25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΕΡΓΚ:Αν ήμασταν 100 % έτοιμοι δεν θα υπήρχαν αυτές οι μεγάλες διαφορές

ΜΠΕΡΓΚ:Αν ήμασταν 100 % έτοιμοι δεν θα υπήρχαν αυτές οι μεγάλες διαφορές

By on 30 Ιουλίου, 2020 0 3665 Views

Στο επίσημο κανάλι της ΟΜΟΝΟΙΑ μίλησε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς ο Χένινγκ Μπεργκ.

Αναλυτικα:

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το παιχνίδι: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι προετοιμασίας για εμάς. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που είναι πολύ καλύτερη από αυτές που συνήθως αντιμετωπίζουμε και βρίσκεται στα μέσα της σεζόν ή προς το τέλος της. Βρίσκονται  σε πολύ καλή κατάσταση και το να τεστάρουμε τους εαυτούς μας απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν μία πολύ καλή εμπειρία και χρήσιμη προπόνηση για εμάς.

Ποια θετικά στοιχεία κρατάτε από το παιχνίδι και τι πρέπει να βελτιώσουμε; «Το θετικό είναι πως οι παίκτες μας ένιωσαν και είδαν το επίπεδο του Ολυμπιακού. Αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε είναι πως όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες που είναι καλύτερες από εμάς, να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι απ’ ότι σήμερα. Δεν ήμασταν στα καλύτερά μας. Αν ήμασταν το παιχνίδι θα ήταν πιο κλειστό. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι. Κάποια γκολ ήταν τυχερά ή απρόσμενα. Γενικά όμως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς. Μπορούσαμε να αποδώσουμε καλύτερα και πιο κοντά στα δικά μας στάνταρ και αν το κάναμε θα ήταν πολύ πιο ισοδύναμο το παιχνίδι. Οπότε είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε σε πράγματα τα οποία συνήθως δεν κάνουμε και από αυτή την οπτική γωνία ήταν ένα καλό παιχνίδι προετοιμασίας για εμάς».

Πιστεύεται ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι χρήσιμο ενόψει και των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων μας; «Φυσικά είναι πολύ σημαντικό και είμαι πολύ χαρούμενος που παίξαμε έναν τέτοιο αγώνα. Δεν είμαστε 100 τοις εκατό έτοιμοι από άποψη φυσικής κατάστασης, ενώ ο αντίπαλος θα δώσει ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό παιχνίδι την ερχόμενη εβδομάδα για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Αν ήμασταν 100 τοις εκατό έτοιμοι δεν θα υπήρχαν αυτές οι μεγάλες διαφορές στις ομάδες που υπήρχαν σήμερα. Ξέρω ότι μπορούμε να αγωνιστούμε καλύτερα και ήταν μία καλή εμπειρία για εμάς.

Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού; «Όχι, κοιτάζουμε τους εαυτούς μας για να βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε μία ομάδα καλύτερη από εμάς. Ο τρόπος που αγωνιστήκαμε σήμερα ήταν παρόμοιος με κάποια παιχνίδια στην περσινή σεζόν. Συνεπώς συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, αλλά όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες καλύτερες θα υπάρξουν παιχνίδια που θα είναι λίγο διαφορετικά εξαιτίας της ποιότητας του αντιπάλου και το πώς αγωνίζεται. Όμως ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι προετοιμασίας για εμάς».

Ποιο το πλάνο μας για τη συνέχεια της προετοιμασίας; «Θα συνεχίσουμε κανονικά. Βρισκόμαστε στη μέση της προετοιμασίας, δώσαμε ένα καλό παιχνίδι κι έχουμε άλλο ένα για την υπόλοιπη ομάδα. Θα είναι κι αυτό ένα σημαντικό φιλικό. Πλησιάζουμε στο 100 % της φυσικής μας κατάστασης. Πρέπει να βρούμε ρυθμό, να αναπτυσσόμαστε, να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε ως ομάδα. Αυτό είναι το επόμενο βήμα για εμάς για πλησιάσουμε στο επίπεδο των Ευρωπαϊκών αγώνων και για αυτό τον λόγο το σημερινό παιχνίδι ήταν μία καλή προετοιμασία».