29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Η ΑΕΚ αγκαλιά με την θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ

Η ΑΕΚ αγκαλιά με την θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ

By on 8 Ιουλίου, 2020 0 503 Views

Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια! Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα 2-0 τον ΟΦΗ (Ολιβέιρα, Σβάρνας), εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του ΠΑΟΚ και πλέον είναι στο +4 κι αγκαλιά με την θέση του Τσάμπιονς Λιγκ!

Χωρίς να φορτσάρει και καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ με τα τέρματα των Ολιβέιρα και Σβάρνα και εκμεταλλευόμενη το 0-0 του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό πήρε διαφορά τεσσάρων βαθμών στη 2η θέση. Ήταν το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο για τους κιτρινόμαυρους στα πλέι οφ με την Ένωση είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την έξοδο στα προκριματικά του Champions League, κάτι που αποτελεί τον έναν από τους δύο στόχους της (μαζί με την κατάκτηση του Κυπέλλου) στην τελική ευθεία της σεζόν.

Αποτελεσματική με… σβηστές μηχανές και 2-0 από το ημίχρονο

Ο Καρέρα διατήρησε σε ακόμα ένα παιχνίδι το 4-3-3 δίνοντας «ανάσες» στον Τσιγκρίνσκι και ξεκινώντας δίδυμο στην άμυνα τους Οικονόμου και Σβάρνα. Ο Αλμπάνης ξεκίνησε στη δεξιά πτέρυγα, με τους Κρίστιτσιτς και Λιβάια να ξεκινούν για ακόμα ένα ματς στην ενδεκάδα, όπως και ο Ολιβέιρα που διατηρήθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Περδίκη, Γιαννούλη και Βαφέα) σε έναν σχηματισμό 5-4-1 με αμυντικούς προσανατολισμούς και τον Μάνο στην κορυφή.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος δεν ικανοποίησε με την εικόνα της, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι ήταν αποτελεσματικοί και κατάφεραν να πάνε με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια βάζοντας στέρεες βάσεις για το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο στα πλέι οφ. Η Ένωση είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν έβγαζε τρεξίματα και δεν πρέσαρε ψηλά, με τον ΟΦΗ να περιμένει στο δικό του μισό, κλείνοντας τους διαδρόμους. Στην πρώτη της όμως ευκαιρία στο ματς, στο 19′, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα. Ο Παουλίνιο έβγαλε μια όμορφη βαθιά μπαλιά για τον Ολιβέιρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος τοποθέτηση του Περδίκη και πλάσαρε με λόμπα τον Γουάλεϊ για το 1-0. Μετά το γκολ ο Πορτογάλος φορ το αφιέρωσε στον άτυχο νεαρό Γιάννη Σαρδέλη, ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα κνήμης. Πήρε τη φανέλα του με το νούμερο 51 και την έδειξε στην κάμερα.

Ο Καρέρα λίγα λεπτά πριν το πρώτο μισάωρο προχώρησε στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Αλμπάνης λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Βέρντε να τον αντικαθιστά. Το ματς συνέχιζε να μην έχει ούτε ευκαιρίες, ούτε ρυθμό. Ο ΟΦΗ απείλησε από ένα κόρνερ στο 38′ με την κεφαλιά του Περδίκη να περνάει άουτ. Όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα παρέμενε για το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο από ένα πολύ σκληρό φάουλ του Στάικου στον Μάνταλο ήρθε το δεύτερο τέρμα της Ένωσης στο 45′. Ο Λιβάια επιβεβαίωσε τις καλές εκτελέσεις των στατικών φάσεων φέρνοντας την μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο Σβάρνας τη βρήκε ελάχιστα στέλνοντάς τη στη γωνία του Γουάλεϊ για το 2-0.

Συντήρηση και στο +4 από τον ΠΑΟΚ για τη 2η θέση

Ο Σίμος με την έναρξη του δευτέρου μέρους έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, με τους Νάστο, Μεγιάδο και Φιγκεϊρέδο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Ένα μακρινό σουτ του Μεγιάδο δεν ανησύχησε τον Μπάρκα που μπλόκαρε εύκολα, με την ΑΕΚ να κάνει απλά συντήρηση του σκορ, χωρίς να χρειάζεται να πατήσει το… πόδι στο γκάζι. Μάλιστα ο Καρέρα ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας έδωσε «ανάσες» σε Ολιβέιρα και Λιβάια, με τους Αραούχο και Σιμάνσκι να τους αντικαθιστούν.

Στο 65′ ο Σακόρ με ένα μακρινό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Μπάρκα, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να αποκρούει, την μπάλα να βρίσκει στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και να περνάει κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, η ΑΕΚ έφυγε στην αντεπίθεση με τον Βέρντε να βγάζει τον Αραούχο τετ-α-τετ, αλλά ο Γουάλεϊ με το πόδι έβγαλε σε κόρνερ σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για το τρίτο γκολ. Αυτό δεν ήρθε ούτε στο 74′ στη δεύτερη καλή φάση της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, όταν ο Παουλίνιο με σουτ από πλάγια θέση είδε τον Γουάλεϊ να του λέει «όχι». Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στο 77′, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να αποκρούει εκ νέου.

Ο Γουάλεϊ ήταν εκείνος που κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 2-0, καθώς στο 81′ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ νίκησε τον Βέρντε σε τετ-α-τετ μετά την έξυπνη κάθετη του Αραούχο, με τον Ιταλό πάντως να τελειώνει απογοητευτικά τη φάση, στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.