26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Ήττα για την Εθνική από το Αζερμπάϊτζάν

By on 8 Σεπτεμβρίου, 2020 0 522 Views

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Εθνική ομάδα της Κύπρου από το Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Εθνών.
Η Κύπρος χωρίς πάθος και με πολλά λάθη δεν μπόρεσε ν’ ανταπεξέλθει της πίεσης που ασκήθηκε από τους ποδοσφαιριστές του Αζερμπάϊτζάν και δίκαια βρέθηκε πίσω στο σκορ στο α’ ημίχρονο με γκολ του Μεντέγεφ (29’) με σουτ μέσα από την περιοχή.
Είχαν προηγηθεί κι άλλες πολύ καλές φάσεις πριν από το γκολ με τον τερματοφύλακα της Κύπρου Κυριακίδη να σώζει κυριολεκτικά την ομάδα αρχικά με τα πόδια στο τετ α τετ με τον Σεϊντάεφ και ακολούθως όταν μπλόκαρε την μπάλα στο δυνατό σουτ του Καλιλζάντε.
Η μοναδική καλή φάση για την Κύπρο στο ημίχρονο καταγράφεται με τον Χριστοφή (37’) όταν το σουτ του από πλάγια η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι. Η εξέλιξη της φάσης βρήκε απροετοίμαστο τον Π. Σωτηρίου ο οποίος δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.
Στην επανάληψη η Κύπρος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, όμως, το Αζερμπαιτζάν είχε τον έλεγχο και κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα.  Στο 76′ η Κύπρος ζήτησε πέναλτι, για χέρι αντιπάλου αλλά ο διαιτητής είχε αντίθετη άποψη.
Ο Βέλγος προπονητής, Γιόχαν Βάλεμ άρχισε τον αγώνα με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στο Μαυροβούνιο. Ξεκίνησε με Χάρη Κυριακού, Β. Σιέλη και Π. Σωτηρίου αντί των Γουίλερ, Μ. Αντωνίου και Μ. Ηλία.
Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Κυριακίδης, Καρώ, Σιέλης, Κυριάκου, Χριστοφή (57΄Λοϊζου) Σωτηρίου, Κούσουλο (57΄Χάμπος) Λαΐφη, Κάστανο (76′ Σπόλιαριτς), Τζιωνή και Πίττα.