23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024

Ο Παπαχαραλάμπους διέσυρε τη Δεοντολογία

By on 22 Σεπτεμβρίου, 2020 0 3288 Views

Nέες τοποθετήσεις από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους στο ΡΙΚ και την εκπομπή «Γκολ και Θέαμα». Είναι για να διερωτάται κάποιος αν ο άνθρωπος που διόρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπερασπίζεται την αθλητική δεοντολογία γνωρίζει τη σημασία της λέξης που φέρει το όνομα του θεσμού που ανέλαβε να υπηρετήσει. Ένας απλός φίλαθλος καλόπιστα ή κακόπιστα μπορεί να λέει ότι θέλει και να ερμηνεύει όπως θέλει λάθη και κινήσεις ποδοσφαιριστών στο γήπεδο. Ένας πρόεδρος ενός σοβαρού θεσμού όμως δεν είναι δυνατό με το πρώτο φως της ημέρας να εξαγγέλλει έρευνες για στημένο παιγνίδι και από την επιτροπή του να βγαίνουν πληροφορίες για έντονη στοιχηματική δραστηριότητα και να τις επιβεβαιώνει και ο ίδιος με όση σοβαροφάνεια έχει αφήνοντας εκτεθειμένους  παίκτες ,προπονητές και σωματεία χωρίς να έχει κανένα στοιχείο…Ένα βίντεο που δεν σημαίνει τίποτε εκτός αν αποδειχθεί ότι ο Λόρια είχε προσυνεννοηθεί με τον επιθετικό του Απόλλωνα με πολλές προεκτάσεις, να είναι το έναυσμα για ένα πρόεδρο επιτροπής δεοντολογίας να δηλώνει αυτά που δηλώνει από το πρωί μέχρι το βράδυ ενώ του φάνηκε ύποπτο και το ουδέν σχόλιο από τον Τιμουρ Κετσπάγια που μπορεί να το είπε για χίλιους λόγους και σίγουρα όχι για αυτούς που λέει στον αέρα ο κ. Παπαχαραλάμπους. Είναι παραβίαση της ηθικής και της δεοντολογίας τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας και άξιο απορίας η συμπεριφορά του.

Και φάκελος να ερχόταν ή και να έρθει, ένας σοβαρός θεσμός οφείλει να ερευνήσει και να διερευνήσει για να βρει αποδείξεις και να καταδικάσει. Ο κ.Παπαχαραλάμπους ήδη δίκασε και καταδίκασε και στιγμάτισε με τρόπο που δεν θα έχει θεραπεία έστω και αν δεν αποδειχθεί τίποτα από αυτά τα αντιφατικά που λέει από αέρος όλη μέρα. Δυστυχώς έχασε την σημασία της η λέξη δεοντολογία και δυστυχώς ο άνθρωπος που διόρισε ο πρόεδρος της δημοκρατίας να υπερασπιστεί τη δεοντολογία τη διέσυρε! Παραβίασε κάθε αρχή της δεοντολογίας χωρίς καμιά νομική υπόσταση. Καταδίκασε πριν ερευνήσει καν ,βασισμένος σε φήμες χωρίς να περιμένει να μάθει από την ΟΥΕΦΑ αν υπήρξε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα τουλάχιστον.

Οι πρακτικές ρεβανσισμού που χρησιμοποιεί ο κ. Παπαχαραλάμπους κόντρα σε αθλητικούς φορείς ή αθλητικούς παράγοντες δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στον θεσμό που διορίστηκε να υπηρετεί. Και αν ο ίδιος γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα  πιο πάνω ,αυτός που τον διόρισε δεν θα πρέπει  να νιώθει καθόλου ικανοποιημένος γιατί ο διορισμός σε ένα θεσμό νέο δεν είναι παραχώρηση καρέκλας για ικανοποιήσει προσωπικών απωθημένων απέναντι σε αθλητικούς φορείς ή παράγοντες ομάδων.

Διαβάστε τι είπε ανάμεσα σε άλλα :Για το αν ξεκίνησε η έρευνα: «Εκείνο που μας ώθησε είναι πως έφθασε κοντά μας ένα φιλμάκι το οποίο στο τέλος πήρε διαστάσεις και κυκλοφορούσε στα site. Είχαμε και την αναφορά στις δηλώσεις του Κετσπάγια ο οποίος είχε πει no comment χωρίς να σημαίνει πως η επιτροπή δεν τρέφει σεβασμό προς τον προπονητή».

Για το αν υπήρχαν κι άλλες φορές που έγιναν παρόμοια περιστατικά με τον Λόρια και τον Κετσπάγια: «Όντως υπήρχαν αλλά ποιος αποκλείει πως το κούνημα του κεφαλιού ήταν αθώο; Αν μπορεί να μου πει κάποιος ότι ο τερματοφύλακας ότι το έκαμε κατά λάθος, μπορεί να βάλει το χέρι του στο ευαγγέλιο και να το πει;».