28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Έβαλαν λουκέτο στο Futsal,όλες οι ομάδες .Η Ομόνοια μόνο για την Ευρώπη

By on 10 Αυγούστου, 2020 0 894 Views

Με επιστολή που εξέδωσαν τα σωματεία του futsal, ενημερώνουν για την αναστολή τη λειτουργία τους. Εξαίρεση μόνο η Ομόνοια, η οποία θα αγωνιστεί μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Η επιστολή: Σε συνέχεια της προηγούμενης μας επιστολής ημερομηνίας 31 Ιουλίου 2020, τα κάτωθι αναφερόμενα Τμήματα Φούτσαλ πλην της Ομόνοιας Λευκωσίας (η οποία θα αγωνιστεί μόνο στους Ευρωπαϊκούς της αγώνες), αναστέλλουν την λειτουργία τους για την Σεζόν 2020-2021.
Αναλογιζόμαστε τις ευθύνες μας στο έπακρο και είμαστε ήσυχοι με την συνείδηση μας! Οι θέσεις μας είναι καταγεγραμμένες εδώ και χρόνια και μετά το φιάσκο των τελευταίων μηνών και την άρνηση και/ή παράβλεψη της Ομοσπονδίας να μας καλέσει σε συνάντηση δεν μας μένει άλλη επιλογή. Σωματεία με ιστορία δεκάδων και εκατοντάδων χρόνων αξίζουν πολύ περισσότερου σεβασμού!
Δεν μπορούμε επίσης παρα να σχολιάσουμε και την στάση/αντίδραση των Μ.Μ.Ε και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στο όλο θέμα, ενδιαφέρον το οποίο θεωρούμε τουλάχιστον ασθενές! Κλείνει άθλημα κύριοι, κλείνει Εθνική Ομάδα και οικογένειες θα χάσουν εισοδήματα σε δυσμενείς μάλιστα οικονομικά καιρούς! Σωματεία με «κόντρες» δεκαετιών συμφωνούν και χαράσσουν κοινές γραμμές για το καλό ενός αθλήματος! Αυτό στο δικό μας μυαλό και λογική φαντάζει ενδιαφέρον και άξιο έρευνας, σχολιασμού και έκθεσης κριτικής σκέψης ! Η απλή δημοσίευση μιας ανακοίνωσης δεν καλύπτει κατα την ταπεινή μας άποψη μας την έννοια της δημοσιογραφίας! Δεν ζητούμε ούτε προνομιακή μεταχείριση ούτε ταύτιση με τις θέσεις μας, ζητούμε τα αυτονόητα!
Εν τέλει οφείλουμε να σχολιάσουμε την χθεσινή τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής Φούτσαλ της ΚΟΠ κ. Γιώργου Φαντάρου η οποία αποτελεί την πρώτη «επίσημη» αντίδραση μετά την πάροδο μηνών. Ευχαριστούμε κ. Φαντάρο για την απέραντη εκτίμηση σας αλλά αυτή θα φάνταζε πιο αληθινή με μία μόνο συνάντηση μαζί μας όπως ζητούσαμε τους τελευταίους τρείς (3) μήνες! Επιπλέον είναι τουλάχιστον ατυχές να αναφέρεστε σε θεσμικές αλλαγές και σχεδιασμό χωρίς την συμπερίληψη και την συμμετοχή των πρωταγωνιστών, δηλαδή των Σωματείων στις όποιες διαδικασίες!
Ως Τμήματα ποτέ δεν ήταν σκοπός μας να αναστείλουμε την λειτουργία μας! Αν δεν το κάναμε όμως τώρα συντονισμένα τότε με μαθηματική ακρίβεια ο ολικός μαρασμός και η διάλυση  του αθλήματος δεν θα αργούσε πολύ.
Όσον αφορά τις επόμενες μας ενέργειες αυτές θα ανακοινωθούν σε κατοπινό στάδιο! Σκοπός και Στόχος μας είναι τα κλειστά να ξαναγίνουν εστίες Αθλητισμού!
Με εκτίμηση,
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΕΛ Λεμεσού
Ανόρθωση Αμμοχώστου
ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας
ΑΡΑΡΑΤ
Εθνικός Λατσιών
Ομόνοια Λευκωσίας