26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ανεβασμένο και καλύτερο το ΑΠΟΕΛ.Πήρε τη νίκη με αυτογκόλ ενώ έχασε πέναλτι

Ανεβασμένο και καλύτερο το ΑΠΟΕΛ.Πήρε τη νίκη με αυτογκόλ ενώ έχασε πέναλτι

By on 12 Σεπτεμβρίου, 2020 0 9593 Views

Ένα αυτογκόλ του Μεντόγεβιτς στο παρά πέντε (85’) έκρινε το ντέρμπι στο ΓΣΠ, με το ΑΠΟΕΛ να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχασε και πέναλτι στο οποίο αστόχησε ο Μπεν Σαχάρ στο 72’ με τον Βοζίνια να αποκρούει.

Οι γηπεδούχοι ήταν αισθητά βελτιωμένοι σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις τους, κυριάρχησαν στο Α’ ημίχρονο και τελικά πήραν τη νίκη, έστω και από… ξένα πόδια με το αυτογκόλ του Μεντόγεβιτς. Η ΑΕΛ είχε παθητικό ρόλο στο Α’ ημίχρονο, ανέβασε απόδοση στην επανάληψη όπου με τη σειρά της βρήκε καλές ευκαιρίες για γκολ και τελικά έφυγε με άδεια χέρια από το ΓΣΠ. Το ΑΠΟΕΛ αφού έχασε το πέναλτι με τον Μπεν Σαχάρ στο 72′ έδειξε επιμονή και έστω και από το πόδι ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ πήρε μια σημαντική νίκη.

ΓΚΟΛ 1-0 Άνοιξε το σκορ το ΑΠΟΕΛ με αυτογκόλ του Μεντόγεβιτς, ο οποίος μετά από μπαλιά του Τάμαρι από αριστερά στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

72′  Άστοχος από τα έντεκα βήματα ο Μπεν Σαχάρ, με τον Βοζίνια να πέφτει σωστά και να αποκρούει για να χαθεί το πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ και η ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

71′ Εξαιρετικός συνδυασμός Νσούε – Τάμαρι , ο Ιορδανός βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής μετά από μαρκάρισμα του Μπουνόζα και ο Λούκας Σωτηρίου έδωσε το πέναλτι.

65′ Εξαιρετική μπαλιά του Ζαχίντ στον Τάμαρι, όμως το πλασέ του Ιορδανού βρήκε σε ετοιμότητα τον Βοζίνια που απέκρουσε.

62΄Δοκάρι για το ΑΠΟΕΛ με τον Ζαχίντ, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων στην επανάληψη.

55′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ σε σουτ του Τόρες με τη μπάλα να φεύγει έξω.

54′ Ατομική ενέργεια και σουτ του Μαέ, η μπάλα βρήκε στον Σάντος και έφυγε κόνερ.

49′ Δοκάρι για την ΑΕΛ με τον Παπαφώτη μετά από σέντρα του Χάρη Κυριάκου.

47′ Μετά από λανθασμένο διώξιμο του Νσούε, ο Παπαφώτης έγινε κάτοχος της μπάλας, έπιασε το σουτ και απέκρουσε ο Σίλβα σε κόρνερ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ στον αγώνα.

45′ Ο Ανουάρ βρήκε πολύ ωραία τον Γουίλερ που έπιασε το σουτ με τον Βοζίνια να διώχνει σε κόρνερ.

35′ Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Έουλερ και φεύγει έξω με το ΑΠΟΕΛ να ζητά νέο πέναλτι. Εκ’ πρώτης δεν φαίνεται να ήταν σε αφύσικη θέση το χέρι του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.

33′ Χαμένη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ με τον Ντονγκαλά να μην πιάνει καλά το σουτ και να στέλνει τη μπάλα έξω.

21′ Διπλή καλή ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ σε γυριστό του Κλωναρίδη που βρήκε σε αμυντικούς και σουτ του Ντε Βινσέντι.

13′ Σε γρήγορη αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ ο Κλωναρίδης έδωσε στον Μπεν Σαχάρ που έκανε πολύ καλή ατομική ενέργεια και πλασέ, με τον Βοζίνια σε ετοιμότητα να αποκρούει.

12′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ, με τον Ζαχίντ να βγάζει μόνο τον Ντε Βινσέντι, ο οποίος δεν έκανε καλό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Βοζίνια να αποκρούσει.

9′ Κεφαλιά του Σάντος, μετά από σέντρα του Ανουάρ η μπάλα έφυγε έξω.

8′ O Σίλβα απέκρουσε μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαέ.

5′ Ζήτησε πέναλτι το ΑΠΟΕΛ, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χάρη Κυριάκου σε γύρισμα του Κωναρίδη. Όπως φαίνεται από τις επαναληπτικές προβολές, υπάρχει χέρι του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, πέφτοντας για τάκλιν στο έδαφος γεγονός που προκαλεί αμφιβολίες αν ήταν πέναλτι.Ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε κόρνερ, ενώ η μπάλα βγήκε από τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων.

ΑΠΟΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σίλβα, Νσούε, Γουίλερ, Σάντος, Σιέλης (76′ Ζεράλδες), Ανουάρ, Ντε Βινσέντι, Ζαχίντ, Κλωναρίδης (52′ Ατζίλι), Ντονγκαλά (57′ Τάμαρι), Μπεν Σαχάρ.

Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Ντίας, Ζόρζε, Λουντέμο, Τάμαρι, Κατσαντώνης, Σατσιάς, Ατζίλι, Ζεράλδες.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Έουλερ (83′ Αβραάμ), Κυριάκου, Ράσο, Μπουνόζα, Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης, Γκαζαριάν (52′ Αντωνίου), Ντανίλο (68′ Ζντραβκόφσκι), Τόρες, Μαέ.Στον πάγκο: Πρόσεκ, Αβραάμ, Ζνταβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Ριέρα, Κέρκεζ, Αντωνίου, Μαίντεβατς, Μπάμπιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λούκας Σωτηρίου (Μ. Καλογήρου, Χ. Γεωργίου) 4ος: Ι. Αναστασίου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντονγκαλά, Γουίλερ, Ανουάρ / Γκαζαριάν, Ντανίλο, Έουλερ, Μαέ, Κυριάκου, Παπαφώτης


ΓΗΠΕΔΟ: 
ΓΣΠ
ΕΙΣΙΤΗΤΡΙΑ: 3002