28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΡΕΖΕΚ:Είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός και έμπειρος παίκτης ο Χουσμπάουερ

ΡΕΖΕΚ:Είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός και έμπειρος παίκτης ο Χουσμπάουερ

By on 24 Ιουλίου, 2020 0 2583 Views

Ο πρώην επιθετικός της Ανόρθωσης Γιαν Ρέζεκ γνωρίζει πολύ καλά τον συμπατριώτη του Γιόσεφ Χουμπάουερ που αποκτήθηκε για να παίξει τον ρόλο του επιτελικού μέσου στην ομάδα που φτιάχνει ο Κετσπάγια. Συνυπήρξαν μάλιστα σε αποστολές στην Εθνική  ενώ και στο πρωτάθλημα της Τσεχίας βρεθήκαν αρκετές φορές ως αντίπαλοι.Ο Ρέζεκ μίλησε στην ιστοσελίδα των φίλων της ομάδας της Αμμοχώστου anorthosis24 και είπε πολλά για τον νέο άσο της Κυρίας:

Γιαν τι κάνεις τα νέα σου;

«Σήμερα ανακοινώθηκε η διακοπή του πρωταθλήματος και η ομάδα μου παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία. Ήταν μία ευχάριστη μέρα για εμάς σε αυτές τις δύσκολες μέρες λόγω Covid που ζούμε και γιορτάσαμε την παραμονή μας στην κατηγορία.»

Θα αγωνίζεσαι και τη νέα χρονιά;

«Ναι ανανέωσα για ακόμη ένα χρόνο. Το πιθανότερο θα είναι ο τελευταίος μου. Θα είμαι 39 χρονών και πλέον θα στραφώ στην προπονητική. Έχω το UEFA A’, αλλά έχω μπόλικο δρόμο ακόμη μέχρι να γίνω προπονητής.»

Κάπου διαβάσαμε πως θα αλλάξεις και αριθμό;

«Ναι, θα πάρω το 17. Ο τυχερός μου αριθμός, αυτός που φορούσα και στην Ανόρθωση».

Ο Χουσμπάουερ αναμένεται να έρθει στην Κύπρο και στην Ανόρθωση τις επόμενες μέρες, τι έχεις να μας πεις για αυτό τον ποδοσφαιριστή;

«Είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός και έμπειρος ποδοσφαιριστής με πολλές παραστάσεις. Έπαιξε με τη Σλάβια στο Champions League, θα βοηθήσει σίγουρα την Ανόρθωση. Η Ανόρθωση έχει πολύ καλή ομάδα, την παρακολουθούσα πέρσι σε όλη τη χρονιά. Πάλεψε για τον τίτλο μέχρι το τέλος αλλά με συγχωρείται για την έκφραση αυτός ο γαμ****νος κορωνοϊός έφερε τη διακοπή. Σίγουρα με ένα ποδοσφαιριστή όπως ο Τζόσεφ η Ανόρθωση θα είναι ενισχυμένη και πολύ δυνατή για να παλέψει για τον τίτλο».

Τι να περιμένουμε από τον Χουμπάουερ;

«Σίγουρα θα φέρει πολλές ασσίτ και γκολ. Για μέσος σκοράρει πολύ. Είναι δημιουργικός ποδοσφαιριστής, μπορεί με το παραμικρό να σου δημιουργήσει ευκαιρία»

Ποια θεωρείς ότι είναι τα δυνατά του σημεία και τα αδύνατα του ως ποδοσφαιριστής;

«Το επιθετικό κομμάτι είναι σίγουρα το πιο δυνατό του σημείο. Στην άμυνα μπορεί σίγουρα να βοηθήσει, ωστόσο δεν είναι το ατού του. Μπορεί να σκοράρει, να δημιουργήσει φάσεις, να κρατήσει μπάλα. Η Ανόρθωση όπως την είδα έχει αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν στο αμυντικό κομμάτι, έτσι θεωρώ ότι θα τον βοηθήσουν και θα υπάρξει η χημεία στην ομάδα για να μπορεί ο Γιόζεφ να είναι πιο δημιουργικός και να δείξει τις αρετές του στο δημιουργικό κομμάτι και στην επίθεση. Πιστεύω σε αυτό. Είναι πολύ καλό παιδί, εξαιρετικός χαρακτήρας. Αντιμετωπίσει τις προπονήσεις σαν παιχνίδια και τα δίνει όλα»

