18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον Απόλλωνα.Πέρασε απο την πιο δύσκολη του έδρα με 3-1.

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον Απόλλωνα.Πέρασε απο την πιο δύσκολη του έδρα με 3-1.

By on 20 Σεπτεμβρίου, 2020 0 2051 Views

Παίζοντας με υπομονή και ηρεμία έχοντας καθαρό μυαλό ο Απόλλωνας πέρασε με νίκη από την πιο δύσκολη έδρα όπου συνήθως έχανε και σπάνια κέρδιζε.Ο Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta. Οι «γαλάζιοι» επικράτησαν με 3-1 μετά από μια πολύ καλή και ουσιαστική εμφάνιση και ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 βαθμούς.

Η Ανόρθωση ευτύχησε να προηγηθεί στο 19΄ με τον Οκριασβίλι μετά απι μαγική ενέργεια του Κορέια, όμως η ομάδα της Λεμεσού φρόντισε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα πριν το ημίχρονο. Αρχικά στο 37΄ ευστόχησε σε πέναλτι (η παράβαση έγινε από τους Γκαλίτσιο και Βργκοτς πάνω στον Νταμπό), ενώ στο 45΄+3 βρήκε δίχτυα με σθρτό σουτ του Πίττα σε νεκρό χρόνο αφού μόλις σημειώθηκε το γκολ ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη.Η Ανόρθωση πάντως ζήτησε φάουλ έξω απο την περιοχή του Απόλλωνα που δεν της δόθηκε και στην αντεπίθεση ο Λόρια έσωσε την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ κσι με την εκτέλεση του ήρθε το 1-2.Στο β’ ημίχρονο η Ανόρθωση προσπάθησε αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό και ηρεμία στο παιγνίδι της ενώ όποτε απείλησε ο Δημητρίου έλεγε όχι και ο Απόλλωνας με έξυπνο παιγνίδι στεκόταν καλά στην άμυνα και στις αντεπιθέσεις προκσλούσε ανησυχία στην αντίπαλη άμυνα.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 76΄ ο Λάρσον με πλασέ. Ο Σουηδός επιθετικός που έκανε ντεμπούτο, είχε περάσει λίγα λεπτά προηγουμένως στο παιχνίδι.Προηγήθηκε λάθος πάσα του κορυφαίου παίκτη της Ανόρθωσης Οκριασβίλι που έκανε φοβρρή άμυνα στην φάση αλλά υπέπεσε σε λάθος που στοίχισε.

Πρώτη φετινή ήττα για την Ανόρθωση που έμεινε στους 7 βαθμούς.

Οι Οκριασβίλι και Κορέια είναι ότι πιοποιοτικό έχει η Ανόρθωση αλλά είναι χωρίς βοήθειες απι τη μεσαία γραμμή όπου λείπει ο παίκτης που θα κρατήσει μπάλα και θα μοιράσει μπαλιές και θα ηρεμήσει το παιγνίδι.Αυτό τον ρόλο περιμένουν να αναλάβει ο Μίχα όταν θα μπει στην ομάδα αφού ο Χουσμπάουερ ούτε σήμερα όταν μπήκε στον αγώνα φάνηκε ότι μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο.

Ο Κλιβιτάια στο πρώτο ημίωρο έδειξε κάποια καλά στοιχεία αλλά στο β’ημίχρονο δεν είχε δυνάμεις να βοηθήσει όσο έπρεπε.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος (45΄ Αμπαρτζουμιάν), Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Κορέια, Ντασουβίλι, Κ. Αρτυματάς (61΄ Ελουντού), Μαργκάσα (46΄ Χουσμπάουερ), Χριστοφή, Οκριασβίλι, Κβιλιτάια
Στον πάγκο: Τζουρ, Π. Αρτυματάς, Μίχα, Καλτσάς, Σελίν
ΑΠΟΛΛΩΝ (Σωφρόνης Αυγουστή): Δημητρίου, Κατελάρης, Ρομπέρζ, Σάλαϊ, Βασιλείου, Ντένιτς, Μάρκοβιτς, Πίττας, Γιαννιώτας (72΄ Λάρσον), Νταμπό (81΄ Σακέτι), Μπένσοπ (58΄ Ντιγκινί)
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Φιλιώτης, Ματέι
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τιμόθεος Χριστοφή (Μιχάλης Σωτηρίου, Μάριος Καλογήρου), 4ος: Ανδρέας Μ. Αργυρού, Παρ.: Κώστας Καπιτανής
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντασουβίλι, Γκαλίτσιος, Κετσπάγια, Χουσμπάουερ Βασιλείου

ΓΗΠΕΔΟ: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
ΘΕΑΤΕΣ: 2.500