19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Στο +7 (πάλι Ράμος ) και αγκαλιά με τον τίτλο!

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Στο +7 (πάλι Ράμος ) και αγκαλιά με τον τίτλο!

By on 5 Ιουλίου, 2020 0 498 Views
Μπιλμπάο, Ρεάλ Μαδρίτης

Με το… αγαπημένο της σκορ (1-0) και τον αρχηγό της να βρίσκει δίχτυα από την άσπρη βούλα, η Ρεάλ νίκησε την Αθλέτικ στο Σαν Μαμές και βρέθηκε στο +7 από τη Μπαρτσελόνα. 

Ο Ζιντάν διατήρησε το αήττητο με την Αθλέτικ (πέντε νίκες σε οκτώ ματς) και η Ρεάλ με το 1-0 στο Σαν Μαμές βρέθηκε στο +7 από τη Μπάρτσα (με ματς περισσότερο) και αγκαλιά με τον τίτλο. Οι Μαδριλένοι με το αγαπημένο τους σκορ και σκόρερ (Ράμος) έκαναν τεράστιο βήμα για την κούπα και η παράδοση είναι σύμμαχος. Αλλωστε, καμία πρωτοπόρος της LaLiga δεν έχασε το πρωτάθλημα τέσσερις στροφές πριν το τέλος με προβάδισμα 4+ βαθμών!

Είχε τον έλεγχο, όχι την ουσία η Ρεάλ!
Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 4ο λεπτό έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει. Ο Μπενζεμά κέρδισε καλό φάουλ, αλλά ο Ασένσιο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σιμόν. Γρήγορος ρυθμός στο ματς, με την Αθλέτικ να προσπαθεί να βρει χώρους. Οι Βάσκοι ισορρόπησαν μετά το 15΄και απείλησαν με τον Γκαρθία, αλλά ο Κουρτουά ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν. Στο 22′ η Βασίλισσα είχε την μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το σουτ του Ροντρίγκο πέρασε μόλις άουτ. Η Αθλέτικ όταν έβρισκε χώρους γινόταν απειλητική και στο 23′ ένα καλό σουτ του Γουίλιαμς πέρασε άουτ. Μετά το ημίωρο ο ρυθμός έπεσε, η Ρεάλ περιόρισε τα λάθη στην άμυνα, είχε τον έλεγχο, αλλά όχι την ουσία. Βέβαια, στο 46′ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, όταν από σέντρα του Ασένσιο ο Μπενζεμά… κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ. 

Πάλι με πέναλτι, πάλι ο Σέρχιο Ράμος!
To σκηνικό στην επανάληψη δεν ήταν διαφορετικό, η Ρεάλ είχε την κατοχή, αλλά όχι τον τρόπο να κάνει τη διαφορά. Ο Μπενζεμά προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες να φανεί απειλητικός, ωστόσο οι Βάσκοι αμυντικά ήταν προσηλωμένοι και κρατούσαν το μηδέν! Ωστόσο, στο 72′ ήρθε η φάση που έκρινε το ματς και ίσως το φετινό πρωτάθλημα! Ο Γκαρθία έκανε άτσαλο μαρκάρισμα στον Μαρσέλο και ο διαιτητής χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR για να υποδείξει πέναλτι! Ο Σέρχιο Ράμος ανέλαβε, δεν αστόχησε και με την 26η εύστοχη εκτέλεση στην καριέρα του (26/29) έστειλε τη Βασίλισσα στο +7! 
Η Αθλέτικ δεν μπόρεσε ποτέ να απαντήσει, ζήτησε ένα πέναλτι σε πάτημα του Ράμος στον Γκαρθία, αλλά το VAR δεν έδειξε παράβαση. Η είσοδος του Κρόος έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στους Μαδριλένους που κράτησαν χωρίς προβλήματα το υπέρ τους σκορ.