Ποια θέση θεωρείς του ταιριάζει καλύτερα, παίζει και ως μεσοεπιθετικός παίζει και ως μέσος;

«Νομίζω η καλύτερη θέση για αυτό είναι το 10 αλλά και το 8. Αυτό φυσικά εξαρτάται και πως θα παίζει ο αντίπαλος που θα έχεις. Δεν μπορώ να τον φανταστώ να παίζει σε άκρο. Μπορεί να παίξει καλά πίσω από τους επιθετικούς, ή κοντά σε αυτούς και να πατάει στην περιοχή.»

Όταν ήσουν στη Ανόρθωση, ήταν ο Τζουλιάνο Σπαντάτσιο μπορείς να μας τον συγκρίνεις με αυτό τον ποδοσφαιριστή;

«Ναι. Ακριβώς! Όμοιοι ποδοσφαιριστές. Μπορεί να σκοράρει, μπορεί να δημιουργήσει, έχει την ικανότητα να σουτάρει από τα 30 μέτρα και μπορεί να σκοράρει και αρκετά γκολ. Είναι πανομοιότυποι ποδοσφαιριστές.»

Γνωρίζεις καλά και τον Ντούρις που ήσασταν συμπαίκτες στην Βικτόρια Πλζεν. Η παρουσία του Μίχαλ Ντούρις στην ομάδα θα βοηθήσει τον Τζόσεφ;

«Από την εμπειρία μου η παρουσία του Μίχαλ θα βοηθήσει τον Χουσμπάουερ. Θα μιλούν καταρχήν στα Τσέχικα. Επιπρόσθετα ο Μίχαλ θα του μάθει την ιστορία της ομάδας. Η Ανόρθωση είναι ένας μεγάλος σύλλογος με τεράστια ιστορία και είναι σημαντικό για ένα παίκτη που έρχεται να αντιληφθεί την ιστορία της Ανόρθωσης. Η Ανόρθωση δεν είναι μία απλή ομάδα και εσείς το ξέρετε καλύτερα. Θα μάθει για την Αμμόχωστο, θα μάθει τι σημαίνει Αμμόχωστος για την Ανόρθωση και θα μπει στην νοοτροπία της ομάδας πιο εύκολα. Επισκέφθηκα την Αμμόχωστο όταν ήμουν στην ομάδα και είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Η Ανόρθωση δεν είναι ένας απλός σύλλογος και στην Ανόρθωση το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι απλό. Είναι σαν θρησκεία γιατί συνδέεται με την Αμμόχωστο από την οποία έφυγαν πριν χρόνια και μετακόμισαν στη Λάρνακα. Πιστεύω ότι ο Χουμπάουερ θα καταλάβει απόλυτα την ιστορία της ομάδας. Θα παλέψει για την Ανόρθωση, για τα τον κόσμο της, για τα χρώματα της και για την Αμμόχωστο.»

Τέλος, αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην Ανόρθωση και ήσουν από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές, ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Γενικά πεθυμώ πολύ την Κύπρο. Μετανιώνω που έφυγα τόσο νωρίς από την Κύπρο όμως έτσι είναι η ζωή. Ελπίζω η Ανόρθωση να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Την ακολουθώ. Εύχομαι τα καλύτερα και ο κόσμος να γίνει ακόμα πιο περήφανος για την ομάδα του και να την υποστηρίζει ακόμα πιο θερμά. Μιλώ με τον Ντούρις και μου λέει τα νέα της ομάδας αλλά και την στήριξη που έχει η ομάδα. Ανυπομονώ να έρθω ξανά στην Κύπρο. Έρχονται δύσκολες χρονιές λόγω της κατάστασης αλλά παρά ταύτα εύχομαι η Ανόρθωση να έχει επιτυχίες.»