28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Αύξηση κρουσμάτων.17 από σύνολο 2,465 τεστ(όλες οι πληροφορίες)

Αύξηση κρουσμάτων.17 από σύνολο 2,465 τεστ(όλες οι πληροφορίες)

By on 28 Σεπτεμβρίου, 2020 0 338 Views

Δεκαεπτά νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,465 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (28/09) το Υπουργείο Υγείας. Αναλυτικά τα κρούσματα:

• 4 από δειγματοληπτικό έλεγχο 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας: Και τα 3 κρούσματα προέκυψαν από τις δειγματοληψίες που έγιναν στις 26/9 στο Μακένζι 1. Το 1ο άτομο είχε στις 26/9 πυρετό και μυαλγίες και έκανε την εξέταση μέσω του προγράμματος. Είναι εργαζόμενος στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στα Λειβάδια, Λάρνακα, που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα. 2. Το 2ο άτομο δεν έχει συμπτώματα.3. Το 3ο άτομο έκανε την εξέταση μέσω του προγράμματος, ενώ είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον ποδοσφαιριστή του ΑΣΙΛ Λύσης, ο οποίος είναι συγγενής ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας. Χθες ανακοινώθηκαν άλλα 2 άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας.4. Το 4ο άτομο είναι ποδοσφαιριστής του ΑΣΙΛ Λύσης. 

 • 3 από ιδιωτική πρωτοβουλία:1. Τα 2 άτομα είναι Βούλγαροι που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο. Επέστρεψαν από τη Βουλγαρία στις 13/9 και έκαναν την εξέταση τη 12η μέρα πριν αποδεσμευτούν από την καραντίνα, όπως προβλέπεται από το σχετικό Διάταγμα.2. Το 3ο άτομο είναι Βρετανός τουρίστας που έφτασε στην Κύπρο στις 18/9 και βρισκόταν σε διακοπές στην Επαρχία Αμμοχώστου. Στις 27/9 ανέπτυξε συμπτώματα (πυρετός, πονόλαιμος, μυαλγίες, πονοκέφαλος). • 4 από πτήσεις:1. Το ένα άτομο έφτασε στην Λάρνακα από το Βίλνιους στις 27/9.2. Τρία άτομα έφτασαν από το Βουκουρέστι στην Λάρνακα στις 27/9 και σχετίζονται μεταξύ τους.  από ιχνηλάτηση:1.

Το 1ο άτομο είναι εργαζόμενος στην ίδια εταιρεία στην Λεμεσό όπου εντοπίστηκαν 5 Τσέχοι και 2 Κύπριοι εργαζόμενοι (23/9, 26/9, 27/9). Το cluster έχει 8 άτομα περιλαμβανομένου του σημερινού.2. Δύο άτομα είναι στενές επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον της μαθήτριας από Γυμνάσιο στην Λεμεσό που ανακοινώθηκε χθες.3. Το 4ο άτομο είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 25/9 με συμπτώματα.4. Το 5ο άτομο είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 26/9 από ιδιωτική πρωτοβουλία. Παρόλο που είχε προγραμματισμένο ραντεβού για δειγματοληψία μέσω της ιχνηλάτησης, έκανε την εξέταση ιδιωτικά.5. Το 6ο άτομο είναι ο στέλεχος του Σωματείου της Νέας Σαλαμίνας. Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: -Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 187 εργαστηριακές εξετάσεις,-Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 164 εργαστηριακές εξετάσεις, και-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 4 εργαστηριακές διαγνώσεις. Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,713. Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 15 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τέσσερα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.