28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Παναθηναϊκός 0-0 :Άχαρο ντέρμπι

By on 5 Ιουλίου, 2020 0 521 Views

Το αιώνιο ντέρμπι είχε φάσεις, είχε πάθος, αλλά δεν είχε νικητή (0-0)! Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την πορεία του προς το αήττητο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός υπηρέτησε σωστά το πλάνο του Δώνη σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα! Κακή η διαιτησία του Κομίνη με… κερασάκι το πέναλτι που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά κι απέκρουσε ο Διούδης.

Article Image

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που παρουσιάστηκε κουρασμένος και χωρίς συγκέντρωση, αλλά ήταν άστοχος στις τελικές ευκαιρίες που έκανε με αποτέλεσμα το ντέρμπι να λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Έντονες οι διαμαρτυρίες των πράσινων για τη διαιτησία του Κομίνη.

Το “αιώνιο ντέρμπι” ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είχε φάσεις, ένταση, πάθος, διαιτητική γκρίνια αλλά όχι νικητή με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες χωρίς τέρματα 0-0.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο ντέρμπι αλλά άστοχοι εκμεταλλευόμενοι την κούραση αλλά και τη μη συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού όντας πρωταθλητές και μαθηματικά πλέον. Μεγάλη συζήτηση προκάλεσαν οι αποφάσεις του Κομίνη προς το τέλος του πρώτου μέρους που έφεραν και την πράσινη αντίδραση.

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τον 18χρονο Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, δίπλα στον Ανουάρ θέλοντας να δώσει τρεξίματα στην ομάδα του και να κλείσει τους χώρους. Για αυτό και το τριφύλλι ουσιαστικά έπαιξε με ένα 5-4-1 με τις γραμμές του αρκετά ψηλά και προσπαθώντας να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό, να κλέψει μπάλες και να βγάλει φάσεις.

Από την άλλη ο Πέδρο Μαρτίνς είχε στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του τόσο τον Βαλμπουενά όσο και τον Φορτούνη αφήνοντας στον πάγκο τον Μασούρα σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την ποιότητα των δύο ποδοσφαιριστών ενώ ο Γκασπάρ ήταν ο παίκτης που κάλυψε το κενό του Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

1. ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΛΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο τρόπος με τον οποίο παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός και η πίεση που έβγαλαν από τα πρώτα λεπτά οι πράσινοι ήταν κάτι που φάνηκε πως δεν περίμενε ο Ολυμπιακός που έδειξε ευάλωτος στα λάθη και με τον Μπα να δείχνει από τα πρώτα λεπτά πως δεν ήταν σε καλή μέρα. Μόλις στο 2′ το τριφύλλι απείλησε με τον Μπουζούκη μετά από κλέψιμο του Έλληνα μέσου και σουτ το οποίο έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σα. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό στο 7′ αλλά η τελική πάσα του Ανουάρ προς τον Χατζηγιοβάννη ήταν λίγο πιο πίσω απ’ ότι έπρεπε. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 11′. Ο Μπουζούκης έκανε την κάθετη πάσα προς τον Μακέντα ο οποίος πήρε τη μπάλα προ του Μπα και έκανε το διαγώνιο πλασέ με τη μπάλα να περνάει σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του Σα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε την κατοχή, που το είχε δώσει ο Παναθηναϊκός, αλλά απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 29′ με ποιον άλλο; Τον Ελ Αραμπί. Σε σέντρα από τα αριστερά του Βαλμπουενά ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων πήρε την κεφαλιά με τον Διούδη να μπλοκάρει σταθερά. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με κάποιες σέντρες και μακρινά σουτ να απειλήσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα για πρώτη φορά σε ματς playoffs οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να σκοράρουν, τόσο στο πρώτο μέρος, όπως το συνήθιζαν αλλά και συνολικά.

2. ΚΟΚΚΙΝΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΟΡΓΗ

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιώργος Κομίνης, τράβηξε πάνω τα βλέμματα του με δύο αποφάσεις που προκάλεσαν διαμαρτυρίες. Αρχικά στο 41′ ο Μπα κλότσησε από πίσω τον Ανουάρ έξω από την περιοχή σε μια φάση όπου οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για κίτρινη που θα ήταν η δεύτερη και ο Ολυμπιακός θα έμενε με δέκα παίκτες. Μάλιστα ο Μαρτίνς με την έναρξη του δευτέρου μέρους έκανε αλλαγή τον Μπα για να μην αποβληθεί βάζοντας στη θέση του τον Σισέ.

Στο 45+4′ σε μια φάση με πρωταγωνιστές τους Βαλμπουενά και Ανουάρ ο Κομίνης είδε φάουλ του μέσου του Παναθηναϊκού πάνω στον Γάλλο. Από τη στιγμή που σφύριξε φάουλ ο Κομίνης. όμως, το VAR τον κάλεσε για να δει ξανά τη φάση καθώς ο Βαλμπουενά ήταν εντός περιοχής. Ο Κομίνης αφού πήγε και είδε το VAR έδωσε πέναλτι προκαλώντας την οργή των πράσινων που εκφράστηκε και με επίσημη ανακοίνωση στην ανάπαυλα του αγώνα.

Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Διούδη ο οποίος είχε μαντέψει σωστά και με ωραία επέμβαση κράτησε το 0-0 σε ένα καίριο σημείο της αναμέτρησης.

3. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα με τους Χασάν και Σισέ να παίρνουν τις θέσεις των Μπουχαλάκη και Μπα. Δίδυμο στην επίθεση έπαιξαν οι Ελ Αραμπί-Χασάν αλλά και πάλι οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη το τριφύλλι ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές. Μάλιστα οι πράσινοι απείλησαν πρώτο με τον Μπουζούκη στο 50′ αλλά ο Σα μπλόκαρε. Ενώ και η δεύτερη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για το τριφύλλι με το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 61′ το οποίο έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σα.

Ο Μαρτίνς ανακάτεψε και άλλο την τράπουλα ρίχνοντας στο ματς τους Λοβέρα και Μασούρα και βγάζοντας τους Φορτούνη με Βαλμπουενά προσπαθώντας να χτυπήσει από τα άκρα τους πράσινους αλλά και πάλι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να φτιάξουν ευκαιρίες άξιες αναφοράς μπροστά από την εστία του Διούδη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις αλλαγές του Πορτογάλου ο Ολυμπιακός απείλησε μόνο με μια κεφαλιά του Μασούρα στο 71′ που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των πράσινων.

Την ίδια ώρα ο Δώνης έριξε ότι… νέο είχε στον πάγκο βάζοντας στο ματς τους Περέα, Καμπετσή, Σερπέζη και τον Κολοβό προσπαθώντας να φρεσκάρει κυρίως την επίθεση του.

Το παιχνίδι πήρε έναν γρήγορο ρυθμό καθώς και οι δύο ομάδες έδειξαν να θέλουν τη νίκη και να μην τους κάνει η ισοπαλία. Οι προσπάθειες τους όμως ήταν κακές και μόνο στο 90+5′ ο Καμπετσής πλάσαρε εκτός περιοχής με τον Σα να μπλοκάρει.

4. ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα ακόμη παιχνίδι κρατάει την παρουσία των νέων ποδοσφαιριστών που πήραν χρόνο συμμετοχής και πόσο μάλλον σε ένα ντέρμπι. Ο Αλεξανδρόπουλος ξεκίνησε βασικός όντας μόλις 18 χρονών ενώ εν συνεχεία πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Σερπέζης. Μάλιστα και οι δύο δεν ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα αλλά βοήθησαν τους πράσινους με την παρουσία τους.

5. ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS:

1. Ολυμπιακός 82

2. ΑΕΚ 62

3. ΠΑΟΚ 60

4. Παναθηναϊκός 51

5. Άρης 38

6. ΟΦΗ 36