29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Κάλιαρι – Αταλάντα 0-1: Με 5×5 δεν χάνει το Champions League

By on 5 Ιουλίου, 2020 0 323 Views
Game center
Κάλιαρι – Αταλάντα 0-1: Με 5x5 δεν χάνει το Champions League (vid)

Η Αταλάντα πέρασε με 0-1 από την Κάλιαρι και με την πέμπτη διαδοχική νίκη της μετά τον κορονοϊό, κλειδώνει το… σεντόνι. Νίκες σωτηρίας για Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Ουντινέζε, υπάρχει ελπίδα για Μπρέσια.

Game center
Κάλιαρι – Αταλάντα 0-1: Με 5x5 δεν χάνει το Champions League (vid)

Η Κάλιαρι είναι καλή ομάδα. Ακόμα και την Ευρώπη κρυφοκοίταζε. Ωστόσο, η φετινή Αταλάντα πετάει και ειδικά μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά πέρασε με 0-1 από τη Σαρδηνία, κάνοντας το 5×5 μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Το εύστοχο πέναλτι του Μουριέλ (27′) έκρινε το παιχνίδι, ταυτόχρονα όμως με την αποβολή του Καρμπόνι στην ίδια φάση για τους Νησιώτες. Ο Μπάμπης Λυκογιάννης ξεκίνησε βασικός, έγινε αλλαγή στο 67′, αλλά η ομάδα του δεν βρήκε απάντηση. Η Αταλάντα πλησίασε έτσι στο -1 από την 3η θέση, αλλά κυρίως απογειώθηκε στο +15 από την 5η Ρόμα (σ.σ.: έχει ματς λιγότερο) και δεν γίνεται να χάσει το εισιτήριο για το Champions League.

Διπλό ανάσα για Βιόλα
Η τελευταία φορά που πήρε τρίποντο η Φιορεντίνα, ήταν αρχές Φεβρουαρίου. Εκτοτε, προ και μετά κορονοϊού, οι Βιόλα δεν είχα χαρεί σε λήξη αγώνα. Τους συνέβη τώρα με το 1-2 στην ΠάρμαΔύο πέναλτι του Πούλγαρ (19′, 31′) έδωσαν καθαρό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με τον Κούτσκα (50′) να μειώνει με τον ίδιο τρόπο. Η νίκη έστειλε τη Φιορεντίνα στο +9 από τον υποβιβασμό, δίνοντάς της τεράστια ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα.

Γλίτωσε τον βαθμό στο 90′ η Τζένοα
Μπορεί η νίκη στο restart να μην ήρθε ούτε τώρα για την Τζένοα, αλλά με βάση το πώς εξελίχθηκε το ματς κόντρα στην Ουντινέζε μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη. Μέχρι το 80′, οι Ροσομπλού ήταν πίσω με δύο τέρματα από τα γκολ των Φοφανά (44′) και Λαζάνια (73′), αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο ήρθε η διπλή απάντηση. Πάντεφ στο 81′ και Πιναμόντι στο 90+7′ στην επαναφορά από το χαμένο του πέναλτι, λύτρωσαν τους Γενοβέζους που έστω με τον βαθμό, διατηρούνται στο +2 από την 18η Λέτσε.

Πρώτη νίκη στο 2020 η Μπρέσια!
Άργησε πολύ, πέρασε ένα εξάμηνο, ξέσπασε πανδημία, αλλά η νίκη είναι και πάλι γεγονός για τη Μπρέσια. Μετά από 14 σερί ματς μακριά από το τρίποντο και χωρίς το μηδέν στην άμυνα, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα δύο κόντρα στη Βερόνα (1-0) και ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Παπέτι στο 52′, με τον 18χρονο wonderkidΣάντρο Τονάλι να μοιράζει την 5η του ασίστ και να είναι ο νεότερος που το σημειώνει φέτος στις Top-5 λίγκες. Στους 21 πλέον η Μπρέσια και το -6 από την 17η Τζένοα.

Βυθίζει τη Σπαλ η Σαμπντόρια
Η ισοπαλία κόντρα στη Μίλαν ήταν μια απλή παρένθεση για τη Σπαλ, η οποία επέστρεψε στις ήττες και τα περιθώρια για τη σωτηρία στενεύουν επικίνδυνα. Η Σαμπντόρια τη φιλοδώρησε με τριάρα μέσα σε ένα ημίχρονο χάρη στους Λινέτι (12′, 45+3′) και Γκαμπιαντίνι (45′), απομακρύνθηκε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη και ταυτόχρονα άφησε τη Σπαλ ουραγό στους 19 βαθμούς.