26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Καλή προσπάθεια απο τη νέα Εθνική.Ήττα απο το Μαυροβούνιο

Καλή προσπάθεια απο τη νέα Εθνική.Ήττα απο το Μαυροβούνιο

By on 5 Σεπτεμβρίου, 2020 0 478 Views

Με τρεις ποδοσφαιριστές να κάνουν επίσημο ντεμπούτο (Κυριακίδης, Τζιωνής, Λοίζου), έναν μόλις στην 11άδα πάνω των 30 (Χριστοφή) και μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια η νέα Εθνική Κύπρου ηττήθηκε 2-0 Από το Μαυροβούνιο στο ΓΣΠ στην πρεμιέρα του νέου Nations League.
Η ομάδα μας έκανε πολύ καλό πρώτο μέρος αλλά έχασε την ισορροπία της στην επανάληψη με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από τους πολύ πιο έμειρους Μαυροβούνιος. Αν είχαμε λίγο πιο καθαρό μυαλό σαν ομάδα θα μπορούσαμε να αποφεύγαμε την ήττα αλλά ήταν θέμα εμπειρίας καθώς οι μικροί έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.
Το ματς
Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο. Η διαφορά ήταν ότι από δύο στημένα οι Μυαροβούνιοι είχαν τις πιο κλασικές ευκαιρίες έναντι των διεθνών μας οι οποίοι ξεδιπλώνονταν καλύτερα στο γήπεδο και είχαν τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ με τον Τζιωνή στο 19΄ και τον Πίττα στο 20΄ σε ένα διάστημα όπου η ομάδα μας ανέβασε στροφές και έβαλε πίεση στο μισό γήπεδο στους αντιπάλους. Γενικότερα η πολύ νεανική ομάδα του Βάλεμ στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο μέρος, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε για κάτι περισσότερο αν είχε πιο καθαρό μυαλό.
Στην επανάληψη η απειρία φάνηκε έναντι της εμπειρίας των αντιπάλων. Οι Μαυροβούνοι έβαλαν πίεση από αριστερά, μπήκε και το μεγάλο τους αστέρι στο ημίχρονο ο Γιόβετιτς και αυτός έκανε την ζημιά. Αρχικά στο 60΄ αφού ξεδιπλώθηκαν ωραία οι φιλοξενούμενοι άνοιξε το στορ και στο 73΄ με την βοήθεια και της τύχης έκανε το 2-0. Ο Γιόχαν Βάλεμ προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική και πιο έμπειρη την Εθνική μας, ανεβήκαμε κάπως αλλά δεν καταφέραμε να απειλήσουμε ουσιαστικά με αποτέλεσμα το 0-2 να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΚΥΠΡΟΣ: Κυριακίδης, Καρώ, Λαίφης, Αντωνίου, Γουίλερ, Κούσουλος, Τζιωνής (84΄ Αβραάμ), Κάστανος, Πίττας, Χριστοφή (63΄ Λοίζου), Ηλία (78΄ Σωτηρίου)
Στον πάγκο: Κίσσας, Μιχαήλ, Χάρης Κυριάκου, Χάμπος Κυριάκου,  Χριστοφόρου, Σπόλιαριτς,  Σατσιάς.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μιγιάτοβιτς, Σάβιτς, Βούγιασιτς, Μάρουσιτς, Ρασπόποβιτς, Βούκσεβιτς (75΄ Σκέκιτς), Κόσοβιτς (57΄ Ισλάμοβιτς), Μπόλιεβιτς, Μπάκιτς, Χακσαμπάνοβιτς, Μπεσιράι (46΄ Γιόβειτς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αντωνίου, Ηλία, Σωτηρίου/Μπάκιτς, Μπόλιεβιτς, Σέκιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χαρμ Όσμερς (Γερμανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Κρόιστιαν Τζίτελμαν, Ρόμπερτ Κέμπτερ (Γερμανία)