24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024

Tι θα γίνει με την ποινή της έδρας της Ανόρθωσης

By on 22 Ιουλίου, 2020 0 1369 Views

Η UEFA διευκρίνισε στην Ανόρθωση ότι θα εκτίσει κανονικά την ποινή τιμωρίας της έδρας που κουβαλά από το παρελθόν (2012) για την Ευρώπη. Την εποχή εκείνη η ομάδα της Αμμοχώστου δέχθηκε ποινή αποκλεισμού της έδρας τριών αγωνιστικών, λόγω εισβολής φιλάθλων στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του ματς με την Ντίλαν Γκόρι.
Η πρώτη αγωνιστική διαγράφηκε κόντρα στην Γκέφλε Σουηδίας την επόμενη σεζόν και η δεύτερη στο ματς με τη Λάτσι Αλβανίας, πριν από δύο χρόνια.
Με τα δεδομένα που υπάρχουν, για να μπορέσει η Ανόρθωση να διαγράψει και την 3η αγωνιστική (ποινή) θα πρέπει φέτος να κληρωθεί τουλάχιστον σε έναν εντός έδρας αγώνα στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό οι αγώνες των προκριματικών θα είναι μονοί και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.
Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ανόρθωση είναι σε αναμονή σχετικά με το «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την απόφαση της UEFA η οποία θα στείλει εκπρόσωπό της, για να αξιολογήσει τις όποιες διορθώσεις έγιναν το προηγούμενο διάστημα, για να διατηρηθεί το γήπεδο κατηγορίας 3. Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί πριν από τις υποχρεώσεις της ομάδας στην Ευρώπη.