25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • B.ΣΙΕΛΗΣ:Είμαι καλά στην Κορέα αλλά θέλω κοντά μου την οικογένεια μου

B.ΣΙΕΛΗΣ:Είμαι καλά στην Κορέα αλλά θέλω κοντά μου την οικογένεια μου

By on 22 Ιουλίου, 2020 0 507 Views

Ο Βαλεντίνος Σιελης ο οποίος αγωνίζεται στην Jeju United της Κορέας μίλησε στον Super Sport fm 104.0.
Τι γίνεται εκεί στην Κορέα; «Όλα είναι μια χαρά Δόξα των Θεό. Πέρασε το πρώτο κύμα του κορωνοϊού. Τώρα υπάρχει δεύτερο κύμα εδώ με περίπου 30 κρούσματα την ημέρα. Όλα είναι υπό έλεγχο καθώς τα κρούσματα είναι εισαγόμενα ιδιαίτερα από το Ιράκ».
Συνεχίζεται κανονικά το πρωτάθλημα εκεί: «Συνεχίζουμε κανονικά χωρίς κόσμο στο γήπεδο. Είναι τραγικό πράγμα αυτό»
Για εσένα πως πάει η σεζόν; «Μόλις άρχισε η σεζόν είχα έναν μυϊκό τραυματισμό. Δουλεύουμε σκληρά. Τώρα είμαι 100% έτοιμος, αγωνίστηκα σε τέσσερα παιχνίδια. Εγώ είμαι χαρούμενος εδώ, ο προπονητής είναι ικανοποιημένος μαζί μου».
Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές εκτός Κορέας στην ομάδα σου; «Υπάρχει ακόμα ένας Βραζιλιάνος. Δύο είναι οι ξένοι».
Γιατί αποφάσισες να αλλάξεις ομάδα; «Τρία χρόνια ήμουν εκεί και στα τρία χρόνια ήμασταν στην πρώτη 6άδα. Ήταν και καλύτερη οικονομικά η πρόταση και αυτή η ομάδα η Jeju United είναι από της μεγαλύτερες ομάδες της Κορέας».
Σε πια θέση είναι η ομάδα σου; «Είμαστε στην 2η θέση με παιχνίδι λιγότερο και με έναν βαθμό πίσω από τον πρώτο. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από την α΄ κατηγορία, ψηλοί προϋπολογισμοί, δυνατές ομάδες, υψηλό το επίπεδο».
Ποιος είναι ο στόχος σου; «Στόχος είναι να φέρω εδώ την οικογένεια μου. Δεν είδα καθόλου ακόμα τον γιο μου και είναι τριών μηνών. Καλά να είμαστε να είμαστε όλοι υγιείς. Υπάρχουν και χειρότερα».
Σκέφτεσαι καθόλου τον επαναπατρισμό; «Έχω ακόμα ενάμιση χρόνο συμβόλαιο. Σίγουρα υπάρχει στο μυαλό μου η επιστροφή. Τώρα δεν είναι προτεραιότητα μου αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Είμαι καλά εδώ. Θα δούμε».
Για την Εθνική: «Για κάθε Κύπριο ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει ψηλότερος στόχος από την εκπροσώπηση της χώρας σου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υπερηφάνεια. Ήμουν τυχερός που κατάφερα το 2008 στα 18 μου να αγωνιστώ στην Εθνική. Πήρα τεράστιες εμπειρίες, ήμουν με τεράστιους ποδοσφαιριστές και έμαθα πολλά. Πάντα η Εθνική είναι στόχος για εμένα».