18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μίχα και Κβιλιτάια θα ανεβάσουν την Ανόρθωση. Τα θετικά από τον αγώνα στην Ελβετία

Μίχα και Κβιλιτάια θα ανεβάσουν την Ανόρθωση. Τα θετικά από τον αγώνα στην Ελβετία

By on 25 Σεπτεμβρίου, 2020 0 7898 Views

H Aνόρθωση δεν ήταν το φαβορί στο παιγνίδι με την Βασιλεία και τα δεδομένα στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν σε βάρος της. Προερχόταν  από ήττα σε ντέρμπι, έπαιζε υπό βροχή κάτι σπάνιο για κυπριακή ομάδα στην έδρα μια ανώτερης ομάδας και με το ξεκίνημα του αγώνα όλα της πήγαν στραβά. Χωρίς να κάνει ευκαιρία  ο αντίπαλος ,η Ανόρθωση δέχθηκε τρία γκολ σε 20 λεπτά. Η λάθος απόκρουση στο πρώτο γκολ ,το αυτογκόλ, η λάθος ασίστ του Μαργκάσα προκάλεσαν ένα μεγάλο εφιάλτη και ανησυχία για διασυρμό. Το γκολ του Βργκοτς στο 45΄έδωσε κουράγιο στα αποδυτήρια με τον Κετσπάγια να δίνει το σύνθημα και την εντολή να παίξουν για την ομάδα και το κόσμο της. Δεν ήταν εύκολο να γυρίσει τέτοιο σκορ αλλά τουλάχιστον έπρεπε να φύγει με αξιοπρέπεια η Ανόρθωση από το γήπεδο. Η αποβολή του Οκριασβίλι ήταν ακόμα μια άσχημη εξέλιξη   αλλά ευτυχώς δεν λειτούργησε αρνητικά Οι άλλοι δέκα ανέβασαν απόδοση και η Ανόρθωση πλησίασε το θαύμα .Ίσως αν δεν έχανε τον Οκριασβίλι να έφθανε στην ανατροπή αλλά με τα αν …δεν κερδίζει κανένας αγώνες.

Η αντίδραση της Ανόρθωσης στο β΄ ημίχρονο ήταν ότι καλύτερο για το γόητρο και την ψυχολογία της ομάδας. Όχι μόνο ξύπνησε από τον εφιάλτη αλλά το πάλεψε μέχρι το 90 ΄για να φθάσει στο όνειρο. Αν ο Κβιλιτάια ήταν λίγο τυχερός στην τελευταία φάση θα μπορούσε να κάνει το 3-3 αλλά το σουτ του απέκρουσε δύσκολα ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Πάντως ο Γεωργιανός φορ έδειξε πολύ καλά στοιχεία και σίγουρα θα βοηθήσει την Ανόρθωση στο πρωτάθλημα. Είναι ένας επιθετικός με εκτόπισμα και κινητικότητα ,σωστή κάλυψη της μπάλας και μαχητικότητα. Κέρδισε πολλές μονομαχίες και ήταν ψύχραιμος  στην εκτέλεση του πέναλτι κάνοντας το 3-2.Η απόδοση του Κβιλιτάια και η παρουσία  του Μίχα που μπήκε αλλαγή και αμέσως έδειξε ότι είναι ο παίκτης που θα δώσει ηρεμία στο παιγνίδι της Ανόρθωσης και θα βελτιώσει την οργάνωση και την ανάπτυξη της στο επιθετικό κομμάτι ,ήταν τα πλέον θετικά στοιχεία πέραν από την αντίδραση του συνόλου που απέτρεψε την συντριβή και έσβησε τον εφιάλτη.

Πλέον η Ανόρθωση θα επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα με καθαρό μυαλό και ολοκληρωμένο ρόστερ με τους δυο τελευταίους που ήρθαν στην ομάδα να δείχνουν ότι θα ανεβάσουν την ποιότητα και την ταχύτητα της ομάδας. Υπάρχει χρόνος για ξεκούραση μέχρι την επιστροφή στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό στο Παπαδόπουλος όπου η Ανόρθωση ουσιαστικά  θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα έχοντας σε καλύτερη ετοιμότητα τον Μίχα και τον Κβιλιτάια ενώ αναμένεται να αποθεραπευτεί και ο Μανιάς.

Εκτός μάχης για τρείς αγωνιστικές θα μείνει ο Καλτσάς που τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή