18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024

Xωρίς έλεος!Ο Απόλλωνας με εξάρα διέσυρε τον Ερμή!

By on 30 Αυγούστου, 2020 0 1614 Views

Ένας σαρωτικός Απόλλωνας πέρασε σαν θύελλα από το Αμμόχωστος και διέσυρε με εξάρα τον Ερμή που σήκωσε τα χέρια ψηλά και δέχθηκε μια ανέλπιστα βαριά ήττα. Οι «γαλάζιοι» όχι μόνο επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά κόντρα στον Ερμή αλλά ήταν ασταμάτητοι. Με φόρα από την 5άρα επί της Σαμπουρντάλο διέλυσαν με 6-0 τον Ερμή και με εντυπωσιακό τρόπο πανηγύρισαν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα Cyata.
Το ματς:
Καλύτερα δεν θα μπορούσε να μπει στο παιχνίδι ο Απόλλωνας ο οποίος φάνηκε ότι είχε στόχο να πιέσει από ψηλά και αυτή η πίεση δημιούργησε προβλήματα στον Ερμή. Καπάκι ήρθε και το γκολ του Αγκίρε και μεγάλο μέρος από το άγχος έφυγε από τα πόδια των παικτών του Σωφρόνη Αυγουστή. Η πίεση συνεχίστηκε αλλά ξαφνικά στο 17΄ έσβησαν τα φώτα και όλα σταμάτησαν. Πάλι πρόβλημα με τον φωτισμό στο «Αμμόχωστος» και χρειάστηκαν 30 λεπτά για να επαναρχίσει το παιχνίδι. Η ημίωρη διακοπή δεν επηρέασε τον Απόλλωνα καθώς δύο λεπτά αφού άναψαν τα φώτα έκανε το 2-0 με τον Ματέι και όλα άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους στο «Αμμόχωστος». Όταν ήρθε και το 3-0 με τον Σάλαϊ, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος από το α΄ μέρος.
Ο Ερμής προσπάθησε στο ξεκίνημα της επανάληψης να μην διασυρθεί αλλά δεν τα κατάφερε. Εκεί που πίεσε ήρθε το 4-0 και του έκοψε τα φτερά και μέσα σε 8 λεπτά το σκορ εκτοξεύθηκε στο 6-0. Με χίλιους τρόπος η ομάδα του Σωφρόνης αναπτυσσόταν επιθετικά και ο Ερμής δεν ήξερε από που του ερχόταν το κάθε γκολ. Μάλιστα αν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι, το σκορ θα έφτανε σε αστρονομικά επίπεδα.
ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
8΄ 0-1. Ανοίγει το σκορ ο Απόλλωνας. Ξεδιπλώθηκαν ωραία οι γαλάζιοι, τελικός αποδέκτης ο Αγκίρε ο οποίος έκανε την σέντρα-σουτ, η μπάλα χτύπησε και σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του Καϊκέ.
19΄ 0-2. Ο Ντιγκινί έπιασε το σουτ, απέκρουσε ο Καικέ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ματέι με όμορφη προσποίηση και πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
32΄ 0-3. Σέντρα του Αγκίρε και με πλασέ ο Σάλαϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
57΄ 0-4. Αντεπίθεση για τον Απόλλωνα, ο Αγκίρε έβγαλε την συρτή μπαλιά στον Νταμπό ο οποίος με μια απλή κίνηση γύρισε το κορμί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
64΄ 0-5. Ωραίο γύρισμα του Αγκίρε στον Ντιγκινί ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Καικέ
65΄ 0-6. Έγινε η μακρινή διαγώνια μπαλιά, ο Μπένσοπ κατέβασε, πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΕΡΜΗΣ (Ν.Παναγιώτου): Kαικέ, Δημητρίου, Αίρτον (37΄ Τζιοβάνι), Μέιρα, Ρουσιάς, Γεμπλί, Ντιας, Γκόμες, Γουέσλει (37΄ Παντελή), Σισοκό, Φερνάντες

Στον πάγκο: Φιρινίδης, Αντωνίου, Γαβριήλ, Παπαθανασίου, Οκόχ, Καϊσερλίδης, Κωνσταντίνου

ΑΠΟΛΛΩΝ (Σ.Αυγουστή): Μολ, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σάλαι, Αγκίρε,  Σακέτι (65΄ Μάρκοβιτς), Ντένιτς, Πίττας, Ντιγκινί, Ματέι (69΄ Κυριάκου), Νταμπό (59΄ Μπένσοπ),
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού,  Δημητρίου,  Φιλιώτης, Ψύχας, Χαραλάμπους, Αντωνίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παντελή, Ντίας/Αγκίρε

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητή: 
Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητή: 
Τζιωρτζής Ομηρος
4ος Διαιτητής: 
Αναστάση Αναστάσης
Παρατηρητής: 
Καπιτανής Κώστας