19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όχι αγώνες πριν τις 18:00 αποφάσισαν οι παίκτες των μικρών κατηγοριών και γυναικών

Όχι αγώνες πριν τις 18:00 αποφάσισαν οι παίκτες των μικρών κατηγοριών και γυναικών

By on 4 Σεπτεμβρίου, 2020 0 584 Views

Σημαντική θέση στο θέμα της προστασίας της υγείας τους σε σχέση με τη διεξαγωγή αγώνων υπό έντονη ζέστη, έλαβαν οι ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε την Πέμπτη (03/09) ο ΠΑ.Σ.Π. με τους εκπροσώπους των παικτών της Β΄, Γ΄ κατηγορίας, Επίλεκτης ΣΤΟΚ και Γυναικείου.
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Σύνδεσμο και αφού ακολούθησε διαβούλευση μεταξύ των παικτών της κάθε ομάδας, οι ποδοσφαιριστές ενημέρωσαν τον ΠΑ.Σ.Π. ότι αποφάσισαν ομόφωνα πως «τα μέλη του ΠΑ.Σ.Π. των ομάδων των κατηγοριών δεν προτίθενται να αγωνιστούν σε αγώνες που ορίζονται σε ώρες που επικρατούν απαγορευμένες και επικίνδυνες θερμοκρασίες για την υγεία τους», που για την περίοδο αυτή είναι μεταξύ 11:00 και 18:00.
Η προστασία της υγείας των αθλητών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η τοποθέτηση αυτή των ιδίων των αθλητών, αφού παίρνουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα του σωστού ορισμού των ωρών έναρξης αγώνων την περίοδο έντονης ζέστης.
Εξάλλου, ο ΠΑ.Σ.Π. χαιρετίζει την ανακοίνωση (03/09) της ΚΟΠ, αναφορικά με τη σύσταση προς τις ομάδες όπως αναβάλουν για αργότερα μέσα στη μέρα τις προγραμματισμένες τους δραστηριότητες, λόγω των εξαιρετικά ψηλών θερμοκρασιών. Είναι ένα σωστό πρώτο βήμα από την Ομοσπονδία, προς αντιμετώπιση του θέματος της ζέστης που κάθε χρόνο τέτοια εποχή απασχολεί τους ποδοσφαιριστές.
Ως Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών είμαστε στη διάθεση της ΚΟΠ για περαιτέρω οργανωμένη αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στην Κύπρο λόγω της ζέστης και ειδικά για το θέμα του ορισμού των αγώνων των πρώτων αγωνιστικών της β΄, γ΄ κατηγορίας, ΣΤΟΚ και Γυναικείου.