αλλά μόλις μια προσπάθεια εντός στόχου. Οι Ούγγροι μπορεί να μην απείλησαν στο α’ μέρος, ωστόσο ανασταλτικά τα πήγαν περίφημα. Η Μόλντε ανέβασε την πίεση της και τρεις φορές πλησίασε στο γκολ, ωστόσο οι Χουσαΐν, Μπρούνιτσεν και Χέσταντ δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Η Φερεντσβάρος στις καθυστερήσεις σκόραρε με τον Ουζούνι, αλλά το VAR το… ακύρωσε ως οφσάιντ.