19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΙΚΗΣ:Ψυχραιμία και ο θεός βοηθός.(Αναμονή για τα αποτελέσματα)

ΚΙΚΗΣ:Ψυχραιμία και ο θεός βοηθός.(Αναμονή για τα αποτελέσματα)

By on 19 Αυγούστου, 2020 0 7096 Views

Ο πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου μίλησε στον Super Sport FM 104.0 με αφορμή το θέμα που προέκυψε με κρούσμα κορωνοϊού ποδοσφαιριστή της ομάδας και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Παρασκευή, κόντρα στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου.
Αναλυτικά:
«Η θέση του σωματείoυ είναι πως το πιο σημαντικό είναι υγεία όλων. Εμείς ξεκινώντας φέτος για δύο μήνες έχουμε αλλάξει τα πάντα στ’ αποδυτήρια, καθημερίνα προστίθεται και κάτι. Υπάρχει τόση προστασία, όμως, αυτό το πράγμα δεν εξαρτάται μόνο από τον αγωνιστικό χώρο ή στ’ αποδυτήρια. Όλοι μας έχουμε επαφές καθημερινά δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί, δεν είναι αστείο τα πράγμα, όμως, δεν υπάρχει πανικός. Τηρούμε το πρωτόκολλο, αν θέλουμε να υπάρχει ποδοσφαιρο να το τηρούμε με ευλάβεια, έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς».
Πως προέκυψε το θέμα με τον ποδοσφαιριστή του Εθνικού;
«Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ένιωθε αδιαθεσία και την επόμενη μέρα όταν πήγαν για πρόγευμα αντιλήφθηκε πως έχασε την γεύση και την οσμή. Μας πήρε τηλέφωνο, πήγε για το τεστ και βγήκε θετικό».
Για τις επόμενες κινήσεις:
«Σήμερα το πρωί όλοι πήγαν για τεστ. Μέχρι τις 18:00 θα έχουμε αποτελέσματα. Τώρα περιμένουμε συνεργείο απολύμανσης».
Για το οικονομικό που αφορά τα τεστ:
«Είναι σοβαρό θέμα. Καθημερινά αλλάζουν τα δεδομένα. Πρέπει να το δούμε με την Ομοσπονδία, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Σίγουρα δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα γι΄αυτό».
Αρχίζει το πρωτάθλημα σε μερικέρες μέρες τι θα γίνει;
«Θα αρχίσει το πρωτάθλημα και θα τελειώσει. Δεν νομίζω να υπάρχει παράγοντας που πιστεύει πως θα την βγάζαμε καθαρή. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να τηρούμε ότι πρέπει. Αν θεωρούμε πως θα έπρεπε να περιμένουμε, αλλιώς τα κλείναμε. Όταν ήρθε ο κορωνοϊός δεν γνωρίζαμε αυτά που γνωρίζουμε τώρα.  Κάποια πράγματα εξελίσσονται και θα είμαστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Σήμερα πέρασαν 50-55 άτομα από το τεστ, μιλάμε για 3000 έως και 3500 ευρώ. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Πρέπει να τα βάλουμε κάτω να δούμε πως θα λειτουργήσουμε».
Για το παιχνίδι της Παρασκευής με την ΕΝΠ;
«Το πιο σημαντικό είναι τα σημερινά αποτελέσματα. Εκεί, θα υπάρξει η θέση της Ομοσπονδίας, και των σωματείων και θα ξέρουμε. Δεν μπορώ να πω από τώρα τι θα γίνει, πριν βγουν τα αποτελέσματα. Χθες δεν κάναμε προπόνηση, μας ειδοποίησε το Υπ. Υγείας, ούτε και σήμερα. Είναι εδώ που λέω, πως θα πρέπει να αλλάξει και κάτι στο πρωτόκολλο. Είναι λεπτό το ζήτημα. Είναι ένα πράμα που δεν είναι ορατό, μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ας το αφήσουμε ως εδώ, δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε στο όνομα του παίκτη. Είναι σοβαρό θέμα, θα έχουμε επαφές με την Ομοσπονδία, και ο Θεός βοηθός. Το παν είναι η ψυχραιμία».